DAC: Szánthó Regő érezte, hogy gólt fog szerezni

Vágólapra másolva!
2023.03.20. 15:56
null
Szánthó Regó a Zsolna ellen újabb gólokat szerezne (Fotó: DAC)
A DAC sorozatban a 17. meccsén, új klubrekordot beállítva maradt veretlen, miután a Fortuna Liga felsőházi rájátszásának 2. fordulójában 3–1-re legyőzte a Nagyszombatot. Vasárnapi sikerének köszönhetően továbbra is négy ponttal vezeti a szlovák bajnokságot.

A vasárnapi találkozó egyik fénypontja a 48. perc eseménye volt, akkor az 1848-as szabadságharc 175. évfordulójára emlékeztek a szurkolók.

A másik jeles pillanat Szánthó Regő bombagólja volt, a magyar játékos védhetetlenül lőtt húsz méterről a kapuba – a gól nagy eséllyel indul a hónap legszebbje választáson.

„A mester tíz perccel a vége előtt azzal küldött a pályára, hogy segítsek Nikola Krsztovicsnak a támadásokban, és segítsek a védekezésben is. És még azt is hozzátette, hogy rúgjak gólt – mondta a Nemzeti Sportnak Szánthó Regő, aki szerint teljesen megérdemelten győzött a DAC a Spartak ellen. – Örülök, hogy sikerült. Labdát szereztem, s éreztem, hogy tovább kell vinnem. Nagyon jól gurult a bal lábam előtt, elvállaltam, és gól lett. A meccs előtt éreztem, hogy megszerzem az első idei gólomat. Mondtam is Kalmár Zsoltnak a térfélválasztás után a kispadon, nem a B-közép előtt, hanem a másik kapunál leszek eredményes. Eddig az összes gólomat ott szereztem.”

Szánthó elmondta, a Slovan győzelme miatt különösen fontos volt a három pont megszerzése, hogy továbbra is a DAC diktálja a tempót a bajnoki versenyfutásban.

Kalmár Zsolt két héttel ezelőtt megsérült a rózsahegyi meccsen, és bár a napokban újra edzésbe állt, csak csereként léphetett pályára a válogatott edzőtáborához való csatlakozás előtt.

,,Az edző sajnos csak a végén küldött pályára, de örülök a rangadón megszerzett három pontnak. A Slovan győzelme után nyomás alatt játszottunk, de megmutattuk, hogy így is tudunk – kezdte lapunknak Kalmár Zsolt, aki a vasárnapi bajnoki találkozó után csatlakozott a magyar nemzeti csapathoz. – Nagyon örülök, hogy ismét a válogatott keretben lehetek, kemény meccsek várnak ránk. Bízunk benne, hogy sikeresek leszünk az észtek elleni felkészülési találkozón, a győzelem nagy lökést adna a hétfői tétmeccs előtt. Hazai pályán játszunk a bolgárokkal, sikerrel kell kezdeni a selejtezőt. Ugyan az egyik ellenfelünk sem tartozik az európai élcsapatok közé, de mind kemények, masszívak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik