Játékossors: Dani Alves év végéig nem igazol új klubhoz

Vágólapra másolva!
2021.09.25. 12:28
null
Dani Alves év végéig nem igazol új klubhoz (Fotó: AFP)
Dani Alves úgy döntött, hogy év végéig egyetlen klubhoz sem szerződik le – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

 

A 38 éves védő a közösségi oldalán közölt döntéséhez annyit fűzött még hozzá, hogy nem áll szándékában befejezni a pályafutását, és visszatér a pályára – írja az MTI.

Dani Alves múlt héten távozott a Sao Paulótól, amellyel a kifizetetlen fizetésekkel kapcsolatos vitát követően felbontotta a szerződését. A játékos közölte: nem hajlandó többé pályára lépni az együttesben, még az edzéseket sem látogatja, azt viszont elvárja, hogy rendezzék a vele szemben fennálló tartozást. Az érintettek által meg nem erősített helyi sajtóértesülések szerint a Sao Paulo mintegy kétmillió amerikai dolláros (608 millió forintos) járandóságot nem fizetett ki a futballistának.

A brazil sajtó azóta több helyi klubbal, egyebek mellett a Fluminensével és a Flamengóval is hírbe hozta a védőt.

A 119-szeres válogatott Dani Alves – aki nyáron csapatkapitánya volt a tokiói olimpián aranyérmes brazil gárdának – a hónap elején még tagja volt a nemzeti együttes keretének a szeptemberi világbajnoki selejtezőkön, ám az októberi összecsapásokra nem válogatta be az immár klub nélküli játékost a szövetségi kapitány, Tite.

Dani Alves a világfutball legeredményesebb játékosának számít a megszerzett címek alapján: eddig 43 különböző trófeát nyert csapataival. A Sevillában, a Juventusban és a Paris Saint-Germainben is megfordult jobbhátvéd a legsikeresebb időszakát az FC Barcelonában töltötte: a katalán elitalakulattal 2008 és 2016 között hatszor nyert spanyol bajnokságot, négyszer Király-kupát és spanyol Szuperkupát, és egyaránt három alkalommal Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot – tette hozzá az MTI.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik