DUDUCZ TIBOR 2021.09.19 12:14 Frissítve: 2021.09.19 12:28

Fortuna Liga: Németh mesternek tetszett Szendrei bemutatkozása

Mint beszámoltunk róla, Szendrei Ákos személyében újabb magyar játékos mutatkozott be Dunaszerdahelyen. A vezetőedzőnek tetszett a magyar U19-es válogatott labdarúgó beszállása.

 

Szendrei Ákos (a labdával) közel volt az álomszerű bemutatkozáshoz (Fotó: Lelkes Ernő)

A DAC tíz perccel a befejezés előtt 2–1-re vezetett Rózsahegyen, amikor a csapat edzője, Németh Antal magához hívta a melegítő tizennyolc éves Szendrei Ákost.

„A mester azt mondta, hogy próbáljak a szélről indulni a mélységbe és segítsek a védekezésben, hogy ne kapjunk gólt és nyerjünk. Sikerült behúznunk a győzelmet, aminek nagyon örülök” – mondta a Nemzeti Sportnak a magyar U19-es válogatott játékosa.

A fiatal csatár közel volt az álomszerű bemutatkozáshoz, két perccel a befejezés előtt egy gyors támadás után lövése csak centikkel ment el a jobb kapuba mellett. „Nehéz szögből megpróbáltam elrúgni a hosszúba, sajnos kicsit mellé ment. Kár, hogy nem sikerült góllal debütálni, de legközelebb, remélem, sikerül betalálnom a kapuba. Nagyon boldog vagyok, örülök, hogy sikerült bemutatkoznom. Ráadásul győztünk a kemény ellenfél ellen. Gyönyörű volt, amit az előző meccsen a Slovan ellen a szurkolók mutattak. Már nagyon vártam, hogy én is pályára léphessek a sárga-kék mezben. Ma ez sikerült. Bízom benne, hogy gyakran fogok pályára lépni és sikerül beverekednem magam a kezdőcsapatba” – zárta le Szendrei Ákos, akinek a meze az első dunaszerdahelyi mérkőzésről a hazai házba kerül. A szüleié lesz vagy a testvére kisfiáé.

„Ákos nagyon jól szállt be, ellátta azt a feladatot, amit kértem tőle. Nyilván nem volt könnyű helyzetben, hisz ilyen fiatalként ilyen nyílt meccsbe beszállni nem volt egyszerű, Ennek ellenére az egy-két perces izgalma után magához tért. Sokat dolgozott, jó labdaérintései voltak, sőt volt egy jó helyzete is, sajnos nem találta el a kaput. Összességben tetszett, ahogy beszállt és játszott” – értékelte a Nemzeti Sportnak a fiatal csatár teljesítményét a dunaszerdahelyi mester, Németh Antal.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
8. FORDULÓ
Ruzomberok (Rózsahegy)–DAC 1–2 (0–1)
Rózsahegy,
Stadión pod Cebraťom, 785 néző. Vezette: Presinsky
Rózsahegy:
Krajcírik – Fabis, Maslo, Mojzis, Madlenák – Luterán (Zsigmund, 62.), Kochan (Brenkus, 86.) – Rymarenko, Takác (T. Kosztadinov, 82.), Regáli – Gerec. Vezetőedző: Peter Struhar
DAC:
Jedlicka – Blackman, Brunetti, Beszkorovajnij, E. Davis – Schäfer, Dimun – Andzouana (S. Njie, 63.), Hahn J. (Ciganiks, 63.), Lamkel Zé (Szendrei Á., 81.) – Sharani (Krsztovics, a szünetben, Muhamedbegovic, 90+1.). Vezetőedző: Németh Antal
Gólszerző:
Maslo (67.), ill. Andzouana (13.), Lamkel Zé (64.)

2021.10.16 11:31:08

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), PÓR KÁROLY (percről percre)

Új edző, új stadion, de 2–1-es vereség a Voluntari ellen – képgaléria a Sepsi OSK Arénáról!

2021.10.15 13:00:36

Minden más foci MALONYAI PÉTER

A szünetben, 0–3-nál kiderült Mezeynek, hogy „tovább itt már nem lehetett szó taktikáról...”

2021.10.14 10:48:33

Minden más foci CSILLAG PÉTER

1953-ban és 2019-ben is ott volt a nemzeti stadionunk avatásán ● Orbán Viktor is felköszöntötte.

2021.10.08 15:14:41

Minden más foci SZABÓ GÁBOR

A súlyosan beteg kisfiáért aggódó első francia aranylabdás időn és téren kívül érezte magát játék közben.