DAC: a döntetlen elég a Konferencialiga-selejtezőhöz

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2021.04.30. 17:13
null
Ha minden a tervei szerint alakul, Schäfer András is játszhat a Zsolna ellen (Fotó: Lelkes Ernő)
A szlovák első osztályú labdarúgó-bajnokság rájátszásának 7. fordulójában, szombaton 14.30 órától a második helyen álló DAC a negyedik pozícióban tanyázó Zsolnát fogadja. Az észak-szlovákiai csapat előtt tíz pont a sárga-kékek előnye, szóval már a döntetlen is elég lenne ahhoz, hogy a dunaszerdahelyiek bejussanak az Európa-konferencialiga-selejtezőbe.

„A mi célunk ennek ellenére a három pont megszerzése. Szeretnénk legyőzni a Zsolnát először az idényben. Nagyon jó meccsre számítok” – mondta aNemzeti Sportnak Schäfer András, aDunaszerdahely középpályása.

A22 éves magyar játékos kihagyta alegutóbbi, aranyosmaróti találkozót.

„A térdszalaghúzódásom után nagyon gyorsan jötthárom meccs, és az egyik edzésen, rossz mozdulatot követően ismét fájdalmat éreztem a térdemben. Astábbal úgy döntöttünk, hogy ne kockáztassunk, inkább kihagyom amúlt heti találkozót. Nagyon örülök, hogy a srácok három ponttal érkeztek haza. Ezen ahéten már acsapattal készültem. Ha az edző, Németh Antal bizalmat szavaz, akkor szombaton ott leszek apályán” – nyilatkozta Schäfer.

Ahét elején nagy volt az öröm afociszurkolók körében, ugyanis a Közegészségügyi Hivatalközleménye alapján bizonyos feltételek mellett megnyílt a lehetőség arra, hogy visszatérhessenek a nézők a lelátóra. A feltételek azonban szinte teljesíthetetlenek: csak olyan negatív és 36 óránál nem öregebb PCR- vagy LAMP-teszttel rendelkező nézőket lehet beengedni a stadionba, akiknek van még egy, legfeljebb 12 órával korábban elvégzett negatív antigéntesztjük is.

„Véleményem szerint automatikusan engedélyezni kellene a belépést a stadionba azoknak, akik be vannak oltva – nyilatkozta a DAC honlapjának a csapat tulajdonosa, Világi Oszkár.Náluk a fertőzés veszélye már a nullához közelít, illetve, ha mégis fertőznének, akkor a többiek már immunisak. Ha valaki rendelkezik tizenkét óránál nem régebbi negatív antigénteszttel, annak a PCR-teszt már semmilyen garanciát sem ad. Ez fordítva is érvényes, és szinte kizárt, hogy egy antigénteszt olyasmit mutasson ki, amit a PCR nem észlelt. Így a határozat ebben a pontban teljesen értelmetlen. Azt is el tudom fogadni, ha engedélyezik a helyben történő tesztelést a mérkőzés előtti órákban, de minden egyéb intézkedés logikátlan, és arra van kitalálva, hogy elijessze az embereket a meccslátogatástól. Nem beszélve arról, hogy nyitott stadionban sokkal kisebb a fertőzés veszélye, mint például bármelyik üzletben, bevásárlóközpontban vagy autóbuszban. Keresem az értelmét annak, ami most történik, de nem találom.”

Míg alegtöbb klub nem engedi be aszurkolókat alelátóra, aKözegészségügyi Hivatalfeltételeinek teljesítése mellett a Dunaszerdahely ezt lehetővé teszi. Az információink szerint péntek reggelig harminc szurkoló jelezte, hogy szombaton ott szeretne lenni aMol Arénában.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik