Brazília: leváltotta Crespót a Sao Paulo, a gólvágó kapus az új edző

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.10.14. 10:13
null
Rogério Ceni (Fotó: AFP, archív)
A brazil Sao Paulo labdarúgóklub menesztette eddigi vezetőedzőjét, Hernán Crespót, s helyére a többek között a góljairól elhíresült kapuslegendát, Rogério Cenit nevezte ki – közölte a klub honlapja.


Az egykori támadó, Hernán Crespo februárban vette át a Sao Paulo irányítását. Májusban az állami (Paulista) bajnokságot megnyerte a csapattal, ám az országos ligában (Brasileiro) nem teljesített vele fényesen az alakulat: jelenleg a húszból csak a 13. helyen áll.

A Sao Paulo szerdán jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bont Crespóval, néhány órával később pedig az utódját is megnevezte: a csapat szerelését korábban 1197 alkalommal magára öltő kapuslegenda, Rogério Ceni ül le a kispadra.

A pályafutása során tétmérkőzéseken – főként szabadrúgásokból és tizenegyesekből – összesen 129 gólt szerző Ceni 2015-ben vonult vissza. 2017-ben már volt egy rövid ideig a Sao Paulo vezetőedzője, ám akkor nem volt sikeres a csapattal – előző klubjával, a Flamengóval viszont megnyerte a brazil országos élvonal előző idényét.

A Sao Paulo elnöke, Julio Casares a klub honlapjának elmondta, gyorsan eldőlt, hogy a klublegenda visszatér.

„Gyors döntést kellett hoznunk és a helyes megoldás Rogerio Ceni volt. Nem tartott tizenöt percnél több ideig, hogy megállapodjunk.”

ROGÉRIO CENI ÖSSZES GÓLJA (tétmérkőzéseken [129], illetve felkészülési és gálameccseken)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik