Edzősors: száz gyerek életét szervezi Amerikában Militár Iván

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.06.28. 11:45
null
A Locomotive FC akadémiaigazgatója, Militár Iván is fontos szerepet játszott Pávkovics Bence szerződtetésében (Fotó: Locomotive FC)
Az Amerikában élő edző, a Nemzeti Sport állandó videoelemzője, a Puskás Akadémia korábbi növendéke, Militár Iván lett a texasi El Pasóban működő Locomotive FC akadémiaigazgatója – új megbízatásáról a pfla.hu-nak beszélt.

 

 

Akárhova jutok a világban, mindig magyarként, szegediként és Puskás-akadémistaként határozom meg önmagamat” – nyilatkozta a pfla.hu-nak Militár Iván, akit a napokban neveztek ki akadémiaigazgatónak a texasi Locomotive FC-nél.

Militár 2008 és 2010 között volt a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia növendéke, majd az akkor NB I-es Kecskemét tartalékcsapatában játszott egy idényt, aztán Amerikába került ösztöndíjjal. Öt évigfutballozott az amerikai egyetemi bajnokságban, majd egy keresztszalag-szakadást követően edzőként helyezkedett el a helyi utánpótlásban. Több klubnál is dolgozott, és az eddigi munkája elismerése, hogy az Amerikában a másodosztálynak beillő USL-ben szereplő El Paso Locomotive-nál őt kérték fel igazgatónak a klub akadémiáján.

„Az amerikai másodosztályt sem szabad lebecsülni, kerülnek ki innen játékosok az európai topbajnokságokba is, a jobb csapatok pedig megállnák a helyüket a magyar NB I-ben – fogalmazott Militár, aki eddigi edzői pályafutása során Diego Lunára a legbüszkébb, aki már Phoenixben is ajátékosa volt, El Pasóból pedig félmillió dollárért adták tovább az MLS-ben szereplő Real Salt Lake-nek. – Elképesztően sok itt a tehetség, viszont ennek megfelelően sok is a munka, hogy megszervezzük a száz gyerek életét, ugyanis nem bentlakásos az akadémia, hanem a környékről járnak ide a gyerekek”

Militár az első csapat menedzserének munkáját segíti: U13-tól U19-ig tartoznak a felügyelete alá a korosztályos együttesek, a legidősebbek pedig gyakorlatilag a B-csapatnak felelnek meg, együtt is edzenek a felnőttgárdával.

A szakember amúgy a hazai futballéletben is aktív: a YouTube-on a Piros Fehér Zöld futballmagazin egyik műsorvezetője, a Nemzeti Sport Online-on pedig tavaly óta jelentkezik videós elemzésekkel. Legutóbb, a márciusi válogatott mérkőzések előtt Ádám Martin és Callum Styles játékát vesézte ki.

A Militár Ivánnal készült hosszabb beszélgetés itt olvasható!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik