MTI
S. B.
2023.03.26 13:33 Frissítve: 2023.03.26 13:55

Brazília: Carlo Ancelotti az első számú jelölt a kapitányi posztra

Ednaldo Rodrigues, a Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) elnöke azt szeretné, hogy Carlo Ancelotti legyen a válogatott következő szövetségi kapitánya.

 

Ancelotti az első számú jelölt (Fotó: AFP)

Rodrigues elismerte, hogy a 63 éves olasz edző az első számú jelöltjük a posztra, de hangsúlyozta, nagyon ügyelnek a szabályok betartására, hiszen Ancelotti szerződése jövő nyárig szól a Real Madridnál. Az elnök hozzátette, hivatalosan egyelőre nem vették fel a kapcsolatot az edzővel és a menedzserével, de legkésőbb május végén szeretnék bejelenteni az új kapitányt.

A válogatott előző szakvezetője, Adenor Leonardo Bacchi, ismertebb nevén Tite azt követően távozott a posztról, hogy a csapat kikapott a horvátoktól a decemberi világbajnokság negyeddöntőjében. Február közepe óta – ideiglenes megbízatással – Ramon Menezes irányítja a nemzeti együttest.

„Ancelottit egyöntetűen tisztelik a játékosok. Nemcsak Ronaldo, a „Fenomén” vagy Vinícius Junior, hanem mindazok, akik nála játszottak. Sőt, nemcsak a játékosok kedvence, hanem, úgy tűnik, a szurkolóké is, mert bárhová megyek Brazíliában, minden stadionban ő az első, akiről a drukkerek kérdeznek” – mondta Rodrigues.

Hozzáfűzte, nagyon szeretetteljesen beszélnek az olasz mesterről, elismerve a pályafutása során végzett példamutató munkáját.

Az elnök leszögezte, olyan edzőre van szükségük, akit a játékosok tisztelnek és csodálnak. Mint kiderült, a jelöltek között van José Mourinho, az AS Roma, Jorge Jesus, a Fenerbahce és Fernando Diniz, a Fluminense vezetőedzője is.

2023.06.08 23:10:11

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az egészet Mohamed Bin Szalmán koronaherceg, az ország tényleges uralkodója kontrollálja, és ő döntött úgy, hogy ezen keresztül „rúgja be” a helyi labdarúgás motorját. Természetesen lehet és kell is emögött gazdasági okokat keresni, de a fő szempont azért a rómaiaktól kölcsönzött »panem et circenses«, a kenyeret és cirkuszt örökbecsű igazsága.

2023.06.07 23:50:52

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.06.07 22:22:42

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bölöni László úgy véli, saját együttese első ligás kultúráját becsülné le, ha meglepetésként kategorizálná a sikerét. Amit csak felértékel, hogy a francia másodosztályban további hat csapat dicsekedhet korábbi első ligás múlttal, és határozott célja volt az élvonalba kerülés.

2023.06.06 23:13:53

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA szándéka eredetileg az volt, hogy alacsonyabban rangsorolt országok csapatai is bekapcsolódjanak a nemzetközi vérkeringésbe.

2023.06.03 00:21:05

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Sevilla csodálatos európai szereplése és sebezhetetlen döntőbeli teljesítménye ugyanakkor nem izolált jelenség, hanem nyugodtan kijelenthető: spanyol sajátosság, s itt jön be a képbe az újrafogalmazott linekeri tézis szükségessége.