A hajrában egyenlített Rózsahegyen a Dunaszerdahely

DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), VÉGH JÁNOS (percről percre)DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), VÉGH JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.12.12. 15:53
null
Kalmár Zsolték nem bírtak a rózsahegyiekkel (Fotó: Lelkes Ernő)
A szlovák élvonalbeli szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 17. fordulójában a DAC 1–1-es döntetlent játszott az MFK Ruzomberok otthonában. 

 

FORTUNA LIGA
17. FORDULÓ

Ruzomberok (Rózsahegy)–DAC (Dunaszerdahely) 1–1 (0–0)
Rózsahegy, Stadion pod Cebratom, zárt kapuk mögött.Vezette: Peter Královic
Ruzomberok: Macík – Curma, Maslo, Mrva – Dungel (Almási, 68.), Kochan, Múdry (Kmet, 68.), Mojzis – Kosztadinov (Zsigmund, 81.), Regáli, Takác (Brenkus, 90.).Vezetőedző: Ján Haspra
DAC:
Jedlicka – Sommer, Müller, Beszkorovaijnij, Kruzliak – Fábry (Sharani, 84.), Njie (Ramírez, 64.), Balic – Divkovic, Nicolaescu (Andzouana, 78.), Kalmár.Vezetőedző: Bernd Storck
Gólszerző: Kosztadinov (51.), ill. Ramírez (75.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Két bajnoki vereség után 1–1-es döntetlent játszott a Ruzomberok vendégeként a tartalékos DAC, így két pontra megközelítette az éllovas Slovant, csakhogy a Holman Dávidot foglalkoztató pozsonyi csapat egy meccsel kevesebbet játszott.

Rózsahegy felé a síparadicsomot, Dóvalt már bevették a sízők, havasak voltak a lejtők. Néhány kilométerrel arrébb, Rózsahegyen az évszakhoz képest tűrhető idő, hómentes, jól előkészített pálya várta a csapatokat. Koronavírus-fertőzés, eltiltás, valamint sérülés miatt a dunaszerdahelyiek szakvezetője, Bernd Storck a legutóbbi meccshez képest öt helyen változtatta meg a kezdőjét, sőt a melegítés során megsérülő Sebastian Nebylát is helyettesítenie kellett.

Az első félidő eseménytelen játékot hozott. Nagyon sok volt a biztonsági passz, a pontatlanság. Sokat elárult a statisztika: a hazaiak két gyenge lövést eresztettek meg, a vendégek csak egyszer próbálkoztak a kapura lövéssel. A 38. percben Kalmár Zsolt ügyesen játszotta magát tisztára, de próbálkozása kevéssel ment a jobb kapufa mellé. Az első félidő egyik legérdekesebb jelenete a kerítésen kívülről buzdító tizenegy hazai szurkoló tűzijátéka volt.

A második félidő már másról szólt. Aktívabb volt a vendégcsapat, Andrija Balic lövése után először kellett hárítania a hazai kapusnak Matus Macíknak. Az ellenakcióból egy bal oldali beadás után Tihomir Kosztadinov fejelt a DAC kapujába. Ezután rövid időn belül kétszer olyan helyről rúghatott szabadot a vendégcsapat, ahonnan az idény elején többször eredményes volt. Most nem így lett. Kalmár Zsolt, majd Andrej Fabry próbálkozását védte a rózsahegyi kapus. Állandósult a vendégfölény, és a 75. percben Eric Ramírez szépségdíjas góllal egyenlített, sőt közel volt a győztes gól megszerzéséhez is, csakhogy venezuelai csatár a kapufát találta el a ráadásban.

„Fölényben játszottunk, s annak ellenére, hogy három-négy játékos hiányzott, szerintem jó teljesítményt nyújtottunk, nyernünk kellett volna – mondta a Nemzeti Sportnak Kalmár Zsolt. Amikor úgy érzed, hogy megy a csapatnak, jönnek a helyzetek – aztán elmegy az ellenfél, és gólt szerez. Vagy a meccs végén... A labda nem befelé, hanem kifelé pattant... Korábban ez másképp volt. A csapat keményen küzdött, megpróbáltunk mindent, az eredmény azonban nem jó. Ilyen meccseken sajnos nem tudjuk megszerezni a kötelező győzelmet, nem tudunk közelebb kerülni a Slovanhoz.”

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+2. perc ITT A VÉGE! Egy izgalmakat csak a második játékrészben tartogató mérkőzésen döntetlenezett egymással a Ruzomberok és a DAC! Köszönjük a figyelmet!

90+1. percMI MARADT KI! Andzouana átadását követően Ramírez a kapufára fejelte a labdát!

90. perc Kettő perc hosszabbítás lesz.

90. perc Újabb rózsahegyi csere: Takácot váltotta Brenkus.

85. perc Balic

84. perc Fábry helyére Sharani érkezik.

81. perc Majdnem ott volt az újabb hazai vezetés! Szögletet követően Maslo fejesét nagy bravúrral védte Jedlicka, ezt követően Regáli a kapufát találta el!

81. perc A hazaiak gólszerzőjét, Kostadinovot váltja Zsigmund.

78. perc Nicolaescu a kihagyott helyzetet követően el is hagyja a pályát, Andzouana jön a helyére!

77. perc Sommer beadását Nicolaescu fejeli kapu mellé!

75. perc EGYENLÍT A DAC! Kalmár indította Nicolaescut, aki Ramírezhez passzolt, a venezuelai pedig szépen lőtt a rózsahegyi kapuba!

70. perc Egy kontratámadást követően Curma készített Fábry elé, aki az égbe rúgta a labdát.

68. perc Kettőt cserélnek a hazaiak: Múdry helyére Kmet, Dungel helyett pedig Almási érkezik.

68. perc Szögletet követően Mrva fejel kapu mellé!

65. perc Kalmár

64. perc Cserél a DAC, Njie helyére érkezik Ramírez

62. perc Ezúttal Maslo végezhetett el szabadrúgást, amit Jedlicka ütött ki.

56. perc Kalmár szabadrúgását szépen védte Macík.

51. perc Vezet a Rózsahegy! Takác ívelését Kostadinov fejelte a dunaszerdahelyi kapuba!

Egyik csapat sem cserélt a szünetben.

46. perc FOLYTATÁDIK A TALÁLKOZÓ!

ELSŐ FÉLIDŐ

VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

37. perc Az első DAC lövés! Kalmár próbálkozott a 16-os vonaláról, a labda nem sokkal suhant el a jobb kapufa mellett.

33. perc Kostadinov végezhetett el szabadrúgást, amit követően felszabadítottak a vendégek.

30. perc Maslo elkaszálta Nicolaescut, és ezzel ő gyűjhette be a mérkőzés első sárga lapját!

 

(Fotó: Duducz Tibor)
(Fotó: Duducz Tibor)

Nézők Szlovákiában sem lehetnek a stadionokban, ám Rózsahegy leglelkesebb szurkolói most is itt vannak: a kerítésen túlról 11 ember buzdítja a hazaiakat, pirotechnikai eszközöket is bevetve.

19. perc Bedobást követóen Múdry lőtt kapu mellé.

11. perc Az első valamire való helyzet! Dungel lő laposan Jedlicka kezei közé.

A hazaiak narancssárga-fekete, a vendégek pedig sárga-kék szerelésben játszanak.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Az élcsoport: 1. Slovan 38 pont (16 mérk.), 2. DAC 35, 3. Zilina 29 , 4. Zlaté Moravce 23

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Rózsahegy–Dunaszerdahely mérkőzés a Fortuna Liga 17. fordulójában. Tartsanak velünk!

A nap már elbújt a hegyek között, amikor a játékosok bemelegítettek (Fotó: Duducz Tibor)
A nap már elbújt a hegyek között, amikor a játékosok bemelegítettek (Fotó: Duducz Tibor)

ELŐZMÉNYEK

A Rózsahegy az előző fordulóban 2–2-es döntetlent játszott a Garamszentkereszt otthonában, míg a DAC hazai pályán kapott ki 3–1-re az Aranyosmaróttól.

„Két vereség után ez egy nagyon fontos összecsapás a számunkra, amelyen kötelező begyűjteni a három pontot. Nagyon jó edzéseket abszolváltunk a héten, a csapat eltökélt, hogy győzzünk” – jelentette ki a meccs előtt Kalmár Zsolt, a DAC csapatkapitánya klubja honlapjának.

A dunaszerdahelyiek és a rózsahegyiek legutóbbi öt egymás elleni bajnokijából kettőt-kettőt nyert mindkét csapat, egy alkalommal pedig döntetlen született.

A legutóbbi két mérkőzést viszont egyaránt a DAC nyerte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik