MTI 2020.09.17 19:47 Frissítve: 2020.09.17 20:06

Európai Szuperkupa: szigorú intézkedéseket kell betartani

Szigorú járványügyi intézkedéseket kell betartaniuk azoknak a szurkolóknak, akik a Puskás Arénában tekintik meg jövő csütörtökön a labdarúgó európai Szuperkupáért kiírt mérkőzést, a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és az Európa-ligában diadalmaskodó Sevilla összecsapását.

A mérkőzés helyszíne, a Puskás Aréna (Fotó: Földi Imre)

 

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szóvivője az MTI-nek csütörtökön elmondta, az MLSZ és az UEFA mindent megtesz a mérkőzésre kilátogató szurkolók egészségének védelme érdekében. A koronavírus-járvány kirobbanása óta a budapesti találkozó lesz az első olyan hivatalos UEFA-mérkőzés, amelyet nézők előtt rendeznek meg, az UEFA pedig folyamatosan alkalmazkodott a megváltozott körülményekhez, és minden lehetséges intézkedést meghozott a találkozó biztonságos megrendezése érdekében.

Sipos Jenő elmondta, a Puskás Aréna teljes kapacitásának mindössze harminc százalékát használják ki a szurkolók. A belépéskor mindenkinek testhőmérséklet-mérésen kell átesnie (37.8 C vagy afölötti testhőmérséklettel nem lehet belépni a stadionba). A maszk használata kötelező a stadion területére való belépés után, az arénában történő mozgásnál, az ülőhely elfoglalása után pedig ajánlott. A drukkereknek tartaniuk kell a másfél méteres távolságot – kihelyezett jelölések segítik őket –, a szervezők ezt a lelátó elfoglalható helyeinek kialakítása során is figyelembe vették.

Az MLSZ szóvivője a külföldről érkező szurkolókkal kapcsolatban elmondta, ők kizárólag 72 óránál nem régebbi negatív koronavírus-teszttel léphetnek be az országba. A Németországból és Spanyolországból érkező szurkolók mozgása elkülönítve történik, így az utazás, a stadion megközelítése és elhagyása során sem érintkeznek másokkal.

Azok a drukkerek, akik a koronavírusra jellemző tünetek bármelyikét észlelik magukon, illetve akik a mérkőzést megelőző 14 napban pozitív COVID-tesztet produkáltak, vagy kapcsolatban álltak ilyen személlyel, nem léphetnek be a stadionba. Ezekben az esetekben az UEFA visszatéríti a jegyek árát.   

Sipos Jenő hozzátette, az UEFA és az MLSZ a mérkőzés megtekintésével kapcsolatos minden részletre kiterjedő közös kiadványt készít a szurkolók számára, amelyben megtalálhatók a közlekedéssel, biztonsággal, egészségvédelemmel kapcsolatos információk, intézkedések.

2020.10.27 17:57:12

Minden más foci L. PAP ISTVÁN

Azt csinált a labdával és a védőkkel, amit akart, miközben csalt a pályán és a pályán kívül is.

2020.10.26 21:43:23

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Pépét a Lille 2017-ben mindössze tízmillió euróért vette meg az Angers-től, majd két évvel később nyolcvanért adta el az Arsenalnak. Hetvenmillió eurós tiszta haszon…

2020.10.26 12:16:23

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem született gól Zentán, Szabó Zoltán együttese ikszelt a Csukaricskivel.