DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely) 2021.12.05 10:13 Frissítve: 2021.12.05 10:31

DAC: Én vagyok a csúnya gólok szerzője – Hahn János

Három meccs, három győzelem. Joao Janeiro vezetésével továbbra is százszázalékos a DAC, sőt a csallóközi csapat 270 perc alatt még gólt sem szerezett. A szombati Pohronie elleni sikerhez (2–0) a magyar válogatott Hahn János egy góllal járult hozzá.

 

(Fotó: DAC)
Hahn János, a „csúnya” gólok szerzője (Fotó: dac1904.sk)

 

A 26 éves támadó egy hazaadást csípett el, és gurított a vendégek kapujába. Úgy, mint az előző dunaszerdahelyi góljainál, ismét a szemfülességének, gyorsaságának, remek érzésének köszönhette a találatot.

„Séfi (Schäfer András) azt szokta mondani, hogy én vagyok a csúnya gólok szerzője. Igazából nekem mindegy, bármilyen gólnak örülök. Meg a legfontosabb, hogy nyertünk – mondta jókedvűen a Nemzeti Sportnak Hahn János, akinek a lábában volt minimum még egy gól. – A helyzetnél higgadtabbnak kellett volna maradnom, a hosszúba kellett volna irányítanom a labdát. De hát, ilyen a csatársor. Egy bemegy, egy kimarad.”

Szombaton győzött a DAC, de maguk a játékosok is érezték, hogy nem a legjobbjukat mutatták.

„Az elsődleges az volt, hogy begyűjtsük a három pontot. Sikerült, sőt akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Tudjuk, hogy a játék még nem az igazi. Még meg kell szokni az új edző elképzeléseit, próbájuk ezt megvalósítani, Sok az egyéni hiba a csapatban és én is hibázok. Többet kell birtokolnunk a labdát, több labdát kell megtartanunk, illetve előre még gyorsabban kell játszanunk. De nem szabad panaszkodnunk. Fontos, hogy egyben van a csapat. Ezt az is mutatja, hogy az elmúlt három meccsen nem kaptunk gólt. Ebből lehet építkezni. Elkaptuk a jó fonalat. Ha még jön hozzá játék is, akkor innen csak felfelé tudunk menni. Jó úton vagyunk” – tette hozzá a magyar támadó, aki a sárga-kék mezben három gólnál és két asszisztnál jár.

Jövő hét vasárnap jön a presztízsmeccs, a toronymagasan vezető pozsonyi Slovan otthonába látogat a DAC.

„Ha ezt így folytatjuk, a középpályán és elöl is több labdát meg tudunk játszani, pontosabbak, racionálisabbak leszünk, akkor lesz keresnivalónk a Slovan ellen is. Pozsonyba három pontért megyünk.” – zárta gondolatait Hahn.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
17. FORDULÓ
DAC–FK Pohronie 2–0

Dunaszerdahely, Mol Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Dusan Sedlák
DAC: Jedlicka – Blackman, Kruzliak, Muhamedbegovic, Davis – Balic (Nebyla, 86.), Dimun – Andzouana (Ciganiks, a szünetben), Veselovsky (Schäfer, 59.), Moumou (Sharani, a szünetben) – Hahn (Krsztovics, 84.). Vezetőedző: Joao Janeiro
POHRONIE:
Slancík – Strba, Paluszek (Cmovs, 68.), Záhumensky – Adamec, Lásik (Smatlák, 84.), Scislak (Malle, 59.), Blahút, Badolo (Nguer, 84.) – Lacny, Mazan. Vezetőedző: Pablo Villar
Gólszerző: Balic (32.), Hahn (35.)

2022.01.24 14:53:55

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Az árnyékban lévő sportág legjobb magyar versenyzői kilenc vb- és hét Eb-címet nyertek eddig.

2022.01.24 16:11:45

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

A második félidőben rengeteg nagy helyzetet szalasztott el a Sepsi OSK, amely vereséggel kezdte 2022-t.

2022.01.21 21:09:49

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A kézilabda Eb-n százával, ezrével sorjáztak a jó és a rossz döntések, a kedvező és a kedvezőtlen fordulatok. Így, hogy kiestünk, arra jutunk, hogy ennek sajnos így kellett lennie. Ezzel szemben, ha a, mondjuk, háromezer meghatározó tényezőből kettő másként alakul, sokan most azon ömlengenének – nem is ok nélkül –, hogy nagyon is rászolgáltunk a továbbjutásra.

2022.01.21 21:09:49

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Ki is volt 2021 legjobb futballistája? A France Football választottja, a FIFA díjazottja vagy az UEFA kitüntetettje? A sport szellemében talán ideje lenne rendezni az elismerések között is egy Szuperkupa-viadalt.

2022.01.18 12:00:40

Minden más foci HEGYI TAMÁS

Weisz Leó huszonöt éves korában edzőnek állt, Németországban csinált karriert a 20-as, 30-as években.