Eszék: eredményesebb támadójáték, előrelépés a harmadik helyről?

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2022.07.15. 15:25
null
A elmúlt idényben harmadik helyen végző Eszék legénysége előre szeretne lépni (Fotók: nk-osijek.hr)
Pénteken este – 20 órától – a zágrábi rangadóval, vagyis a Dinamo Zagreb–Lokomotiva Zagreb mérkőzéssel rajtol az idén 30 esztendős, egyébként 32. idényét kezdő horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a SuperSport HNL. A elmúlt idényben harmadik helyen végző NK Osijek legénysége előre szeretne lépni, míg Lovrencsics Gergő második horvátországi idényében viselheti a Hajduk Split mezét.

 

Az eszéki fehér-kékeknél semmit sem bíztak a véletlenre, hiszen a szerdai, Kecskeméti TE elleni győztes felkészülési találkozót (2–0) követően Nenad Bjelica vezetőedző – egyben lényegében sportigazgató is – már az NK Osijek HNK Gorica elleni bajnokijára tért ki a sajtótájékoztatón. A meccset szombaton 19 órától rendezik a Gradski vrt-stadionban.

Túlzottan nagy játékosmozgás egyelőre nem volt a szlavóniai klubnál, s korábban, a Nemzeti Sport kérdésére az egyesület sajtóosztályáról is megerősítették: e téren nincsenek kényszerpályán, ugyanakkor, ha a legpiacképesebb labdarúgóikért – így például a magyar válogatott Kleinheisler Lászlóért – olyan ajánlat érkezik, melyet elfogadhatnak, akkor elgondolkodnának a fajsúlyosabb erősítésen. Kölcsönbe akadt (és lehet még) távozója az Eszéknek; s az egyértelmű, hogy a támadóknak muszáj jóval többször eredményesnek lenniük. Az Istra 1961 gárdájától visszatért az elmúlt idény felfedezettje, Dion Drena Beljo, aki a a pulaiaknál tizenötször köszönt be, ugyanakkor – igaz, a télen a Bundesliga 2-ből visszatért – Antonio Mance, mellette Mihret Topcagic négyszer-négyszer, Ramón Miérez csupán háromszor volt eredményes, míg a téli átigazolási időszak utolsó pillanataiban érkező Kristijan Lovric egyelőre csak két bajnoki gólt ünnepelhetett.

Nenad Bjelica optimistán várja a rajtot
Nenad Bjelica optimistán várja a rajtot

„Egyértelmű, hogy szurkolóink segítségével győzelemmel szeretnénk nyitni a évadot – fogalmazott az 51. életévében járó szakember, Nenad Bjelica.Roppant jó a kiindulási helyzetünk a hosszú őszi szezonunk (a horvát bajnokság mellett a Horvát Kupa, illetve az Európa-konferencialiga küzdelmei – a szerk.) előtt is. Kimondottan optimistán várom a rajtot, a keret valamennyi tagjával elégedett lehettem az elvégzett munkájukkal kapcsolatban, ráadásul mindenki a maximumot nyújtja azért, hogy pályára léphessen a tétmérkőzéseken. Mindenki fejlődni szeretne, az edzésintenzitást is növelni tudtuk felkészülésünk alatt 15-20 százalékkal a korábbiakhoz képest. Játékosaink az időnkénti fáradságuk ellenére is bírták a terhelést. Az előkészületi meccsekből nem kell messzemenő következtetéseket levonni, a hangsúly amúgy is a csapat fizikális felkészítésén és játékán volt, különféle variációkat tesztelhettünk, amelyeket az idény során alkalmazni is fogunk. Ha szombaton is a maximumunkat hozzuk, jó esélyünk kínálkozik a HNK Gorica legyőzésére.

Az eszékieknél a keret lényegében teljes, csupán a támadók közül kénytelen nélkülözni Bjelica a szombat esti mérkőzés alkalmával a múlt idényből még piros lapos Kristijan Lovric játékát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik