B. D. K. 2022.06.03 12:07 Frissítve: 2022.06.03 12:28

Bulgária: rasszista szurkolói miatt távozik Alan Pardew a CSZKA-tól

Mint arról 2020 novemberében beszámoltunk, a Newcastle United és a West Ham United korábbi menedzsere, Alan Pardew lett a bolgár élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő CSZKA Szófia technikai igazgatója. Áprilisban a csapat irányítását is átvette, ám most bejelentette, távozik – írja a BBC.

Pardew a távozás mellett döntött (Fotó: Getty Images – archív)

 

 
Alan Pardew lett a CSZKA technikai igazgatója

A CSZKA Szófia május 15-én elveszítette a városi rivális, Levszki elleni Bolgár Kupa-döntőt, ezt pedig nehezményezték a csapat szurkolói. Négy nappal később Alan Pardew együttese a Botev Plovdivot fogadta a bajnokságban, a drukkerek közül pedig néhányan banánnal megdobálták négy saját színes bőrű játékosukat. A futballisták először nem akartak pályára lépni, de végül lejátszották a meccset, amely után is kaptak még hideget-meleget. Ez volt egyébként a CSZKA utolsó hazai meccse az idényben.

Az elmúlt tíz napban folyamatosan zajlottak az egyeztetések, de Pardew úgy döntött, távozik, ahogyan színes bőrű segítője, Alex Dyer is.

„Sajnos az itt töltött időm lejárt – idézte a BBC Pardew szavait. – A Botev elleni mérkőzés előtti és utáni történések nem elfogadhatók számomra, ahogyan segítőmnek, Alex Dyernek és a négy játékosnak sem.”

Hozzátette, hogy a találkozón tapasztaltak miatt nem adott senki sem interjút a lefújás után, mindenki fel volt háborodva.

„A játékosok csak a klub iránti hűségük és a klub nevének megvédése miatt léptek pályára. A rasszista szurkolók szervezett kis csoportja megpróbálta szabotálni a mérkőzést. Ilyen emberek előtt nem akarom vezetni és képviselni a csapatot – jelentette ki. – Ez nem a helyes út a CSZKA számára, mert egy ilyen klub sokkal többet érdemel.”

A Premier League-et is megjáró szakember áprilisban vette át a csapat irányítását az utolsó néhány mérkőzésre, addig technikai igazgatóként dolgozott a klubnál.

A CSZKA a bajnok Ludogorec mögött 21 ponttal lemaradva a második helyen zárt.

2023.11.30 23:41:07

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Érdekes játék lenne a fogadóirodák részéről, ha lehetne tippelni arra, hol lesz a következő edzőváltás. Nekem van elképzelésem, de még véletlenül sem szeretnék ötletet adni egyetlen sportvezetőnek vagy tulajdonosnak sem, mert az esetek többségében véleményem szerint nem a trénerben van a hiba.

2023.11.27 15:40:33

Minden más foci nemzetisport.hu

Felejthető meccsen győzött az FCU Craiova, amely a második félidőben helyzetek sorozatát puskázta el.

2023.11.25 23:30:03

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.11.25 12:29:49

Minden más foci nemzetisport.hu

Győzelemmel nyitott a Dunaszerdahely új mestere, nem volt esélye az Aranyosmarótnak – ismét kikapott a Kassa.