MTI, V. Á. 2021.07.22 11:26 Frissítve: 2021.07.22 11:31

Csíkszereda: a klub labdarúgó-akadémiája a harmadik legjobb Romániában

A román másodosztályban szereplő székelyföldi FK Csíkszereda labdarúgó-akadémiája a harmadik legjobb Romániában a helyi sportági szövetség (FRF) legfrissebb rangsora szerint – adta hírül a Szekelyhon.ro erdélyi portál.

 

A Csíkszereda U19-es csapata bajnok lett az előző kiírásban (Fotó: fkcsikszereda.ro)

 

A FRF a 2020/2021-es szezonban összesen 61 utánpótlásközpontot rangsorolt, az FK Csíkszereda két helyet előrelépve a harmadik a Gheorghe Hagi által alapított Viitorul Constanta – amelynek ifjú tehetségei a Farul Constanta felnőtt csapatában szerepelnek –, valamint a szintén a román élvonalban szereplő FCSB akadémiája mögött.

A Székelyföld Labdarúgó Akadémiánál készülő gyerekek az FK Csíkszereda színeiben lépnek pályára a romániai korosztályos bajnokságokban, ahol az elmúlt évadban az U19-es együttes bajnoki címet szerzett, az U17-esek az 5. helyen végeztek, az U16-os gárda pedig ezüstérmes lett. Három évvel ezelőtt az akadémiák rangsorában az FK Csíkszereda a 6-7. helyet foglalta el, tavaly az 5. helyen állt, idén pedig előrelépett a 3. helyre.

Dusinszki Zoltán, a Székelyföld Labdarúgó Akadémia technikai igazgatója a portálnak elmondta, hogy az elmúlt időszakban minden szinten érezhető volt, hogy előrébb léptek, az eredmények is ezt mutatták.

„Most hivatalosan, a szakszövetség közleménye szerint is ott vagyunk a legjobbak között Romániában. Ez arra kötelez, hogy továbbra is keményen dolgozzunk, fejlődjünk" – mondta Dusinszki.   

Szondy Zoltán
, az FK Csíkszereda elnöke szerint a rangsor készítői figyelembe vették, hogy hány utánpótláskorú játékos szerepel az adott klub felnőtt csapatában, itt azonban az FK hátrányban van, mert vetélytársai az élvonalban szerepelnek.

 „A harmadik hely nagyon hízelgő, de amíg Csíkszeredának csak 2. ligás csapata lesz, addig soha nem lehet első ebben a rangsorban" – mondta Szondy.

A klubelnök szerint az akadémia előfeltétele a kollégiumi rendszer és az, hogy ugyanazon képzési elvek alapján működjön a piramis. Úgy vélte, hogy a 61 csapat közül körülbelül tíz teljesíti Romániában a komoly akadémiai rendszer feltételeit.

(MTI)

2021.09.16 16:09:12

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem tudta megverni a topolyai csapat a Napredakot, pedig a 93. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez.

2021.09.15 23:58:00

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A bűnözőknél az a baj, ha nyomot hagynak maguk után, mert akkor elkapják őket a rendőrök, az emberiség igazán nagy alakjai viszont akaratlanul megteszik ezt.

2021.09.15 00:07:44

Minden más foci THURY GÁBOR

Ma lenne 80 éves a Császár – ahogyan ő cselezett, azt nem lehetett tanítani.

2021.09.14 09:44:45

Minden más foci CSILLAG PÉTER

The U.S., Canadian and Mexican candidate venues fight for the 2026 World Cup matches.