FFT: a futballvilág legbizarrabb eltiltásai

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2021.05.09. 15:24
Hosszú haj, úszógumi és transznemű irániak – a FourFourTwo magazin összegyűjtött 10 igencsak rendhagyó esetet, amelyek miatt eltiltás járt a futballban.

Ízelítő a gyűjteményből: Ízelítő a gyűjteményből:

Redondo frizurája a vb-jébe került

„Ragyogó formában voltam – magyarázta az argentin középpályás, Fernando Redondo. – De amiért nem vágattam le a hajamat, nem játszhattam a vb-n.” Daniel Passarella 1994-ben lett argentin szövetségi kapitány, és megtiltotta a fülbevalót és a hosszú hajat játékosainak. Kivételezés nem volt, így Redondo nem mehetett az 1998-as franciaországi vb-re, pedig néhány hónappal korábban BL-győztes lett a Real Madriddal.

„Bunda? Hát már gólt sem lehet rúgni?”

„Elképesztő szégyen” – mennydörögte a nigériai szövetség elöljárója 2013 júliusában, miután felfüggesztették azt a négy alsó ligás csapatot, amelyek gátlástalanul bundáztak. A feljutásért a Plateau United Feeders és a Police Machine futott versenyt, az azonos pontszámmal álló két csapat között az utolsó forduló eredménye döntött. A Plateau United 79–0-ra győzte le az Akurba FC-t, miközben a Police Machine „csak” 67–0-ra nyert a Babayaro FC ellen. A Plateau a második félidőben 72 gólt lőtt.

Az iráni nemi kérdés

Négy játékost eltiltottak az iráni női válogatottból 2014 februárjában, mert kiderült róluk, hogy valójában férfiak. Iránban legális a nemváltás, és ebben az esetben olyan férfiakról van szó, akik már nőként élnek, de hivatalosan még férfiak, mert nem végeztek el rajtuk minden átalakító műtétet. Ezt követően rendszeres és kötelező szexvizsgálat lesz a női csapatoknál az országban.

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik