DAC: átigazolták, a Fortuna Liga legértékesebb játékosa lett

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2021.09.07. 12:38
null
A 195 centis kameruni támadó a DAC új szerzeménye (Fotó: DAC)
Az átigazolási időszak utolsó óráiban nagy halat fogott a DAC. Egy évre kölcsönvette a belga Royal Antwerpentől a 24-éves kameruni Dider Lamket Zét. A dunaszerdahelyieké lett a Fortuna Ligában a nyár legnagyobb fogása, hisz a 195 centiméter magas csatár értéke a Transfermarkt alapján 4.5 millió euró, így ő szlovák bajnokság legértékesebb játékosa.

 


A sajtóinformációk alapján különös játékos Lamkel Zé: körülötte mindig történik valami. Vagy a pályán, vagy azon kívül. Télen úgy szerette volna kikényszeríteni az átlépést a Panathinaikoszba, ahol akkor a volt edzője Bölöni László volt a mester, hogy az Antwerpen fő ellenlábasa, az Anderlecht mezében érkezett az edzésre. Ezért a tartalékcsapatba száműzte őt a belga csapat vezetősége. A kameruni válogatott később bocsánatot kért a cselekedetéjért, majd az utolsó tizenhárom fordulóban a pályán remekelt. Hét gólt szerzett és további három gólpassza is volt.

„Didier olyan futballista, aki a belga élvonalban szerzett magának nevet, és akinek az életrajza magáért beszél. A fizikai adottságainak, kiváló technikájának, a gyorsaságának és a mindkét lábával való remek rúgótechnikájának köszönhetően egy modern, kreatív játékosról beszélünk, aki a támadósor különböző pozícióiban is képes futballozni. Belgiumban az emberek egyszerre örülnek és boldogtalanok, amiért a mi klubunkba és a bajnokságunkba igazolt, mivel valami mindig történt a személye körül, és ezeket az eseményeket fel is nagyították rendesen. Az igazság az, hogy remek játékos, amit kész megmutatni Dunaszerdahelyen is” – nyilatkozta a klubhonlapon a DAC sportigazgatója,Jan van Daele.

A már korábban bejelentett magyar játékosokon, Hahn Jánoson és Szendrei Ákoson kívül a Dunaszerdahely megszerezte a Crvena zvezdától a montenegrói U21-es válogatott játékost, Nikola Krsztovicsot.

Az újonnan igazolt játékosok már vasárnap, a Slovan Bratislava elleni rangadón bemutatkozhatnak a DAC mezében – tájékoztatott a DAC.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik