Hollandia: botrány, 25 profi játékos fogadott a saját bajnokságára

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2023.01.15. 22:16
null
Sportfogadási botrány Hollandiában, 25 játékos játszott illegálisan – a kép csak illusztráció (Fotó: Getty Images)
Címkék
Az elmúlt hónapokban 25 profi labdarúgó fogadott a saját csapatára vagy bajnokságára Hollandiában – mindez a labdarúgás sportfogadásra vonatkozó szabályai szerint tilos. Az érintettek közül hatan az élvonalban, tizenkilencen pedig a másodosztályban játszanak – számolt be róla a Nederlandse Omroep Stichting.

 

A 25 illegális sportfogadó a Sports Betting Intelligence Unit (SBIU) elemzésének köszönhetően bukott le, amely a mérkőzések befolyásolására utaló lehetséges jeleket vizsgálja. Az ügyet szerencsejáték-irodák is segítik, amelyek 2021 októbere és 2022 decembere között negyven bejelentést tettek esetleges fogadási csalásról.

Mivel az élsportolói fogadások bűncselekménynek minősülnek, a holland rendőrség is vizsgálatot indított, az érintett futballisták egy részével már felvette a kapcsolatot – természetesen a szóban forgó játékosok kiléte nem ismert. A holland jogszabályok értelmében a fogadóirodák a rendőrségen kívül sem a klubokkal, sem a Holland Labdarúgó-szövetséggel nem oszthatnak meg információkat.

Egyesek a saját mérkőzéseikre fogadtak, mások a bajnokság többi találkozójára, de olyan is akadt, aki mindkettőből pénzhez akart jutni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik