M. D. 2022.05.17 18:58 Frissítve: 2022.05.17 19:22

Csíkszereda: így ünnepelte a feljutást a női csapat – videó

A mögöttünk hagyott hétvégén biztossá vált, hogy a Csíkszereda női labdarúgócsapata története során először feljut a román élvonalba. A székelyföldi hölgyek a közvetlen rivális Románvásárt győzték le 3–1-re a legutóbbi fordulóban, ezzel kilenc pontra növelték előnyüket az élen két fordulóval a másodosztályú bajnokság vége előtt. A csíkszeredai klub a Facebook-oldalára feltöltött egy videót arról, hogyan ünnepelték a lányok az öltözőben a történelmi sikert.


„Székelyföld!” – így ünnepelt a Csíkszereda

Libabőr! A Csíkszereda női futballcsapata feljutott az élvonalba. Így ünnepelték a sikert a lányok! FK Csíkszereda

Posted by Nemzeti Sport Online on Tuesday, May 17, 2022


„Nehéz rangadó volt, de maximálisan elégedett vagyok a lányok hozzáállásával, és ebben a sporttörténelmi pillanatban köszönetet szeretnék mondani a csapat azon tagjainak is, akik már nem játszanak itt, de az idáig vezető úton hozzájárultak az eredményes szerepléshez – idézte a klubhonlap Albu László vezetőedzőt a hétvégi győzelem után. – Nem hagyhatom szó nélkül a klubvezetés és az orvosi részleg hathatós támogatását sem. A lányok nevében köszönet nekik, és mindazoknak, akik bármilyen módon előrébb mozdították a csíki női foci ügyét.”

A Csíkszereda női csapata az eddigi 15 meccséből 14-et megnyert a román másodosztály mostani idényében, gólkülönbsége 88–9.

A bajnokcsapat (Fotó: fkcsikszereda.ro)
2022.07.01 23:57:43

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A jó centert ma is elsősorban az ösztönösség, mozgás, pontos befejezés hármassága jellemzi, amelyek egy bizonyos szint felett taníthatatlanok – ha egyáltalán nem alapból belülről kellene fakadniuk. Az egyre inkább technikai központú futballvilágban az akadémiai rendszerbe sem illeszthető be az ő képzésük, így aztán a mai kilencesek sokkal inkább a természetes tehetségüknek vagy a véletlennek köszönhetően kerülnek elő.

2022.06.30 15:38:06

Minden más foci THURY GÁBOR

A Taps, szénsav, Ferencváros jóval több gegparádénál: a geg a szóda, az alapot a fradizmus adja.

2022.06.25 09:14:28

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT

Fülöpné Benjamin Gabriella: Hogyan lehetne az életünk ugyanolyan? Túlélni hogyan kell?

2022.06.25 22:08:41

Minden más foci GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Tavaly nyáron súlyos örökséget vett át Konakov.