FFT, B. Z. 2021.04.11 12:43

FFT: tíz nagy belső viszály a futballban

„Néha” a futballistáknál is elszakad a cérna... A FourFourTwo magazin tíz emlékezetes esetet gyűjtött össze a futballtörténelemből.

Ízelítő a gyűjteményből:

Hey, Teddy, Teddy...

„Azt gondoltam, majd ezt mondja, »Sok sikert, Coley!«, vagy valami ilyesmit – emlékszik vissza Andy Cole első angol válogatottságára, amikor 1995 márciusában az Uruguay elleni 0–0 alkalmával a 71. percben beállt Teddy Sheringham helyére. – Ehelyett simán elsétált mellettem.” Amikor két évvel később Sheringham a Manchester Unitedhoz igazolt, Cole még mindig dühös volt rá. „Soha egy szót sem beszéltünk egymással – mondja Cole. – Számomra tizenöt évig nem is létezett.”

Se veled, se nélküled

Annak idején éveken keresztül figyelhettük a két német kapus, Oliver Kahn és Jens Lehmann szájkaratéját a sajtóban. Kahn 2003-ban az akkor 22 éves modell, Varena Kerth kedvéért elhagyta feleségét és gyermekét, a németek második számú kapusának pedig feltétlenül kommentálnia kellett az esetet. „Kahn egy kicsit fiatal a kapuzárási pánikhoz, nem? – poénkodott Lehmann. – Legközelebb talán fülbevalót is belövet.” Lehmann arra is célozgatott, hogy Kahn fejében „nem stimmel valami”. Kahn bizonyára nem a szavak embere, mert az egészre csak annyit válaszolt, hogy „Lehmann egy seggfej”.

Adebayor bepöccen

„Azért játszom, mert te szart sem érsz” – mondta az Arsenal csatára, Emmanuel Adebayor csapattársának, Nicklas Bendtnernek a Carling-kupa 2008-as elődöntőjében, amikor 5–1-re égtek a Spurs ellen. Adebayor később azt állította, a dán bemutatott neki, amiért a togói felpofozta. Ők ketten sosem jöttek ki jól, főleg azért, mert Bendtner rendszeresen gúnyt űzött a klub szabályából, amely szerint senki nem léphet utcai cipőben az Arsenal öltözőjébe. „Szeretem a rendet” – mondta erre a togói.

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

2021.05.18 15:21:29

Minden más foci TŐKE JÁNOS

A már kiesett Indjija kemény ellenfélnek bizonyult, de végül fejet kellett hajtania.

2021.05.18 10:41:42

Minden más foci CSILLAG PÉTER, SZÖLLŐSI GYÖRGY

„Sikerül megnyernem a gólkirályságot, ami itt nem kis dolog, mert nem nagyon segítenek.”

2021.05.17 22:50:15

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Készséggel elhiszem, hogy jogilag minden rendben, a paragrafusok körül semmi bibi, ám létezik morális oldal is. Nem folytatom, aki érti, érti, aki nem akarja érteni, lelke rajta.

2021.05.17 14:55:55

Minden más foci THURY GÁBOR

Ahogyan azóta is mondják, „bepanenkázta”: az eldőlő Sepp Maier felett a hálóba emelte a labdát.

2021.05.16 19:27:18

Minden más foci BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS

A hajrában ugyanis ki tudott egyenlíteni az egykori Steaua, a bajnoki címre hajtó FCSB.