MTI/H. D. 2021.03.06 14:30 Frissítve: 2021.03.06 14:44

Franciaország: Mbappé olimpiai szereplése továbbra is kérdőjeles

Kylian Mbappé, a franciák labdarúgója változatlanul szeretne játszani a tokiói olimpián, de hogy ott lehet-e, továbbra is kérdéses – írja az MTI.

Kylian Mbappé olimpiai szereplése továbbra is kérdőjeles (Fotó: AFP)

 

Legutóbb Noël Le Graët, a francia sportági szövetség (FFF) elnöke biztosította támogatásáról a Paris Saint-Germain támadóját, mondván, örömmel látná ötkarikás aranyérmesként a 22 éves futballistát, de maga is elismerte, hogy nehézségekbe ütközik Mbappé szerepeltetése az olimpiai együttesben.

A legfőbb akadály a világbajnok játékos klubja, mivel a PSG nem akarja elengedni a tokiói játékokra az amúgy is zsúfolt versenynaptár miatt. A párizsi alakulat a hazai pontvadászat mellett érdekelt a Bajnokok Ligájában is, továbbá az olimpia előtt Mbappéra a felnőttválogatott alapembereként kiemelt feladat vár az Európa-bajnokságon, ahol Franciaország Németországgal, a címvédő Portugáliával és Magyarországgal szerepel azonos csoportban.

Le Graët az Eurosportnak nyilatkozva azt mondta, a francia szövetségen nem múlik Mbappé olimpiai részvétele, de érzékeltette annak nehézségét.

„A következő napokban beszélgetni fogunk vele erről, mi tisztelettel fogadjuk a hozzáállását, hogy a nemzeti csapattal ott akar lenni Tokióban. Inspiráló az elszántsága, ám hogy valóban futballozhat majd az olimpián is, számomra kicsit utópisztikusnak tűnik” – mondta az elnök.

Mbappé a maga részéről egyértelműen nyilatkozott már korábban is: „Megnyerni a Bajnokok Ligáját a PSG-vel, az első Európa-bajnokságomat Franciaországgal, aztán jöhetne a győzelem az olimpiai játékokon – ez a hármas célom”.

(MTI)

2021.04.10 18:03:34

Minden más foci TŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOS

Elhozott egy pontot a TSC a tabella harmadik helyén álló Csukaricski otthonából, és még gólt sem kellett lőnie ehhez.

2021.04.10 17:35:38

Minden más foci B. M., H. Á.

A Sepsi OSK a listavezető FCSB ellen az első félidőben hátrányba került, a másodikban kiegyenlített, megint iksz lett a vége.

2021.04.09 12:49:06

Minden más foci V. J.

A Földön évente nyolcmillió ember halálát okozza a levegő rossz minősége.

2021.04.08 13:54:51

Minden más foci P. K.

„Jó modorú, nagy tudású szakember” – Lengyelországban hisznek abban, hogy sikeresek lesznek a portugál edzővel.

2021.04.07 10:10:57

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (Zólyom)

A dunaszerdahelyi együttes három gólt szerzett, a rózsahegyiek erejéből csak a szépítésre futotta.