DAC: vasárnap az új trencséni stadionban játszanak

Vágólapra másolva!
2021.02.11. 15:29
null
Az új trencséni stadion (Fotók: AS Trencín)
Két és fél év után ismét hazai pályán fogadhatja ellenfeleit a Trencsén labdarúgócsapata. A Csák Máté vára alatt elterülő Sihot Stadion 35 millió euróból újult meg.


„Szerdán megszületett a végső döntés. A Szlovák Labdarúgó-szövetség illetékes szerve engedélyezte, hogy a tavaszi szezontól már a saját stadionunkban fogadhatjuk az ellenfeleinket” – tájékoztatta lapunkat Martin Galajda, az AS Trencín szóvivője.

A hazai klub egyelőre csak a kapuk mögötti lelátóra kapott használati engedélyt, mivel azonban jelenleg nézők nélkül zajlanak a mérkőzések, két és fél év után ismét saját otthonában játszhat.

A stadionfelújítás – melynek összértéke 35 millió euró – a következő hónapokban is folytatódik. A trencséni stadion tízezres befogadóképességgel rendelkezik majd, az UEFA besorolása alapján négycsillagos lesz. A pálya műfüves maradt. A Sihot Stadion logisztikájának és a belső helyiségek kialakításakor a trencséni vezetők a dunaszerdahelyi Mol Aréna építése során szerzett tapasztalatokból indultak ki.

Vasárnap a stadionavatón, a Fortuna Liga 19. fordulójában épp a DAC-ot fogadja a Trencsén.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik