Gyász: mosolyogva szelfizett Pelé koporsója előtt a FIFA elnöke – videó

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.03. 17:18
null
Infantino Pelé egykori csapattársaival szelfizett (Ftotó: Getty Images)
A Nemzetközi Labdarúgó-Szövetség elnöke, Gianni Infantino is részt vesz Edson Arantes do Nascimento, azaz Pelé temetésén. A brazil legenda ravatalánál megjelenő svájci futballvezér a beszámolók szerint több emberrel is szelfizett, mindezt a ravatal közvetlen közelében.

Pelét a Santos stadionjában ravatalozták fel, ahol a szurkolóknak 24 órájuk volt, hogy leróják tiszteletüket minden idők egyik legjobb labdarúgója előtt. Itt jelent meg Infantino is, aki a koporsóról néhány méterre mosolyogva szelfizett több emberrel is, így a Santos egykori játékosával, Manoel Mariával is.

A közösségi médiában emiatt többen is kritikával illették a FIFA elnökét, aki szerintük nem tanúsított elég tiszteletet Pelé emléke iránt. Nem sokkal a felvételek megjelenése után Infantino hivatalos közleményben reagált a kritikákra.

„Szeretném tisztázni, hogy nagy megtiszteltetés ért, amikor Pelé családtagjai és egykori csapattársai megkértek arra, hogy csináljak egy közös képet velük – én természetesen igent mondtam a kérésükre. A szelfiről annyit érdemes tudni, hogy Pelé csapattársai felkértek egy közös képre, de mivel ők nem tudták elkészíteni, én kisegítettem őket azzal, hogy egyikük telefonjával lőttem néhány képet magunkról. Ha Pelé egyik csapattársának a kisegítése ilyen kritikákat szül, úgy állok elébe – a továbbiakban is azon leszek, hogy mindenben segítsek azoknak, akik sportágunk történelmét írták” – mondta közleményében Gianni Infantino.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik