Belgium: Henry átvenné a válogatott irányítását – sajtóhír

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2023.01.06. 14:02
null
Thierry Henry a katari világbajnokságon is jelen volt a belga válogatottal (Fotó: Getty Images)
Tájékoztatta a Belga Labdarúgó-szövetséget Thierry Henry arról, hogy megfelelő feltételek esetén szívesen átvenné a válogatott irányítását – tudta meg Het Laatste Nieuws.

A forrás szerint Thierry Henry informálisan már tájékoztatta a belga szövetség vezetőit, az egykori világklasszis csatár nyitott lenne az állásra. Henry mellett szól, hogy két ízben is dolgozott már a válogatottnál, méghozzá Roberto Martínez segítőjeként. A játékosként világ- és Európa-bajnok tréner vezetőedzőként a Monacót és a Montréalt irányította, egyik projekt sem lett hosszú és sikeres.

Korábban két meghatározó belga futballista is kiállt Henry mellett, Romelu Lukaku és Toby Alderweireld is őt tartja a legmegfelelőbb embernek a posztra.

A HLN szerint Henry eddig „mindössze” 100 ezer eurót keresett évente, ezt az összeget rendre jótékonyságra szánta. Martínez ezzel szemben 3 milliót tett zsebre, így Henry is magasabb fizetésre számíthat – igaz, a forrás megjegyzi, a francia jelölt számára nem az anyagiak jelentik a fő motivációt.

A belga szövetség állítólag jövő keddig fogadja a jelentkezéseket az állás betöltésére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik