ZOMBORI ANDRÁS 2019.10.09 15:13

Gyerekfoci: Törökbálinton tart edzőtábort a Real Madrid

Az őszi szünetben Törökbálinton négynapos tábort tart a harmincháromszoros spanyol bajnok Real Madrid. A szervezésben segített Rabóczki Balázs korábbi kétszeres válogatott kapus is.

Rabóczki Balázs (balra) átadhatja tapasztalatait (Fotó: Réti Zsolt/ujpestfc.hu)

Hogy a Real Madrid fogalomnak számít a világ labdarúgásában, nem szorul magyarázatra, elvégre 33 bajnoki címével és 19 kupagyőzelmével a legeredményesebb spanyol csapat, ráadásul 13-szor megnyerte a Bajnokok Ligáját is – utóbbira más együttes nem volt még képes. A klubnak hazánkban is rengeteg a szurkolója, gyerekek sokasága álmodozik kedvenc csapatuk szerelésében, hogy részt vesz egy edzésen.

Nos, ha nem is Madridban, és nem a klub szerződtetett futballistájaként, de minderre lesz lehetőség, október utolsó négy napján ugyanis a törökbálinti Aréna és a Bodon FC szervezésében Magyarországra jön a Fundación Real Madrid Clinic, azaz a Real Madrid Alapítvány tábora! Európában tizennegyedik országként Magyarországon is lesz a világhírű spanyol klubnak tábora, amely nem kis részben a kétszeres válogatott Rabóczki Balázsnak köszönhető.

„Tavaly ősszel a családdal Dániában jártunk, s meglátogattuk korábbi klubomat, a Köbenhavnt – mondta Rabóczki Balázs. – Nagy szeretettel fogadtak, és a VIP-páholyban pedig bemutattak egy izlandi úriembernek, aki a Real Madrid Alapítvány területi elosztásáért felel, és hozzá tartozik teljes Skandinávia. Beindult a fantáziám, hogy milyen jó lenne, ha Magyarországra is eljönne a tábor, ezért Dadi Rafnssont összehoztam a remek körülményekkel bíró Aréna Törökbálint tulajdonosával, Kummer Zoltánnal. Tavasszal a szakember nálunk járt, megnézte a körülményeket, és mivel mindent rendben talált, aláírtuk a szerződést. A kezdeményezés mögé egy egyesületet is kellett állítani, így került képbe a Bodon FC, amelyet Bodon Péter alapított tíz éve, Pétervásárról indult, már hatszáz igazolt játékossal rendelkezik, de már több helyen, Törökbálinton is tart képzést, ennek vagyok a szakmai vezetője, és egyben az U7-es korosztály edzője.”

A kapus mozdulatait az U7-es korosztály fiataljai is elleshetik (Fotó: NS-archív)

A Real Madrid Alapítvány táborát október 28. és 31. között a törökbálinti Arénában rendezik meg, s a 9–14 éves gyerekek a világhírű klubtól érkező spanyol edző irányításával, magyar edzők bevonásával napi két edzésen vesznek részt. Az iskolai őszi szünetben szervezett tábor napközis jellegű, a résztvevők névre szóló felszerelést, oklevelet kapnak, a szülök előadás keretében értesülhetnek az alapítvány működéséről, de a tervek között szerepel, hogy magyar szakemberek számára is tartanak bemutató edzést.

Sőt, már most biztos, hogy a nyári szünetben is lesz Real Madrid Alapítvány tábor, de már ötnapos, és a 7–14 éves korosztály számára.

2021.01.17 15:17:21

Minden más foci BOROS MIKLÓS

Röpködő mínuszok és játékosok, piros lap, mentő, sok-sok kihagyott szentgyörgyi helyzet, CFR-siker.

2021.01.15 10:56:03

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

„Felvette a vállára a keresztet, hogy a legjobb legyen/ a legnagyobb idegen hatalommal szemben.”

2021.01.12 14:40:53

Minden más foci MATYKÓ KÁROLY

A két csoportgyőztes által vívott döntőben a házigazdák Brazíliát győzték le.

2021.01.12 12:34:25

Minden más foci BOROS MIKLÓS

Két piros lap is villant a rangadón, a szentgyörgyiek ikszeltek a Craiovával.

2021.01.08 10:58:00

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Castro, Chávez, Morales – ilyen volt az  „isteni” Diego kapcsolata a tekintélyelvű államvezetőkkel.