DUDUCZ TIBOR
2021.12.05 10:13 Frissítve: 2021.12.05 10:31

DAC: Én vagyok a csúnya gólok szerzője – Hahn János

Három meccs, három győzelem. Joao Janeiro vezetésével továbbra is százszázalékos a DAC, sőt a csallóközi csapat 270 perc alatt még gólt sem szerezett. A szombati Pohronie elleni sikerhez (2–0) a magyar válogatott Hahn János egy góllal járult hozzá.

 

(Fotó: DAC)
Hahn János, a „csúnya” gólok szerzője (Fotó: dac1904.sk)

 

A 26 éves támadó egy hazaadást csípett el, és gurított a vendégek kapujába. Úgy, mint az előző dunaszerdahelyi góljainál, ismét a szemfülességének, gyorsaságának, remek érzésének köszönhette a találatot.

„Séfi (Schäfer András) azt szokta mondani, hogy én vagyok a csúnya gólok szerzője. Igazából nekem mindegy, bármilyen gólnak örülök. Meg a legfontosabb, hogy nyertünk – mondta jókedvűen a Nemzeti Sportnak Hahn János, akinek a lábában volt minimum még egy gól. – A helyzetnél higgadtabbnak kellett volna maradnom, a hosszúba kellett volna irányítanom a labdát. De hát, ilyen a csatársor. Egy bemegy, egy kimarad.”

Szombaton győzött a DAC, de maguk a játékosok is érezték, hogy nem a legjobbjukat mutatták.

„Az elsődleges az volt, hogy begyűjtsük a három pontot. Sikerült, sőt akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Tudjuk, hogy a játék még nem az igazi. Még meg kell szokni az új edző elképzeléseit, próbájuk ezt megvalósítani, Sok az egyéni hiba a csapatban és én is hibázok. Többet kell birtokolnunk a labdát, több labdát kell megtartanunk, illetve előre még gyorsabban kell játszanunk. De nem szabad panaszkodnunk. Fontos, hogy egyben van a csapat. Ezt az is mutatja, hogy az elmúlt három meccsen nem kaptunk gólt. Ebből lehet építkezni. Elkaptuk a jó fonalat. Ha még jön hozzá játék is, akkor innen csak felfelé tudunk menni. Jó úton vagyunk” – tette hozzá a magyar támadó, aki a sárga-kék mezben három gólnál és két asszisztnál jár.

Jövő hét vasárnap jön a presztízsmeccs, a toronymagasan vezető pozsonyi Slovan otthonába látogat a DAC.

„Ha ezt így folytatjuk, a középpályán és elöl is több labdát meg tudunk játszani, pontosabbak, racionálisabbak leszünk, akkor lesz keresnivalónk a Slovan ellen is. Pozsonyba három pontért megyünk.” – zárta gondolatait Hahn.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
17. FORDULÓ
DAC–FK Pohronie 2–0

Dunaszerdahely, Mol Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Dusan Sedlák
DAC: Jedlicka – Blackman, Kruzliak, Muhamedbegovic, Davis – Balic (Nebyla, 86.), Dimun – Andzouana (Ciganiks, a szünetben), Veselovsky (Schäfer, 59.), Moumou (Sharani, a szünetben) – Hahn (Krsztovics, 84.). Vezetőedző: Joao Janeiro
POHRONIE:
Slancík – Strba, Paluszek (Cmovs, 68.), Záhumensky – Adamec, Lásik (Smatlák, 84.), Scislak (Malle, 59.), Blahút, Badolo (Nguer, 84.) – Lacny, Mazan. Vezetőedző: Pablo Villar
Gólszerző: Balic (32.), Hahn (35.)

2022.09.25 20:36:56

Minden más foci nemzetisport.hu

Van Dijk gólja döntötte el a holland–belga rangadót, az oranje jutott be az NL négyes döntőjébe.

2022.09.25 20:00:59

Minden más foci nemzetisport.hu

Dánia két gólja szomorította a tartalékos Franciaországot, de a horvátok jutottak be a négyes döntőbe.

2022.09.24 20:09:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Hat szögletből két gólt szereztek a vendégek, a csoportelsőségről a portugál–spanyol rangadó dönt majd.

2022.09.23 23:35:59

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A több klubot magában foglaló modell sikeres lehet, de mint minden máshoz ebben az üzletágban, ehhez is türelem, alázat és a kormánykeréknél igazán okos emberek csoportja kell.

2022.09.23 17:14:54

Minden más foci nemzetisport.hu

A hétfői Magyarország–Olaszország meccsen a tét a csoportelsőség lesz.