Ramadan góljával nyert odahaza a Dunaszerdahely

Vágólapra másolva!
2023.04.02. 19:30
null
Újabb fontos három pont! (Fotó: DAC, archív)
Kéthetes szünet után folytatódott a szlovák Fortuna Liga, az éllovas DAC hazai pályán 1–0-ra megverte a Zsolnát a rájátszás 3. fordulójában. Mivel a Slovan botlott, hat pontra nőtt a dunaszerdahelyi csapat előnye!

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 3. FORDULÓ
DAC 1904–Zilina 1–0 (1–0)
Dunaszerdahely,
MOL Aréna, 5768 néző. Vezette: I. Kruzliak
DAC:
Petrás – Alex Pinto, Risvanis, Brunetti, Andzouana – Kácer (Nebyla, 87.), Dimun, Ramadan (Szánthó, a szünetben) – Blackman, Krsztovics (Kalmár, 18.), Gavrics (Niarhosz, 82.). Vezetőedző: Adrian Gula
Zsolna: Slávik – Leitner (Ilko, a szünetben), Kopas, Nemcík – Rusnák (Javorcek, 66.), Minárik, Sauer (Gidi, 66.), Bari (Owusu, 82.) – Kaprálik, Jambor, Galcík (Duris, a szünetben). Vezetőedő: Jaroslav Hynek
Gólszerző:
Ramadan (14.)

Még el sem kezdődött atalálkozó, de már üdvrivalgás volt aMOL Arénában, miután abemondó bejelentette, hogy Slovan gól nélküli döntetlent játszott Nagyszombatban, így ahazaiaknak remek lehetőség adódott növelni az előnyüket.

„Csak abolond nem hisz bennünk!” – üzent aB-közép, ugyanis aDAC ebben az idényben alegmagasabb célokra tör.

Adermesztő hidegben két veszélyes zsolnai támadással kezdődött a találkozó, majd mattolta ellenfelét asárga-kék csapat. A 14. percben Kácer szerzett labdát, Krsztovics lövését Slávik kiütötte, de a berobbanó Ammar Ramadan nem hibázott.

Ezután inkább aközéppályán folyt ajáték, avendégek többször nagyon veszélyesen végezték el aszögleteket. Az első félidő egy Kalmár Zsolt-lövéssel fejeződött be.

A fordulás után a csereként pályára lépő Szánthó Regő veszélyes beadása után ide-oda pattogott a labda, de végül a vendégvédelem felszabadított.

A játék jellege nem változott, a küzdelem dominált.

A dunaszerdahelyiek az előnyük tudatában a biztonságra helyezték a hangsúlyt, az 5768 néző pedig űzte-hajtotta a kedvenceit.

Az utolsó negyedóra elején előbb Kalmár Zsolt, majd Szánthó Regő hozta helyzetbe csapattársait, de nem született meg a biztonságot jelentő második gól.

A hazai szurkolók azonban ezt nem bánták.

Maradt az 1–0, így hét fordulóval a vége előtt hat pont előnnyel vezeti a tabellát a DAC.

PERCRŐL PERCRE


90+5. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

92. perc A Blackmann-passzal meginduló Szánthó elesik a 16-oson belül, de tovább, Sebastian Nebyla kap sárga lapot nem sokra rá, ellökött okosan egy kontrázni akaró középpályást.

Négy perc a ráadás.

88. perc Niarhosz kiugrajta Kalmárt, de kivetődik elé a kapus, remek ütemben.

86. perc Kácert kell ápolni a pályán. Sebastian Nebyla váltja egy percre rá, mert komoly a sérülés.

Igen, a Zilinának van egy fiókcsapata Ghánában.

82. perc Jannisz Niarhosz be, Gavricsnak nem ment ma. Richmond Owusu be, Bari le a másik oldalon. A ghánai légiós tavalyelőtt érkezett a Zilina Africa FC-től.

80. perc Risvanis vet véget a 16-oson belül egy veszélyes zsolnai támadásnak.

78. perc Kimarad! A Kácer-passzal startoló Szánthó elfut a jobb szélen, a remek beadását Gavrics közelről a kapusba pazarolja!

Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor

76. perc Kalmár éles szögből középre ad, már a kapus is verve... de közbelép egy vendégvédő.

74. perc Tomás Nemcík kap sárga lapot Blackman buktatásáért.

73. perc Javorcek megnézi, a 16-osról ki tudja-e rúgni a labdát a stadionból. Csak majdnem.

66. perc A középpályás Rusnákok a védő Dominik Javorcek, Sauert a karmester Samuel Gidi váltja a vendégeknél.

65. perc A pályán mezőnyharc, rákapcsol a hazai B-közép.

61. perc Blackman lő kissé jobbról az oldalhálóba a 16-os elől.

A hivatalos nézőszám: 5768.

58. perc Rusnák és Duris távoli lövése is pontatlan.

54. perc Dimunt arcon találják, de folytatja.

53. perc Ilko távoli lövése kapuscsemege.

51. perc Kácer és Kalmár akciója szép, de a végén elmarad a kapura lövés.

50. perc Mezőnyharccal.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Ramadan megsérült, Szánthó Regő váltotta. A másik oldalon Galcík és Leitner maradt az öltözőben, David Duris és Patrik Ilko a helyükön.

E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
Tomás Oravec 5
Nikola Krsztovics 5
Eric Ramírez 4
Nikolas Spale 4
Kalmár Zsolt 4

45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+2. perc
Kalmár 16-os előtti lövése a kapusé.

44. perc Ramadan lő a 16-os előteréből, de közbelép azonnal Nemcík.

Bari Krisztián édesapja, Bari Jenő játszott a Vácban anno... és a DAC-ban is! A csallóközi Romário!

41. perc Rusnák beadására nincs érkező középen. A vendégek 19 éves éke, Jambor 20 bajnokin 10 kanadai pontnál jár ebben az idényben. Sokszoros szlovák U-válogatott, miként Bari és Kopas.

40. perc Mezőnyharc a pályán, nem a legszínvonalabb most a mérkőzés. Gavrics felrúgja Kaprálikot, de nincs sárga lap. Gavricsot és Ramadant is a Ferencvárostól vette a DAC.

32. perc Andzouana többször is jól védekezett az előző percekben, most megindul, de a beadását elhalássza Kalmár elől Kopas.

31. perc Kaprálik beadása Petrás kapusé.

26. perc Kácer ismét a 16-os előtt... nem lő, a passz meg rossz.

23. perc Sauer távoli lövését blokkolják a hazai védők. Mario Sauer testvére, Leo Sauer a Feyenoord ificsapatában erősödik.

21. perc Az éppen ma a 25. életévébe lépő Blackman megindul a jobb szélen, de jobbal középtávolról a bal sarok mellé talál.

18. perc Kalmár Zsolt áll be az akciónál lesérült Krsztovics helyére.

15. perc Leitner megrúgja a gólszerzőt, ápolás.

Ramadan: 26 meccs az idényben, bő 1000 játékperc... és 10 kanadai pont.

14. PERC VEZET A DAC! A zsolnai védelem hibája és a labdát szerző Kácer pontos passza után után Krsztovics lövését kiüti a kapus, de a berobbanó AMMAR RAMADAN közelről a kapuba kotorja a labdát. 1–0!

9. perc Krsztovics belőtt labdája meg a kapusé a másik oldalon.

A hazaiak honlapja mellett nagy segítség ma is a Parameter.

8. perc A jobb szélen meginduló Rusnák a kapu elé lő, senki sem ér a labdába, az elsuhan a bal sarok mellett.

5. perc Kissé jobbról jobbal Kaprálik lő éles szögből a kapu mellé.

3. perc Gavricsot, majd Ramadant szerelik a 16-os előtt.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Nagyon hideg van, hűvös északi szél, 5 Celsius-fok.

A hazaiak tiszta sárgában, a vendégek tiszta zöldben.

Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor

„Mindig a soron következő meccs a legfontosabb és erre most is így tekintünk – főleg a válogatott szünet és a Nagyszombat felett aratott győzelem után átélt remek érzések után. Nagyon várjuk az összecsapást és bízunk benne, hogy sikeréhesek, összetartóak, erősek leszünk és hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtjuk” – nyilatkozta Adrian Gula a mérkőzést megelőzően a hazaiak honlapján.

Csak a bolond nem hisz bennünk! (Fotó: Duducz Tibor)
Csak a bolond nem hisz bennünk! (Fotó: Duducz Tibor)

Szánthó Regő elárulta azt is, hogy vasárnap ugyanazt acipőt veszi fel, amellyel két hete bődületes gólt szerzett aNagyszombat elleni rangadón.

„Remek szórakozás volt. Az idény első DAC-bronzérme már megvan. Nagyon bízom benne, hogy amájusi díjunk ennél szebben fog csillogni” – mosolygott Szánthó Regő. Ahéten több hullámban tértek vissza acsapathoz a játékosok a válogatottjuktól, a vezetőedző örömére senki sem sérült meg kiküldetése során.„Az edzéseken előtérbe került arögzített helyzetek gyakorlása, többet videóztunk – folytatta a22-éves játékos, aki ősszel a Zsolna elleni 5–2-es győzelem során két gólt szerzett két gólt ért el. – Tökéletesen megfelelne ugyanaz az eredmény, és agóllövők személye is. Jó meccs lesz vasárnap is aMol Arénában, aZsolna is szereti játszani afocit, lendületes, offenzív összecsapást várok.“

Amagyar támadó amúlt héten aDunaszerdahelyt képviselte ajótékony Fortuna e-sportos Challenge-en,csoportjában legyőzte azsolnai, illetve az aranyosmaróti ellenfelét, majd az elődöntőben egygólos vereséget szenvedett akésőbbi győztes nagymihályi sráctól. Aharmadik helyért simán legyőzte abesztercebányaiak képviselőjét.

„A szünet alatt sikerült kifújnunk magunkat, sközben nagyon jó hangulatban zajlottak az edzések. Ugyan többen válogatott kötelezettségük miatt nem voltak jelen, azért annyian maradtunk, hogy legyen értelme a munkának“ – mondta aNemzeti Sportnak Szánthó Regő, adunaszerdahelyiek játékosa.

A Dunaszerdahely tizenhét mérkőzés, azaz augusztus óta veretlen, a2023-as évben csak két pontot vesztett, aszlovák bajnokságban jelenleg alegjobb formában lévő csapat, négypontos előnnyel vezet a Slovan előtt.

Kéthetes szünet után folytatódik aszlovák Fortuna Liga, az éllovas DAC vasárnap este aZsolnát fogadja. Afelvidékiek bíznak benne, ott folytatják, ahol abbahagyták.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A DAC–ZSOLNA MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik