Felkészülés: a sztárok visszatértek, a Barca győzött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.06. 00:16
null
A mérkőzés előtt Lionel Messi tapsolta meg a barcelonai közönséget, aztán fordított volt a szereposztás (Fotó: Action Images)
A Barcelona labdarúgócsapata nyerte meg idén az évente megrendezett Joan Gamper-kupát, miután 3–0-ra legyőzte a Romát.


A Barcelonában ezúttal már ott voltak a Fiorentina ellen még hiányzó sztárok, közülük Neymar és Lionel Messi is gólt szerzett az első félidőben. A brazil teljesen becsapta a Roma új kapusát, Wojciech Szczesnyt, aki Messi gólt eredményező lövésénél is kiszolgáltatott helyzetben volt. Az argentin nemcsak ekkor hívta fel magára a figyelmet, hanem akkor is, amikor Mapou Yanga-Mbiwa felé fejelt, majd elkapta a Roma-védő nyakát.

A második félidőben több hullámban érkeztek a cserék, de egy találat erre a játékrészre is maradt. A Szczesnyt váltó Morgan De Sanctisnak sem volt esélye a hárításra, Ivan Rakitic jobban aligha találhatta volna el a labdát.

A Barcelona végig nagy fölényben játszott, a vendégeken Francesco Totti beállása sem segített. A Barca 38. alkalommal hódította el a klub alapítójáról elnevezett Joan Gamper-kupát.

JOAN GAMPER-KUPA
GAMPER-KUPA
BARCELONA–ROMA 3–0 (2–0)
Barcelona. V:
Estrada (spanyol)
BARCELONA: Ter Stegen (Bravo, 61.) – Dani Alves (Sergi Roberto, 60.), Bartra, Vermaelen (Alba, a szünetben, Halilovic, 76.), Mathieu (Pedro, 61.) – Rakitic, Mascherano (Busquets, 60.), Rafinha (Piqué, 61.) – Messi (Iniesta, 60.), Suárez (Munir, 60.), Neymar (Sandro Ramírez, 60.). Vezetőedző: Luis Enrique
ROMA: Szczesny (De Sanctis, a szünetben) – Florenzi (Maicon, a szünetben), Yanga-Mbiwa (Romagnoli, 70.), Castan (Manolasz, a szünetben), Toroszidisz (A. Cole, 65.) – Keita (De Rossi, 65.), Nainggolan (Paredes, 70.) – Pjanic (Ucan, 65.), Iago Falqué (Totti, 65.), Destro (Iturbe, a szünetben, Ibarbo, 90.) – Gervinho (Ljajics, 65., Sanabria, 90.). Vezetőedző: Rudy Garcia
G: Neymar 26., Messi 41., Rakitic 66.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik