Csíkszereda: úgy érzik, hogy az MLSZ nem veszi komolyan őket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.02. 18:00
null
Fotó: FK Csíkszereda Facebook
Szondy Zoltán, a Székelyföld Labdarúgó Akadémia (SZLA) elnöke úgy érzi, a Román Labdarúgó-szövetség jobban megbecsüli a munkájukat, mint a magyar – derül ki a Székelyhon nevű honlapon pénteken megjelent interjúból.

 

A román harmadik ligában a feljutásért harcoló FK Csíkszereda elnöki posztját is betöltő Szondy Zoltán – megismételve korábbi szavait – elmondta: csak azokat a labdarúgókat engedik el a román válogatottakba, akiket nem hívnak be a magyarba, de jelen állás szerint elképzelhető, hogy előbb lesz román nagyválogatott játékosuk, mint magyar.

Ha kíváncsi a székelyföldi akadémia működésére, játékosnevelési elveire, olvassa el a közelmúltban publikált cikkünket!

„El kell mondjam, hogy az elmúlt hetekben meglátogatott minket a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) vezetősége, élén Razvan Burleanu elnökkel, Mihai Stoichita és Nicolae Geolgau szakmai igazgatókkal, akik azért jöttek, hogy megköszönjék a román válogatottakba adott futballistákat, illetve kitűnő felkészítésüket” – idézi a szekelyhon.ro Szondy Zoltánt.

Az elnök hozzátette: a román szövetség delegációjának tagjai a csíkszeredai akadémiát a legjobb három romániai utánpótlásképző-központ egyikének tekintik.

„Számomra azonban sajnálatos, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetséggel (MLSZ) korántsem ilyen jó a kapcsolat – folytatta Szondy. – Érthető, hogy azokat a gyerekeket, akiket nem hívnak be a magyar válogatottba, elengedjük a románba. Sajnálom, hogy az FK Csíkszeredát nem veszi komolyan az MLSZ, pedig lobbiszinten mindent megtettünk. Nem a mi térfelünkön van a labda. A román szövetség vezérkara azt ígérte, hogy egyik volt játékosunkat idén be fogják hívni a román felnőttválogatottba! Nevet most nem mondok…”

Az MLSZ megkeresésünkre reagált a Székelyhonban megjelenő cikkre.

„A cikkben írottak megítélésünk szerint megalapozatlanok: a határon túli magyar játékosokra irányuló szakmai figyelem az MLSZ részéről a Puskás Akadémia szakmai bevonásával kellően alapos és folyamatos, mind a kiemelt pénzügyi támogatás, mind a szakmai aktivitások tekintetében” – írta válaszában a magyar szövetség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik