DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely) 2021.04.30 17:13 Frissítve: 2021.04.30 17:35

DAC: a döntetlen elég a Konferencialiga-selejtezőhöz

A szlovák első osztályú labdarúgó-bajnokság rájátszásának 7. fordulójában, szombaton 14.30 órától a második helyen álló DAC a negyedik pozícióban tanyázó Zsolnát fogadja. Az észak-szlovákiai csapat előtt tíz pont a sárga-kékek előnye, szóval már a döntetlen is elég lenne ahhoz, hogy a dunaszerdahelyiek bejussanak az Európa-konferencialiga-selejtezőbe.

Ha minden a tervei szerint alakul, Schäfer András is játszhat a Zsolna ellen (Fotó: Lelkes Ernő)

„A mi célunk ennek ellenére a három pont megszerzése. Szeretnénk legyőzni a Zsolnát először az idényben. Nagyon jó meccsre számítok” – mondta a Nemzeti Sportnak Schäfer András, a Dunaszerdahely középpályása.

A 22 éves magyar játékos kihagyta a legutóbbi, aranyosmaróti találkozót.

„A térdszalaghúzódásom után nagyon gyorsan jött három meccs, és az egyik edzésen, rossz mozdulatot követően ismét fájdalmat éreztem a térdemben. A stábbal úgy döntöttünk, hogy ne kockáztassunk, inkább kihagyom a múlt heti találkozót. Nagyon örülök, hogy a srácok három ponttal érkeztek haza. Ezen a héten már a csapattal készültem. Ha az edző, Németh Antal bizalmat szavaz, akkor szombaton ott leszek a pályán” – nyilatkozta Schäfer.

A hét elején nagy volt az öröm a fociszurkolók körében, ugyanis a Közegészségügyi Hivatal közleménye alapján bizonyos feltételek mellett megnyílt a lehetőség arra, hogy visszatérhessenek a nézők a lelátóra. A feltételek azonban szinte teljesíthetetlenek: csak olyan negatív és 36 óránál nem öregebb PCR- vagy LAMP-teszttel rendelkező nézőket lehet beengedni a stadionba, akiknek van még egy, legfeljebb 12 órával korábban elvégzett negatív antigéntesztjük is.

„Véleményem szerint automatikusan engedélyezni kellene a belépést a stadionba azoknak, akik be vannak oltva – nyilatkozta a DAC honlapjának a csapat tulajdonosa, Világi Oszkár.Náluk a fertőzés veszélye már a nullához közelít, illetve, ha mégis fertőznének, akkor a többiek már immunisak. Ha valaki rendelkezik tizenkét óránál nem régebbi negatív antigénteszttel, annak a PCR-teszt már semmilyen garanciát sem ad. Ez fordítva is érvényes, és szinte kizárt, hogy egy antigénteszt olyasmit mutasson ki, amit a PCR nem észlelt. Így a határozat ebben a pontban teljesen értelmetlen. Azt is el tudom fogadni, ha engedélyezik a helyben történő tesztelést a mérkőzés előtti órákban, de minden egyéb intézkedés logikátlan, és arra van kitalálva, hogy elijessze az embereket a meccslátogatástól. Nem beszélve arról, hogy nyitott stadionban sokkal kisebb a fertőzés veszélye, mint például bármelyik üzletben, bevásárlóközpontban vagy autóbuszban. Keresem az értelmét annak, ami most történik, de nem találom.”

Míg a legtöbb klub nem engedi be a szurkolókat a lelátóra, a Közegészségügyi Hivatal feltételeinek teljesítése mellett a Dunaszerdahely ezt lehetővé teszi. Az információink szerint péntek reggelig harminc szurkoló jelezte, hogy szombaton ott szeretne lenni a Mol Arénában.

 

 

2021.07.26 17:28:25

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nyerni akartak a szentgyörgyiek Bodzavásáron, vezettek is, de a végén az egy pontnak is örülhettek.

2021.07.26 14:57:47

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Gianfelice Facchetti: „Ha nem ismered Puskást, nem tudsz semmit a futballról.”

2021.07.25 19:56:34

Minden más foci KRASZNAI BENCE

Kleinheisler László csapata izgalmas mérkőzésen 2–1-re nyert a Poljud Stadionban.

2021.07.25 18:26:06

Minden más foci T. J.

Hamar hátrányba került a TSC, de őrült első húsz perc után átvette a vezetést, amit meg is tartott.

2021.07.25 16:13:55

Minden más foci CSELŐTEI MÁRK

A félidőben már 3–0-ra vezettek a nagymihályiak, akik 4–1-re nyertek.