DAC: sima győzelem a kupában; folytatódhat a szlovák liga

DUDUCZ TIBOR (PÖSTYÉN)DUDUCZ TIBOR (PÖSTYÉN)
Vágólapra másolva!
2020.09.30. 17:27
null
Bernd Storck együttese fölényes győzelemmel jutott tovább a Szlovák Kupában (Fotó: dac1904.sk)
A DAC szerdán, a Szlovák Kupa 2. fordulójában 7–0-ra győzött az ötödik ligás Pöstyén otthonában, és továbbjutott. Bernd Storck vezetőedző szokatlan összeállításban küldte pályára csapatát, a vasárnapi, Trencsén elleni győztes bajnoki kezdő tizenegyéből csak Andrej Fábry volt pályán. A német mester pihentette a kulcsembereit, köztük Kalmár Zsoltot és Schäfer Andrást is.

 

Noha Kalmár Zsolt nem játszott, neve felbukkant minden szlovák sportsajtóban, ő lett ugyanis augusztusban a bajnokság, vagyis a Fortuna Liga legjobbja. Nemcsak a szakzsűritől, hanem a szurkolóktól is toronymagasan ő kapta a legtöbb szavazatot.

„Nagyon örülök a díjnak. Köszönettel tartozom a csapattársaimnak, a stábnak és nem utolsósorban fantasztikus szurkolóinknak” – mondta lapunknak Kalmár Zsolt, aki nyolc góllal vezeti a mesterlövészek versenyét.

Miután a szlovák központi válságstáb azt javasolta, hogy október 1-jétől megtiltaná a tömegrendezvényeket, beleértve a sporteseményeket, fellázadt a szlovák sport. Főleg a két legjobban érintett, a két legnagyobb sportszövetség. A kormányt kiosztotta a Szlovák Labdarúgó-szövetség elnöke, Ján Kovácik, a jégkorongozók pedig tüntetést szerveztek a szerdai kormányülés előtt. Szinte az összes Extraliga-klub képviseltette magát, több száz hokis vette körbe a kormányhivatalt. Nem csupán a tervezett tiltás ellen tiltakoztak, hanem felemelték szavukat azért is, mert a szlovák sport a márciusi járványhelyzet óta egy eurócent támogatást sem kapott a kormánytól.

Még mielőtt elkezdődött volna a kormányülés, Igor Matovic miniszterelnök bejelentette, hogy legfeljebb ötven ember vehet részt a tömegrendezvényeken.

„Egyetlen futballmérkőzést sem lehet megrendezni ötven fővel. Ha példaként vesszük a jövő heti Szlovákia–Írország Eb-pótselejtezőt, legalább kétszáz-kétszázötven emberrel kell számolnunk. Ha marad az ötvenes limit, nem tudunk játszani” – jelentette ki a sajtótájékoztatón Peter Palencík, a Szlovák Labdarúgó-szövetség főtitkára.

Néhány óra múlva érkezett az újabb hír: továbbra is megrendezhetők futball- és hokimérkőzések, de csak nézők nélkül. Így pénteken elkezdődik a szlovák jégkorongbajnokság, amelynek résztvevője a DVTK is, továbbá a hétvégén folytatódik Fortuna Liga, amelyben az eddig százszázalékos Dunaszerdahely Zsolnára látogat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik