„Ebben a mezben játszott utoljára, ehhez nem nyúlhat senki”

CSILLAG PÉTERCSILLAG PÉTER
Vágólapra másolva!
2021.12.02. 10:01
Ha a pályák mesélni tudnának... – szatmári utazásunk végén egy játékostragédia fájdalmas, mégis szívet melengető hátterét ismerjük meg.

Ha a pályák mesélni tudnának… címmel jelent meg a napokban könyv a falusi futballélet elmúlt évtizedeiről – a szatmári vidék történeteire összpontosító gyűjtésben Tukacs László tanító, túristvándi játékos-edző volt segítségünkre.

A korabeli csapatképekkel, valamint Árvai Károly és Szaniszló Róbert fotóival illusztrált kötet kísérőjeként négyrészes filmsorozatot készítettünk, ennek utolsó epizódjában egy játékostragédia hátterét mutatjuk be. A Túristvándi tavaszi, Méhtelek elleni megyei harmadosztályú bajnoki mérkőzése közben összeesett Algács Tibor, életét nem tudták megmenteni – a csapatot és környezetét is megrázó eset utóéletét vizsgálva megismertünk egy összetartó, hagyományaira büszke cigánycsaládot és egy különleges futballközösséget.

KÖNYVBEMUTATÓ PÉNTEKEN
December 3-án, pénteken 17 órakor mutatják be a Ha a pályák mesélni tudnának… című, a falusi futballkultúra átalakulását dokumentáló könyvet Fehérgyarmaton, a Deák Ferenc Gimnázium aulájában. A filmvetítéssel egybekötött eseményen Tukacs László tanítóval, túristvándi edzővel beszélget szerzőtársa.

A sorozat 1. része

A sorozat 2. része

A sorozat 3. része

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik