P. K. 2022.06.28 11:45 Frissítve: 2022.06.28 15:36

Edzősors: száz gyerek életét szervezi Amerikában Militár Iván

Az Amerikában élő edző, a Nemzeti Sport állandó videoelemzője, a Puskás Akadémia korábbi növendéke, Militár Iván lett a texasi El Pasóban működő Locomotive FC akadémiaigazgatója – új megbízatásáról a pfla.hu-nak beszélt.

A Locomotive FC akadémiaigazgatója, Militár Iván (Fotó: Locomotive FC)

 

 

Akárhova jutok a világban, mindig magyarként, szegediként és Puskás-akadémistaként határozom meg önmagamat” – nyilatkozta a pfla.hu-nak Militár Iván, akit a napokban neveztek ki akadémiaigazgatónak a texasi Locomotive FC-nél.

Militár 2008 és 2010 között volt a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia növendéke, majd az akkor NB I-es Kecskemét tartalékcsapatában játszott egy idényt, aztán Amerikába került ösztöndíjjal. Öt évig futballozott az amerikai egyetemi bajnokságban, majd egy keresztszalag-szakadást követően edzőként helyezkedett el a helyi utánpótlásban. Több klubnál is dolgozott, és az eddigi munkája elismerése, hogy az Amerikában a másodosztálynak beillő USL-ben szereplő El Paso Locomotive-nál őt kérték fel igazgatónak a klub akadémiáján.

„Az amerikai másodosztályt sem szabad lebecsülni, kerülnek ki innen játékosok az európai topbajnokságokba is, a jobb csapatok pedig megállnák a helyüket a magyar NB I-ben – fogalmazott Militár, aki eddigi edzői pályafutása során Diego Lunára a legbüszkébb, aki már Phoenixben is a játékosa volt, El Pasóból pedig félmillió dollárért adták tovább az MLS-ben szereplő Real Salt Lake-nek. – Elképesztően sok itt a tehetség, viszont ennek megfelelően sok is a munka, hogy megszervezzük a száz gyerek életét, ugyanis nem bentlakásos az akadémia, hanem a környékről járnak ide a gyerekek”

 
Callum Styles lehet Marco Rossi új megoldókulcsa – elemzés
Ádám Martin lesz az új Szalai Ádám? Nem, és nem is várható el tőle!

Militár az első csapat menedzserének munkáját segíti: U13-tól U19-ig tartoznak a felügyelete alá a korosztályos együttesek, a legidősebbek pedig gyakorlatilag a B-csapatnak felelnek meg, együtt is edzenek a felnőttgárdával.   

A szakember amúgy a hazai futballéletben is aktív: a YouTube-on a Piros Fehér Zöld futballmagazin egyik műsorvezetője, a Nemzeti Sport Online-on pedig tavaly óta jelentkezik videós elemzésekkel. Legutóbb, a márciusi válogatott mérkőzések előtt Ádám Martin és Callum Styles játékát vesézte ki.

A Militár Ivánnal készült hosszabb beszélgetés itt olvasható!

 

2022.08.06 22:52:41

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

A hajrában emberelőnybe kerültek a sepsiszentgyörgyiek, de a helyzetek ezt követően is kimaradtak.

2022.08.06 18:35:08

Minden más foci TŐKE JÁNOS BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A Novi Pazar a Partizan Beograd után megverte a TSC-t is, egyetlen jól eltalált lövés döntött a bajnokin.

2022.08.02 15:05:26

Minden más foci nemzetisport.hu

Rodrygo Silva de Goes brazil válogatott labdarúgó is a BioTechUSA márkanagyköveteinek csapatát erősíti. (x)

2022.08.02 22:36:53

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az utóbbi években megerősödő szurkolói testvériség ma már ott tart, hogy Dunaszerdahelyre meccsre járni sikk, és nemcsak a Felvidékről, hanem az alig egy-két órás autóútnyira fekvő magyarországi településekről, sőt, Székelyföldről is. A túra minden áldásával és lappangó veszélyével együtt.

2022.08.01 21:22:53

Minden más foci L. P. I.