Ázsia-kupa: Gucci csoportelsővé tette Iránt, Katar pont nélkül

Vágólapra másolva!
2015.01.19. 12:19
null
„Gucci” döntött, Irán csoportelsőként ment tovább (Fotó: Reuters)
Befejeződtek a küzdelmek a labdarúgó Ázsia-kupa C csoportjában: a két továbbjutó kiléte már a második fordulóban eldőlt, a csoportelsőségért folytatott csatában Irán Reza „Gucci” Gucsannedzsad 91. percben szerzett góljával legyőzte az Egyesült Arab Emírségeket. A 2022-es vb-rendező Katar pont nélkül esett ki, miután Bahreintől is kikapott.

 

A két forduló után már továbbjutó Irán és EAE csoportrangadóján az Egyesült Arab Emírségeknek elég lett volna az iksz is ahhoz, hogy a kvartett első helyén végezzen – a 90. percig 0–0-ra is állt a meccs, tehát úgy tűnt, az irániak kerülnek a házigazda ausztrálok ágára.

Egy szöglet azonban megváltoztatta a képet: a 91. percben Mohamed Ahmed képtelen volt felszabadítani, Andranik Tejmurian rossz lövése meg épp jó lett Gucsannedzsadnak, aki közelről a kapuba stukkolt – Irán csoportelső, és a D-csoport 2. helyezettje ellen folytatja.

A 2022-es vb-házigazda Katar pocsék kontinensviadalt zárt, harmadik csoportmérkőzését is elveszítette, így pont nélkül utazhat haza. A 35. percben a bahreini Favzi Aais remekül készített elő a bal oldalon, beadását Szajed Szaid átvette, majd fordulásból a kapuba lőtte. Katar Haszan al-Haidosz lapos szabadrúgásával egyenlített, a hajrában azonban Szajed Ahmed Dzsafar egy váratlan és precíz átemeléssel Bahrein javára döntött.

ÁZSIA-KUPA
C-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Irán–Egyesült Arab Emírségek 1–0
(Gucsannedzsad 91.)
Katar–Bahrein 1–2 (al-Haidosz 68., ill. Szajed Szaid 35., Dzsafar 82.)
ADATBANK, A KIESÉSES SZAKASZ PROGRAMJA

A C-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Irán 3 3 4–0 9
2. Egyesült Arab Emírségek 3 2 1 6–3 6
3. Bahrein 3 1 2 3–5 3
4. Katar 3 3 2–7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik