Felkészülés: Belgium simán legyőzte Skóciát Glasgow-ban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.07. 22:38
null
Romelu Lukaku kezdte a gólgyártást Skóciában (Fotó: AFP)
A világbajnoki bronzérmes belga labdarúgó-válogatott 4–0-ra legyőzte Skóciát péntek este felkészülési mérkőzésen Glasgow-ban.

Belgium kedden kezdi meg szereplését a Nemzetek Ligájában, így Roberto Martínez szövetségi kapitány még kísérletezhetett.

A belgák a Courtois – Boyata, Kompany, Vertonghen – Castagne, Tielemans, Mousa Dembélé, T. Hazard – Mertens, Lukaku, E. Hazard összeállításban kezdtek.

A 22 éves Timothy Castagne – aki egyébként az olasz Atalanta játékosa – most először szerepelt a belga válogatottban.

Romelu Lukaku a 28. percben egy védelmi hibát követően szerezte meg a vezetést, a csapatok 0–1-es eredménnyel vonulhattak az öltözőbe az első játékrészt követően.

A szünetben négyet cseréltek a belgák, Vincent Kompany, Castagne, Dries Mertens és Lukaku ment le, Thomas Vermaelen, Thomas Meunier, Yannick Carrasco és Michy Batshuayi jött be.

Hamar háromgólosra duzzadt a vendégek előnye, a 46. percben Eden Hazard, az 52. minutumban pedig Batshuayi volt eredményes. Nem sokkal később ismét betalált a Valencia támadója, aki pályafutása során először duplázott a válogatottban, 0–4 – ez a végeredmény!

A Nemzetek Ligájában Belgium az A-divízió 2. csoportjában szerepel Izlanddal és Svájccal, míg Skócia a C-divízió 1. csoportjában Albániával és Izraellel.

A találkozó góljai:

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Skócia–Belgium 0–4
(Lukaku 28., E. Hazard 46., Batshuayi 52., 60.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik