Gyász: elhunyt a volt válogatott labdarúgó, aki 39 évet volt éber kómában

Vágólapra másolva!
2021.09.06. 13:24
null
Jean-Pierre Adams (1948–2021) (Fotó: AFP)
A BBC beszámolója szerint hétfőn 73 éves korában elhunyt Jean-Pierre Adams, korábbi francia válogatott védő, aki pályafutása után 1982 tavaszán egy rutineljárásnak számító térdműtét során kómába esett, amiből már nem tért magához.

A szenegáli születésű Adams 1972 és 1976 között 22 alkalommal lépett pályára a francia válogatottban, amelyben a leggyakrabban Marius Trésorral alkotta a franciák belső védőpárosát.

Adams 1970-től kilenc idényen keresztül volt a Nimes, a Nice és a PSG játékosa a francia élvonalban, mielőtt a másodosztályú Mulhouse-hoz került volna. Pályafutása utolsó idényében amatőrként az FC Chalon csapatában együtt futballozott a német válogatottsági gólcsúcstartó Miroslav Klose édesapjával Josef Kloséval, majd 1981-ben, 33 évesen visszavonult.

Szűk egy év múlva,1982. március 17-én egy lyoni kórházban térdműtétet végeztek volna el rajta, az aneszteziológus hibája miatt azonban Adams rossz szert kapott, ami miatt az agyában oxigénhiány állt be. Kómába esett, amiből többé már nem tért magához teljesen.

Felesége, Bernadette sosem engedte, hogy eutanáziát hajtsanak rajta végre, folyamatosan gondját viselte az elmúlt 39 évben.

Halálának okáról további részleteket egyelőre nem ismertek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik