Felkészülés: Haaland Bayern elleni győztes góllal debütált a Cityben – videó

Vágólapra másolva!
2022.07.24. 08:45
null
Haaland szerezte a City győztes gólját (Fotó: AFP)
Erling Haaland góljával 1–0-ra legyőzte a Manchester City a Bayern Münchent felkészülési mérkőzésen Wisconsinban. Orlandóban két londoni klub csapott össze, az Arsenal 4–0-ra verte a Chelsea-t.

 

ABayern Münchenés a Manchester City iserős kezdőcsapattal állt fel a két csapat egyesült államokbeli felkészülési mérkőzésére. Az angoloknál ez volt a nyáron a Borussia Dormundtól érkezett Erling Haaland első mérkőzése. Első góljára nem kellett sokat várni, egy szabadrúgást követően Kevin De Bruyne Jack Grealish elé tette a labdát, aki középre passzolt. Erre érkezett a norvég, és megszerezte a vezetést a Citynek. A találkozón több gól nem született, így Haaland találata döntőnek bizonyult.

A Bayern következő mérkőzése már tétre megy, a bajorok az RB Leipziggal találkoznak a német Szuperkupa döntőjében. A City előtt is fontos találkozó áll, Pep Guardiola csapata a Liverpoolal játszik a Community Shieldért.

Orlandóban az Arsenal a Chelsea-vel mérkőzött meg, a két londoni együttes összecsapásán az „ágyúsok” könnyed, 4–0-s győzelmet arattak. Az Arsenal már a 15. percben megszerezte a vezetést, miután Jesus egy kiugratást követően átemelte Mendyt. A brazilnak ez már a negyedik találata volt a nyári felkészülési mérkőzések során.

Ödegaard találata (2–0)

Saka gólja (3–0)

Lokonga első gólja az Arsenal felnőttcsapatában (4–0)

Az Arsenal legközelebb a Sevillával játszik az Emirates-kupa döntőjében, míg a Chelsea az Udinesével találkozik.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Bayern München–Manchester City 0–1 (0–1)
Green Bay (Wisconsin), Lambeau Field
Bayern München:
Neuer (Ulreich, a szünetben) – Pavard (Mazraoui, 63.), Upamecano (De Ligt, 58.), Hernández (Stanisic, 77.), Davies (Wanner, 77.) – Sabitzer (Gravenberch, 58.), Kimmich – Coman (Nianzou, 77.), Gnabry (Vidovic, 77.), Sané (Musiala, 58.) – T. Müller (Zirkzee, 77.)
Manchester City: Ederson – Cancelo, Aké, Dias (Walker, 59.), Wilson-Esbrand (Lewis, 82.) – Bernardo Silva (Phillips, 71.), Rodri, De Bruyne – Grealish, Haaland (Álvarez, a szünetben), Mahrez (Palmer, 72.)
Gólszerző: Haaland (12.)

Arsenal–Chelsea 4–0 (2–0)
Orlando (Florida), Camping World Stadion
Arsenal:
Ramsdale (Turner, 72.) – White (Cédric, 72.), Saliba, Gabriel, Zincsenko (Tavares, a szünetben) – Partey (Elneny, 72.), Xhaka (Lokonga, 78.)Saka (Marquinhos, 72.), Ödegaard (Maitland-Niles, 78.), Martinelli (Pépé, 72.) – Jesus (Nketiah, 57.)
Chelsea: Mendy – James (Hudson-Odoi, 73.), Chalobah (Sarr, 45.), Thiago Silva (Koulibaly, 73.), Emerson (Alonso, a szünetben) – Gallagher (Kovacic, a szünetben), Jorginho (Ampadu, 73.) – Havertz (Batshuayi 64.), Mount (Ziyech, 64.), Sterling (Azpilicueta, a szünetben) – Werner (Pulisic, a szünetben)
Gólszerzők: Jesus (15.), Ödegaard (36.), Saka (66.), Lokonga (90+3.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik