R. B. 2020.03.25 09:03 Frissítve: 2020.03.25 14:29

Koronavírus: László Csaba nem tudott hazautazni a családjához

Bár a román élvonalbeli Sepsi OSK novemberben menesztette László Csaba vezetőedzőt, a korábban a magyar válogatottnál is dolgozó tréner szerződése lejártáig a klub alkalmazásában marad. Az 56 esztendős szakember a koronavírus miatt az interneten keresztül tartja kapcsolatot Skóciában élő családjával.

 

A Sepsi tavaly nyáron nevezte ki László Csabát, akivel az erdélyi együttes csupán kétszer győzött az első tizenhat fordulóban a román első osztályban. Diószegi László tulajdonos novemberben megköszönte a székelyudvarhelyi edző munkáját, ám László Csaba maradt a klubnál: szerződése lejártáig, június 30-ig az elnök szakmai tanácsadójaként dolgozik.

„Csakhogy időközben beköszöntött a koronavírus, s nem tudtam visszautazni a Skóciában élő családomhoz. Az interneten tartjuk a kapcsolatot – mesélte a Borsnak László Csaba. De nem csupán én jártam meg, a klubnál is volt ebből gond. Amikor felfüggesztették a bajnokságot, vita kerekedett az elnök és a csapat külföldi játékosai között, mert azok haza akartak utazni. A klubvezetés ragaszkodott a maradásukhoz, mert ha valaki visszatér Romániába, kéthetes karantén vár rá. Így mindenki maradt, habár csak egyéni edzésterv alapján tartják magukat formában a játékosok.”

„Egyelőre a vírus szerepel a lapok címoldalán, s nagyon kevesen figyelnek a futballra, ám engem azért foglalkoztat, főleg a magyar válogatott Eb-pótselejtezője – mondta László Csaba, s hozzátette, szerinte a bolgárok némi előnyben vannak, hiszen hazai környezetben léphetnek majd pályára, és akkor már aligha zárt kapuk mögött. – Mellettünk elsősorban a szívünk szólhat! Amit tényleg ideje hevítenünk. Az enyémmel aligha lesznek gondok, s nagyon remélem, a játékosokéval sem! Itt is tizenegy ember lesz, ott is, miért ne lehetnénk ezúttal mi a jobbak?”

2020.11.22 22:17:33

Minden más foci L. P. I.

2020.11.21 14:21:35

Minden más foci H. D.

Az eszékiek a második félidőben kétszer is bevették az éllovas és címvédő zágrábi csapat kapuját.

2020.11.21 13:21:48

Minden más foci TŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOS

A kiesés ellen küzdő Napredak megverte a nála sokkal-sokkal többet támadó és kapura lövő TSC-t.

2020.11.18 20:20:53

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Öccse tragikus halálának másnapján, benyugtatózva és önkívületben lett a hét játékvezetője.

2020.11.18 18:23:18

Minden más foci H. D.

Luka Jovics duplázott, a szerbek már az első félidőben négy gólt szereztek.