Hihetetlen, de igaz! 10 fura futballtény, ami hazugságnak tűnik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.14. 12:32
A Redditen az egyik felhasználó arra kérte a közösségi oldal futballkedvelő júzereit, hogy dobjanak be a közösbe olyan tényeket a labdarúgás világából, amelyek már-már valótlanságnak tűnnek. A Reddit ezúttal sem okozott csalódást, mi pedig összegyűjtöttük a tíz leginkább hihetetlen állítást.

1. A Bayern München akkor sem esett volna ki a német bajnokságból a 2013–2014-es szezonban, ha az ellenfelek összes kapura lövéséből gól született volna a bajor klub mérkőzésein.Bayern München akkor sem esett volna ki a német bajnokságból a 2013–2014-es szezonban, ha az ellenfelek összes kapura lövéséből gól született volna a bajor klub mérkőzésein.

Manuel Neuer (Fotó: AFP)
Manuel Neuer (Fotó: AFP)

2. Cristiano Ronaldo 869 nappal idősebb, mint Lionel Messi. Cristiano Ronaldo fia 869 nappal idősebb, mint Lionel Messi elsőszülött gyermeke.

Ronald és Messi – egy ilyen egybeesést megtervezni sem lehet (Fotó: AFP)
Ronald és Messi – egy ilyen egybeesést megtervezni sem lehet (Fotó: AFP)

3. Angol menedzser még nem nyert bajnoki címet a Premier League-ben.

4. A város (Luszail), amelyben a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság nyitóünnepségét és fináléját rendezik meg még nem épült fel!

(Forrás: www.venturesonsite.com)
(Forrás: www.venturesonsite.com)

5. Sergio Agüero egyszer sem került be az angliai Profi Labdarúgók Szövetségének (PFA) éves álomcsapatába, annak ellenére, hogy a Manchester Cityvel két bajnoki címet nyert, gólkirály volt és a Premier League-be érkezése óta egyetlen játékos sem szerzett több gólt nála (128 mérkőzés/84 gól).

Agüero nem tud bekerülni az álomcsapatba (Fotó: AFP)
Agüero nem tud bekerülni az álomcsapatba (Fotó: AFP)

6. John Terry bajnoki mérkőzésen több gólt szerzett, mint a 2010-es vb-finálét eldöntő Andrés Iniesta.

7. Egyetlen Barcelona-játékos sem nyerte még el a „hónap legjobb játékosának” járó díjat a spanyol bajnokságban (La Liga).

8. Az előző négy labdarúgó-világbajnokságon mindig az a nemzet veszített a fináléban, ahonnan az az évi BL-finálét elbukó vezetőedző származott.

2002: Németország és Klaus Toppmöller (Bayer Leverkusen)
2006: Franciaország és Arsene Wenger (Arsenal)
2010: Hollandia és Louis van Gaal (Bayern München)
2014: Argentína és Diego Simeone (Atlético Madrid)

9. A Bundesligában szereplő Wolfsburgnak volt egy Wolfgang Wolf nevű vezetőedzője – 5 éven keresztül irányította a klubot.

10. A brazil Ronaldo játszott a Barcelonában, az Interben, a Real Madridban és az AC Milanban is, de soha nem nyerte meg a Bajnokok Ligáját.

Ronaldo gólöröme Inter-mezben (Fotó: AFP)
Ronaldo gólöröme Inter-mezben (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik