Európai Szuperkupa: lehetnek nézők a Puskás Arénában – hivatalos

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.08.25. 14:39
null
Lesznek nézők a Bayern München–Sevilla Szuperkupa-mérkőzésen (Fotó: Szabó Miklós)
Az UEFA a hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy nézők előtt rendezik meg a Puskás Arénában a Bayern München–Sevilla európai Szuperkupa-mérkőzést. Nagyjából 20 ezer szurkoló tekintheti meg a találkozót – ez a stadion 67 ezer fős kapacitásának harminc százaléka.


Hétfőn még arról írtunk, hogy az UEFA nem hozott végleges döntést arról, hogy szurkolók előtt játsszák-e le a Bayern München–Sevilla Szuperkupa-mérkőzést. Kedden azonban hivatalossá vált, nagyjából 20 ezer néző ott lehet a Puskás Arénában.

„Az UEFA keddi döntése értelmében a Bayern München és a Sevilla szeptember 24-i, budapesti Szuperkupa-döntője lesz az első olyan tesztmérkőzés, amelyet korlátozott számban, a nézőtéri kapacitás 30 százalékát elfoglalva, szurkolók is megtekinthetnek a helyszínen” – közölte a Magyar Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján.


 

Az MLSZ hozzátette, az európai szövetség a Szuperkupa-döntőn vizsgálja meg, hogy milyen hatása van annak, ha korlátozott számban, a megfelelő óvintézkedések betartása mellett szurkolók is megtekinthetik a nemzetközi találkozókat. Az UEFA megerősítette: ettől eltérő döntésig minden más nemzetközi mérkőzést zárt kapuk mögött rendeznek meg.

A magyar szurkolók jegyvásárlási lehetőségeiről az UEFA hamarosan tájékoztatja a magyar szövetséget.

„Bízunk benne, hogy a budapesti Szuperkupa-döntő lesz az első lépés ahhoz, hogy a nemzetközi mérkőzéseket ismét szurkolók előtt rendezhessük meg. Szorosan együttműködve dolgozunk a magyar szövetséggel és a magyar kormánnyal azon, hogy biztosíthassuk a résztvevők és a szurkolók egészségének megóvásához szükséges intézkedéseket” – fogalmazott az európai szövetség közleményében Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik