H. K. 2019.12.09 10:25 Frissítve: 2019.12.09 10:34

Fortuna Liga: nem múlt el edzői vita nélkül a Slovan–DAC meccs

Szócsatába keveredett a két alakulat vezetőedzője a szombati Slovan Bratislava–DAC (2–0) labdarúgó-mérkőzés után – írja az ujszo.com.

 

Mint megírtuk, a Slovan Bratislava 2–0-ra legyőzte a DAC-ot a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Fortuna Liga 18. fordulójában.

Az összecsapást követően a sajtótájékoztatón is „folytatódott a meccs”, ugyanis ifj. Ján Kozák, a Slovan vezetőedzője odaszúrt Peter Hyballának, a DAC trénerének, akinek a válaszára sem kellett sokat várni.

Hyballa az elveszített találkozó után arról beszélt, hogy csapatában sok a sérült, s örül neki, hogy ennek ellenére volt az összecsapásnak egy szakasza, amiben együttese jobb volt, majd hozzátette, megítélése szerint a Slovan második gólját szabálytalanság előzte meg. Erre jött Kozák, aki nyilatkozatát az alábbiakkal zárta: „Muszáj megjegyeznem: itt ez az edző, mindenféle kifogásokkal eteti magukat, buszbaleset, játékosok, bírók… Egy kis tisztelet járna nekünk attól az edzőtől, aki Németországban nem kapott volna esélyt.”

Hyballa reakciójára sem kellett sokáig várni.

„Nem szoktam kifogásokat keresni, ha veszítünk. Kozák a meccs alatt azt mondta nekem, menjek vissza Németországba. Nos, vissza fogok menni, holnap, a családommal töltöm az ünnepeket. S ha már a tiszteletről van szó: én tisztelem Kozák urat és mindenki mást is ebben az országban, szerintem ezt az elmúlt tizennyolc-tizenkilenc hónapban meg is mutattam, a játékstílusommal, ezzel a fiatal csapattal. Nem akartam önnel foglalkozni, de ön most ezt előhozta, nem is értem. Azt gondolom, a meccs alatt a felfokozott érzelmek rendben vannak. És megyek Németországba, viszont, Mr. Kozák, vissza fogok jönni.”

Az ujszo.com az eset kapcsán hozzáteszi, Kozáknak nem a hétvégi volt az első „vitája” edzőként: a szakember a Besiktas elleni Európa-liga-mérkőzés közben a törökök trénerének, Abdullah Avcinak mutogatott, a felek között akkor is nagy volt a feszültség.

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
18. FORDULÓ

Slovan Bratislava (Pozsony)–FC DAC 1904 (Dunaszerdahely) 2–0 (Rabiu 34., Sporar 53.) 

A MECCS ONLINE KÖZVETÍTÉSE ITT OLVASHATÓ.

Slovan: Holman Dávid kezdőként 86 percet játszott, gólpasszt adott, Guzmics Richárd nem volt a keretben; DAC: Vida Kristopher és Vida Máté végigjátszotta a meccset, előbbi kapott egy sárga lapot, Kalmár Zsolt sérülés miatt nem került a keretbe.

2021.09.19 14:42:04

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), K. T. I. (percről percre)

Az első félidőben a Sepsi jelentős mezőnyfölényben játszott, ám így sem tudta legyűrni a bajnokság 6. helyén álló Aradot.

2021.09.18 17:47:26

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Schäfer, Szendrei Ákos és Hahn is pályára lépett a dunaszerdahelyieknél, 2–1-re győztek a Ruzomberok ellen.

2021.09.16 16:09:12

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem tudta megverni a topolyai csapat a Napredakot, pedig a 93. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez.

2021.09.15 23:58:00

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A bűnözőknél az a baj, ha nyomot hagynak maguk után, mert akkor elkapják őket a rendőrök, az emberiség igazán nagy alakjai viszont akaratlanul megteszik ezt.

2021.09.15 00:07:44

Minden más foci THURY GÁBOR

Ma lenne 80 éves a Császár – ahogyan ő cselezett, azt nem lehetett tanítani.