FIFA: elvették Indonéziától az U20-as labdarúgó-vb-t

Vágólapra másolva!
2023.03.29. 17:45
null
Nem ad otthont az U20-as világbajnokságnak Indonézia (Fotó: Getty Images)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) az izraeliek részvételét övező politikai zűrzavar miatt elvette Indonéziától az U20-as világbajnokság rendezését.

 

A szervezet szerdai közlése szerint „az ország nem állt készen a május 20-án rajtoló 24 csapatos torna lebonyolítására". A döntést megelőzte Gianni Infantino FIFA-elnök, valamint Erick Thohir, az indonéz szövetségi elnök találkozója.

A torna péntekre tervezett sorsolását múlt vasárnap halasztották el, miután Bali kormányzója, a nyíltan palesztinokat támogató Wayan Koster megtagadta az izraeli futballisták fogadását.

A legnagyobb muszlim népességű Indonézia, valamint Izrael között nincs hivatalos diplomáciai kapcsolat.

Az izraeli csapat először jutott ki a korosztályos világbajnokságra, amelyre eredetileg 2021-ben került volna sor Indonéziában, de a koronavírus-járvány miatt két évvel elhalasztották.

Az indonéz szövetség (PSSI) később közleményben jelezte: mindent meg fog tenni azért, hogy a mostani döntés miatt ne érje további szankció az ország labdarúgását. A FIFA adott esetben az ország felnőttválogatottját is kizárhatja az októberben kezdődő világbajnoki selejtező-sorozatból.

Az elmúlt hetekben zavargások törtek ki Jakartában, ahol a tüntetők azt követelték, hogy zárják ki az izraelieket a vb-ről.

A világbajnokságot május 20. és június 11. között tervezik lebonyolítani, a FIFA egyelőre nem adott tájékoztatást a sorsolás új időpontjáról és az új házigazdáról sem.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik