H. D.
2021.04.23 15:12

Görögország: Bölöni Lászlót kirúgták a Panathinaikosztól – sajtóhír

Görög és román sajtóhírek szerint a 2020 októberében a Panathinaikosz vezetőedzőjének kinevezett Bölöni Lászlót menesztették, így a 68 éves szakember távozik a klubtól.

Sajtóhírek szerint menesztették Bölöni Lászlót (Fotó: Imago Images)

 

„A döntés végleges. Visszavonhatatlan” – kezdődik a sportime.gr cikke. A görög lap információja szerint a döntés nem a legutóbbi, AEK Athén elleni 1–1-es mérkőzést követően, hanem már az azt megelőző bajnoki, az Arisz elleni találkozó előtt megszületett.

Bölöni Lászlót 2020 októberében nevezték ki a Panathinaikosz vezetőedzőjének, a jó kezdés után azonban elmaradt az eredményes folytatás. A csapat nemrég kettős vereséggel búcsúzott el a Görög Kupától, a bajnokságban pedig a legutóbbi kilenc mérkőzéséből csak kettőt nyert meg, így az ötödik helyen áll, lemaradása pedig egyaránt hét pont a második Arisz, illetve harmadik helyet elfoglaló PAOK mögött.

A sport.ro is arról ír, hogy Jannisz Alafuzosz többségi tulajdonos döntése végleges. A román lap hozzáteszi, a játékosok is Bölöni menesztését kérték a tulajdonostól. A beszámoló szerint a felsőházi rájátszást még Bölönivel teljesíti a Panathinaikosz, ám május 16-án, az Olympiakosz elleni rangadót követően távozik a tréner.

Bölöni László menesztése már márciusban is felvetődött, akkor azonban nem vált hivatalossá a döntés.

A hírrel kapcsolatban megkerestük Bölöni Lászlót. Amint válaszol a kérdéseinkre, cikkünket frissítjük.

2023.02.06 13:12:26

Minden más foci nemzetisport.hu

Ryan Reynolds és Robert McElhenney színre lépésével új időszámítás kezdődött a Wrexham AFC-nél.

2023.02.06 22:51:16

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A nézőtéri magyargyalázás tűrhetetlenségét talán kevésbé vitatják, a mérkőzésmegszakítás mint megoldás viszont valószínűleg rövidesen a süllyesztőbe kerül, felülírják bizonyos anyagi érdekek. Konkrétan a találkozók tévéközvetítésének kérdése, a jogdíjtulajdonos ugyanis egyértelműen károsultnak nyilvánította magát, és alig burkoltan megfenyegette az érintetteket: a gyakorlat folytatása esetén újratárgyalják a feltételeket.

2023.02.05 22:16:33

Minden más foci nemzetisport.hu

Két hónapnyi kórházban töltött időszak után újra otthon az egykori tatabányai kedvenc.

2023.02.05 23:00:12

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mismásolás tehát tort ül, így aztán természetes, hogy csak kevesen mondják, hogy hibáztam. Ott a tévedésük, hogy semmivel sem lesznek kevesebbek, ha a baklövéseikről beszélnek, ettől, úgymond, emberibb a történet, igaz, napjaink sportjában ez már nem­igen szempont.