Kétgólos DAC-vereség után két pont a Slovan előnye a tabella élén

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2023.04.30. 19:49
A DAC a Fortuna Liga rájátszásának 7. fordulójában 2–0-s vereséget szenvedett Zólyombrézón. A dunaszerdahelyieknek megvoltak a helyzeteik, de egyszer sem találtak a kapuba. A vasárnapi szuperrangadót a Slovan Bratislava ellen úgy várja a DAC, hogy két pont a hátránya a pozsonyi csapattal szemben.

Nem megy a szekér, kikapott a DAC (Fotó: DAC 1904/Fb)
Nem megy a szekér, kikapott a DAC (Fotó: DAC 1904/Fb)
Nem megy a szekér, kikapott a DAC (Fotó: DAC 1904/Fb)
Nem megy a szekér, kikapott a DAC (Fotó: DAC 1904/Fb)
Nem megy a szekér, kikapott a DAC (Fotó: DAC 1904/Fb)


ÖSSZEFOGLALÓ

A dunaszerdahelyi vezetőedző, Adrián Gula sérülések, sárga lapos eltiltások és taktikai megfontoltság miatt amúlt heti nagyszombati találkozóhoz képest összesen öt helyen változtatta meg asárga-kékek kezdőcsapatát. Győzelmi kényszerben volt aDunaszerdahely, mivel pénteken aSlovan legyőzte aNagyszombatot és kétpontos előnyre tett szert.

Festői táj, gyönyörű napsütéses idő fogadta acsapatokat aZelpo Arénában. Adunaszerdahelyi szurkolók gyorsan felvásárolták aszámukra fenntartott szektorban a 250 jegyet, így ahazaiak további helyeket szabadítottak fel számukra. Összesen négyszázan voltak asárga-kék szurkolók Zólyombrézón.

A DAC 3–5–2-es taktikai felállása meglepte ahazaiakat, az első negyedórában két százszázalékos helyzetet hagytak ki adunaszerdahelyiek. Előbb Niarhosz lövés helyett passzolt, majd adunaszerdahelyi gólzsák, Krsztovics vezethette rá alabdát Ludhára, de a kapusba lőtte a labdát.

Afélidő közepén meghűlt avér avendégszurkolók ereiben. Ajátékvezető VAR-ral ellenőrizte, hogy Méndez nem ért-e kézzel labdához. Hosszan tartott az ellenőrzés, végül sarokrúgással jöhettek ahazaiak.

Kiegyenlített játék folyt, majd aszünet előtt inkább ahazai kapu volt veszélyben. Ammar Ramadan az oldalhálóba lőtt, Krsztovics pedig újabb nagy helyzetet hagyott ki.

Ami az egyik oldalon nem sikerült, amásikon bejött. Aráadás utolsó másodperceiben azólyombrézóiak szöglete után Petrás rosszul jött akapujából, avendégvédelem nem tudott felszabadítani és Marek Bartos közelről aléc alá bombázott.

Sok volt a pontatlanság a Dunaszerdahely játékában, sokáig nem tudott helyzetbe sem kerülni. Egy óra játék után Kalmár Zsoltot küldte pályára a vendégek edzője. Nemsokára a magyar játékos egy gyors ellenakció után kiszorított helyzetből a hazai kapusba lőtte a labdát.

Közben Milan Dimun sárga lapos figyelmeztetésben részesült, és mivel számára ez már az ötödik volt, hiányozni fog a Slovan elleni rangadóról.

Ébresztő, ébresztő – harsogta a vendégtábor, de a dunaszerdahelyieknek nem ment. Sőt a 71. percben Christophe Kabongo kettőre növelte a hazai előnyt, s ezzel beállította a végeredményt.

Avendégeknél Kalmár Zsolt a60. percben lépett pályára, Szánthó Regő a83. perctől játszott, Veszelinov Dániel nem védett.

FORTUNA LIGA, RÁJÁTSZÁS
7. FORDULÓ
FK ZELEZIARNE PODBREZOVÁ–DAC 1904 2–0 (1–0)
Gólszerzők: Bartos (45+5)., Kabongo (71.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik