Fortuna Liga: Nagyon észnél kell lennünk – Kalmár

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2021.02.13. 14:10
null
Vasárnap az AS Trencín otthonában kezdi a Fortuna Liga tavaszi szezonját a tabellán második helyezett DAC (Fotó: Lelkes Ernő/DAC)
Vasárnap az AS Trencín otthonában kezdi a Fortuna Liga tavaszi szezonját a tabellán második helyezett DAC.

 

A hazaiak 998 nap elteltével játszhatnak az időközben felújított Sihot Stadionban, s bár a munkálatokkal még nem végeztek (a kialakításnál a dunaszerdahelyi Mol Aréna építéséből merítettek ötletet a helyiek), nézők beengedése híján alkalmas az aréna a bajnoki megrendezésére. Érdekesség, hogy 2018 augusztusában is stadionavatót játszott a DAC, akkor a felújított nyitrai arénában: a 65. percben két góllal vezetett a Nyitra, a sárga-kékek aztán parádés hajrával fordítottak, és nyertek.

„Jól emlékszem arra a meccsre, felőlem a vasárnapi csata is alakulhat ugyanígy, a lényeg, hogy győzzünk – mondta lapunknak Kalmár Zsolt, a DAC 25 esztendős magyar válogatott középpályása, nem mellesleg csapatkapitánya, aki 2017 óta erősíti a dunaszerdahelyieket. – Nagyon észnél kell lennünk a Trencsén ellen, mert jó futballt játszik, hozzánk hasonlóan támadó szellemben."

Ez ideig 11 gólt szerzett a bajnoki idényben, amivel - holtversenyben - a mesterlövészek listájának éllovasaként várta a tavaszi folytatást, és hangsúlyozta, szeretné megszerezni a gólkirályi címet.

„Pályafutásom során még egyetlen csapatnál sem voltam gólkirály, mindent megteszek, hogy ez most a DAC-nál összejöjjön. A legfontosabb azonban a csapat teljesítménye és eredményessége, ha az rendben van, én is hatékonyabban tudok játszani" tette hozzá Kalmár Zsolt.

A szerdahelyieket irányító Bernd Storck elárulta, hogy a múlt heti főpróbát sérülés miatt kihagyó Schäfer András és Marko Divkovic szerdától együtt készül a többiekkel, és Trencsénben pályára is léphetnek.

„Tisztában vagyunk a Trencín játékerejével, ráadásul plusz motiváció fűti játékosait, hiszen stadionavató lesz a vasárnapi összecsapás. Műfű vár minket, ennek megfelelően végeztük el a hétközi edzéseket, és természetesen a győzelem reményében lépünk pályára a tavaszi szezonnyitón" – jelentette ki a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

VASÁRNAP

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
19. FORDULÓ
15.00:
Trencín–Dunaszerdahely (DAC) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik