Copa América: Brazília jutott be elsőként a döntőbe

K. Zs., R. B.K. Zs., R. B.
Vágólapra másolva!
2021.07.06. 06:56
null
A gólszerző Lucas Paquetá (balra) és az előkészítő Neymar ünnepli a brazil gólt (Fotó: AFP)
A házigazda Brazília 1–0-ra legyőzte Perut a dél-amerikai labdarúgó-válogatottak bajnokságának (Copa América) magyar idő szerint kedd hajnali, Rio de Janeiró-i elődöntőjében, ezzel bejutott a fináléba, ahol az Argentína–Kolumbia csata nyertese lesz az ellenfele.

Brazília a Chile elleni negyeddöntőhöz hasonlóan ezúttal is 1–0-ra nyert, sőt a gólszerző ismét Lucas Paquetá, az Olympique Lyon 23 éves középpályása volt. Az első félidőben a hazaiaknál Neymar nagy kedvvel játszott, a győztes gól előtt is szép szóló után készített elő.

A brazilok sorozatban a második Copa América-döntőbe jutottak be. A legutóbbi tornán, 2019-ben hazai pályán aranyérmet szereztek. Neymar azt a Copát sérülés miatt kihagyta. A PSG brazil sztárja még sohasem nyert kontinensviadalt hazája válogatottjával.

A legutóbbi 11 Copát nézve Brazília hetedszer jutott be a döntőbe. A selecao legutóbb 1995-ben veszített el finálét, azóta ötször lett aranyérmes a Copa Americán. Rendezőként mind az öt alkalommal megnyerte a tornát.

Neymarék ellenfele a döntőben Kolumbia vagy Argentína lesz.

A MÉRKŐZÉST ELDÖNTŐ GÓL

COPA AMÉRICA, BRAZÍLIA
ELŐDÖNTŐ
Brazília–Peru 1–0
(Lucas Paquetá 35.)

A másik ágon
Szerda, 3.00: Argentína–Kolumbia, Brazíliaváros (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik