Az UEFA ismét begurította a Párizsi kiSGömböcöt

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2015.07.10. 11:44
null
Ángel Di María a nyártól Párizsból küldözgetheti a szíveket? (Fotó: Reuters)
Végre itt a nyár, és transzfer az idő – menetrendszerűen elindítjuk átigazolási ámokfutásunkat, hogy nyitókapával csapást vágjunk a nemzetközi labdarúgás őrült költekezésének dzsungelében, sorolóval utat nyissunk az érdeklődések és bejelentkezések vad össztáncában, táblázatba fojtsuk a jöttek-mentek és jöttmentek szülte őskáoszt. Ezen a héten is Franciaországban folytatjuk transzferológiai körsétánkat az angol, az olasz és a német klubfutball történéseinek kivesézése után.

Tavaly nyáron az UEFA a pénzügyi fair playre hivatkozva unalmassá tette Párizsban és így kicsit az egész Ligue 1-ben is az átigazolási időszakot: a PSG-hez „csak” David Luiz érkezett – 49.5 millió euróért – a Chelsea-től, és okosban kölcsönvették a jobbhátvéd Serge Auriert, akiért csak ezen a nyáron kellett kifizetni a tízmilliós vételárat.

Volt miből, van miből, lesz miből: tavaly az UEFA begurította a Párizsi kiSGgömböcöt, hiszen a franciák nem kis mérgelődéssel vették tudomásul, hogy elütötték őket az újabb őrült vásárlástól, a tiltás feloldásával most viszont ismét begurítják a kis gömböcöt, csak éppen most a szó másik értelmében. A PSG megindul, és „felfal” pár nagyszerű labdarúgót ezen a nyáron.

VÉGY MÉG EGY JÓ KAPUST!

Nem mondhatjuk, hogy kapusposzton rosszul állt volna eddig a PSG, hiszen a 2011-ben vett olasz Salvatore Sirigu valósággal kivirult Párizsban, bekerült párszor az olasz válogatottba is – de a szakértők szerint hiába véd megbízhatóan, az igazán fontos mérkőzéseken nem tudott döntő bravúrokat bemutatni. A francia sajtó szerint a Barcelona elleni párharc után döntött úgy a vezetőség, hogy versenytársat kap az Új PSG első nagy fogása: ezentúl a „klasszikus német kapusiskolát képviselő” Kevin Trapp-pal kell megvívnia a kezdőcsapatért.

Vagy elmenekül a Valenciához vagy a Romához, de ha nem, akkor ő lehet a világ legjobban fizetett cserekapusa a maga évi 4.5 millió eurós járandóságával. Ennyit a csereemberek keserű kenyeréről…

A húszas évei derekán járó, egykori U-válogatott, ezentúl évi ötmillió eurót kereső Trapp az Eintracht Frankfurtban futott be, magas, ruganyos és mindkét lábbal jól bánik a labdával: 9.5 millió eurós vételára is kevés jót jelent Sirigunak. Trapp – csakis papíron! – a frankfurti klub történetének legdrágábban eladott futballistája lett, letaszítva a trónról Détári Lajost, akit 1988-ban 18 millió márkáért, mai árfolyamon számítva nagyjából 8.5 millió euróért vásárolt meg az Olympiakosz. De a Détáriért kapott összeg akkor olyan nagyságrendűnek számított, mintha valakiért most 80 millió fölött fizettek volna euróban!

Mindenesetre nem akármilyen változások történtek Párizsban az elmúlt időszakban: nem csodacsatár jött sietve és túlárazva, nem giga drága rekordvétel, hanem egy igazán jó kapus.

Ahogyan a költő is mondta: Párisba beszökött az Ész…

DE MI LESZ ZLATAN IBRAHIMOVICCSAL?

Párizs és Zlatan Ibrahimovic, Zlatan Ibrahimovic és Párizs, örök szerelem és örök harc – nos, sokak szerint most egymás bankszámlájába tépnek a felek, és közös múltuk lehull a nyári transzferavarba. Hogy mire e képzavar? Meglehet, a nagy Satan Ibrahimovic nemsokára már más csapat edzésein és színeiben mászik tenyérbe, mivel, bár az elmúlt idénybeli mutatójával (37 mérkőzésen 30 gól és 8 gólpassz) nem lehet senkinek sem kifogása, nemsokára már 34 éves, és – a Chelsea elleni kiállításán felül – pazar érv eladása mellett az, hogy évi 14 millió eurós nettója az bruttóban 55 millió…

Nem, nem tévedtünk, ilyen adók sújtják szegény-szegény multimilliomosokat Párizsban.

A svéd szerződése még egy évig szól, tehát még némi pénzt is lehet érte kapni, a Real Madridnak meg éppen ilyen stílusban játszó támadóra van szüksége.

Távozásával végre kivirágozhat Edinson Cavani, aki sehogyan sem találta helyét a csapatban, a France Football átlagosztályzatai alapján a keretben szégyenszemre az utolsó helyen végzett…

Korábban felvetődött Ibra neve a Milannál, de egykori klubja már alaposan bevásárolt csatárokból, így aligha tér vissza oda. A sajtó feldobta a Roma nevét is, mire a „farkasok” sportigazgatója, Walter Sabatini gyorsan leszögezte, hogy csoda módon megérné megvenni Ibrahimovicot, aki „lehet, hogy hozna pár címet, de tönkretenné az egész csapatot”.

Párizsi bruttó bérével mindenképpen, még kisebb országok gazdaságát is.

KI LESZ A NYÁRI CSÚCSIGAZOLÁS PÁRIZSBAN?

Érzésünk szerint Ángel Di María tavaly csak azért nem lett a PSG játékosa, mert akkor a Real nem ment bele abba, hogy csak kölcsönbe adja, a teljes összeget meg az UEFA tiltása miatt nem utalhatta a gall egylet. Amelynek szerencséjére a szélső finoman szólva sem parádézott Angliában, így egy megfelelően összerakott ajánlattal elmozdítható Manchesterből, ráadásul Louis van Gaal beszámítaná az árba a holland védő, Gregory van der Wiel játékjogát is, a 60 millió körüli vételárból tízmilliós értékben.

Utóbbi eshetőséget erősíti, hogy a párizsiak a tavasz végén már érdeklődtek a sajtóhírek szerint Matteo Darmianért, Stephan Lichtsteinerért és Mathieu Debuchyért is, csütörtökön délben meg az angol média egyöntetűen azt trombitálta világgá, hogy Di María már megegyezett a PSG-vel, és tulajdonképpen már az MU is rábólintott a 60 milliós csomagárra.

A PSG bal oldalát mindenképpen meg kell erősíteni, Ezequiel Lavezzi és Lucas Moura ugyanis összességében csalódást okozott, Yohan Cabaye és Lucas Digne nem vált be itt, Javier Pastorére pedig máshol van szükség. Lavezzire pedig, meglehet, a Liverpoolban, a Tottenhamben, Milánóban; vagy gondol egy merészet, és hazafut Argentínába, a Rosário Centralba.

Előjött még Cristiano Ronaldo megvételének a lehetősége is, de erre őszintén szólva nem látunk esélyt, és ha a Di María-üzlet véletlenül kútba esne, a Lorient-ben üstökösként feltűnő (hét gól, öt gólpassz a kis csapatban, bekerült a válogatottba is) portugál Raphaël Guerreiro vagy a Lazio technikás brazilja, Felipe Anderson lehet a befutó.

Ibrahimovic távozása megnyitja az utat mindenképpen egy új csatár előtt, aki nagy eséllyel a lyoni Alexandre Lacazette lehet, aki 24 éves korára igája alá hajtotta a Ligue1-et, és itt az ideje, hogy nagyobb feladatokat is vállaljon.

KI VEZETI BL-SIKERRE A PSG-T?

Mármint a pályán, hiszen Laurent Blanc kispadja biztos, sőt a mester a jövőjében is biztos lehet: a bajnoki cím megvédése házi feladat, ha a BL-ben ismét elmarad a nagy durranás, akkor repül. A legfőbb kiszemelt a karmesteri posztra a belga Kevin De Bruyne, akiért angol források szerint képesek lennének kifizetni a kért 70 millió eurót a Wolfsburgnak, és már a kapcsolatot is felvették a franciák a játékos képviselőivel, csillagászati fizetést ajánlva.

Mellette lehet kisinas a milánói kométa, Hasim Masztur, állítólag ötmillióért már vihető is. A marokkói-olasz B-terve a francia Morgan Sanson (Montpellier).

Fazonszabásznak eddig Yohan Cabaye volt kikiáltva, akit egy éve hosszas alkudozások után 25 millió euróért vettek meg a Newcastle Unitedtől – nos, Cabaye párizsi sikereiről sokat elmond, hogy most 14 millióért vitte vissza a Premier League-be a Crystal Palace-hoz egykori NU-s menedzsere, Alan Pardew. A középpályás az elmúlt idényben 36 mérkőzésen kerek egy gólpasszt adott, évi 5.5 millió eurós fizetés fejében.

A két korábbi hírbe hozott, Koke és Paul Pogba igen messze került egy hónap alatt a párizsi karriertől, ellenben Marco Verratti belekeveredett a barcelonai elnökválasztásba: ő lett Agustí Benedito győzelmi ígérete.

KI JÖN MÉG, KI JÖN?

A Fulham tinije, az „angol Lionel Messi”, Patrick Roberts felkeltette Blanc figyelmét, de a támadóért a Manchester City már hétmilliót ajánlott. A védelem jobb oldaláról már szót ejtettünk, középen a David Luiz, Thiago Motta, Marquinhos hármast nem lehetne 60 millió euró alatt érdemben megerősíteni, de a két éve nagy reményekkel és 15 millióért érkező Lucas Digne teljesítményétől nincsenek elragadtatva a népek. Remek idényt zárt Sevillában a francia Benoit Trémoulinas, érte hazája sajtója szerint 10 milliót kell fizetni annak ellenére is, hogy nemsokára már harmincéves. Jóval fiatalabb nála az algériai-francia Fauzi Gulam, aki a bal oldal minden posztján bevethető, és a Ligue 1-gyel sem kell sokáig ismerkednie, mivel a St.-Étienne-t erősítette 1991-től tavaly nyárig.

Hogy izgalmasabb legyen az alku, arról a védő egykori mestere, Rafael Benítez gondoskodhat, aki olasz lapok szerint vinné őt Madridba. A lyoni támadó középpályás, Nabil Fekir hosszabbított az OL-lel a PSG nyílt érdeklődése ellenére is, és azt, hogy Georginio Wijnaldumért konkrét ajánlatot tett a francia klub, azt maga a játékos ismerte el.

A PSV játékosáért körülbelül 20 milliót kell fizetni – de ennek a mai PSG-nél sem anyagi, sem jogi akadálya nem lehet…

HOGY MIRE LESZ MINDEZ ELÉG?

A PSG magabiztosan nyeri meg mostanában a francia bajnokságokat, bár egyre kisebb előnnyel, a nagy kérdés most is a BL. Hogy az újabb pénzköltés mire lesz elég a nagy ligában? Szerintünk aranyra nem.

Önök mit gondolnak erről? Nyilatkozzanak fórumunkban!

A LIGUE 1 ÁTIGAZOLÁSAI, 2015 NYARA
AFC AJACCIO
Érkezett: Alassane Touré (Tours)
Távozott: Yoann Andreu (Angers, i.), Cyriaque Rivieyran (Clermont Foot, i.), Florian Fabre (Nimes, i.), Matar Fall (Toulon, i.)
SCO ANGERS
Érkezett: Ismaël Traoré (Stade Brest, ingyen), Billy Ketkeophomphone (FC Tours, i.), Slimane Sissoko (Vendée), Gilles Sunu (Évian), Pierrick Capelle (Clermont Foot, i.), Cheikh Ndoye (Créteil-Lusitanos, i.), Nicolas Pepe (Angers B), Mathias Serin (Romorantin, i.), Fabien Boyer (Chateauroux, kv.), Ludovic Ajorque (Le Poiré-sur-Vie, kölcsönből vissza), Jérémy Blayac (Racing Strasbourg, kv.), Yoann Andreu (Ajaccio, i.), Thomas Mangani (Chievo Verona), Romain Saiss (Le Havre, i.)
Távozott: Sacha Clémence (Créteil-Lusitanos), Rayan Frikeche (Ajaccio, i.), Nicolas Pepe (US Orléans, kölcsönbe), Jérémy Blayac (Racing Strasbourg, i.), Khalid Ajari (szerződése lejárt), Thomas Mangani (Chievo Verona, kv.), Jean-Jacques Pierre (Caen, kv.), Axel Ngando (Stade Rennes, kölcsönből vissza), Loic Guillon (szl.), Fabien Boyer (Kortrijk), Loic Guillon (szl.), Fabien Boyer (Kortrijk)
SC BASTIA
Érkezett: Sadio Diallo (Lorient), Adama Ba (Chamois Niort, kv.), Joseph Barbato (Colomiers, kv.), Jasszin Dzsebbur (Montpellier, k.), Alexander Djiku (Bastia B), Sadio Diallo (Stade Rennes)
Távozott: Djibril Cissé (Saint-Pierroise, i.), Christophe Vincent (Ajaccio, i.), Rjad Budebuz (Montpellier, 1.700.000), Gadji Tallo (AS Roma, kv.), Alphonse Aréola (PSG, kv.), Guillaume Gillet (RSC Anderlecht, kv.), El-Hadji Ba (Sunderland, kv.), Giovanni Sio (FC Basel, kv.), Hervin Ongenda (PSG, kv.), Romain Achilli (szl.), Drissa Diakité (szl.)
FC GIRONDINS BORDEAUX
Érkezett: Frédéric Guilbert (Girondins Bordeaux B), Gaëtan Laborde (Stade Brest, kv.), Emiliano Sala (Caen, kv.), Clément Badin (Real Avilés, kv.)
Távozott: Marc Planus (szl.), Azbe Jug (Sporting Lissabon (Sporting CP, i.), Julien Faubert (szl.), Clément Badin (szl.), Tiago Ilori (Liverpool, kv.), Rodrigo Castro (szl.)
SM CAEN
Érkezett: Vincent Bessat (Nantes, i.), Jordan N’Kololo (Clermont Foot, i.), Florian Le Joncour (Concarneau, i.), Sziam Ben Jusszef (Astra Giurgiu, i.), Florian Raspentino (Dijon, kv.), Mathieu Duhamel (Évian, kv.), Jean-Jacques Pierre (SCO Angers, kv.), Jonathan Delaplace (Lille, 600.000), Andy Delort (Wigan Athletic, 1.400.000), Cheik Traoré (Caen B), Jordan Leborgne (Caen B)
Távozott: José Saez (szl.), Felipe Saad (szl.), Bengali-Fodé Koita (szl.), Yrondu Musavu-King (szl.), Thomas Lemar (AS Monaco, 4.000.000), Emiliano Sala (Girondins Bordeaux, kv.), Nicolas Benezet (Évian, kv.), Sloan Privat (Gent, kv.), Jean-Jacques Pierre (Tours, i.), Cheik Traoré (US Avranches, k.)
EA GUINGAMP
Érkezett: Sloan Privat (Gent, k.), Nill de Pauw (Lokeren, 750.000), Tiécoro Keita (Paris FC, kv.), Mana Dembélé (Nancy, kv.), Julien Begue (US Boulogne, kv.), Théo Guivarch (Lorient B), Nicolas Benezet (Évian, 1.200.000)
Távozott: Ladislas Douniama (szl.), Hugo Guichard (szl.), Rasid Aliui (Stade Laval, k.), Claudio Beauvue (Olympique Lyon, 5.000.000), Christophe Mandanne (szl.), Sylvain Marveaux (Newcastle United, kv.), Jérémy Pied (Nice, kv.), Sambou Yatabaré (Olympiakosz, kv.)
OSC LILLE
Érkezett: Romain Jamrozik (Lille B), Benjamin Pavard (Lille B), Renato Civelli (Bursaspor, i.), Eric Bauthéac (Nice, 2.400.000), Wilfried Kanon (Den Haag, 500.000), John Jairo Ruiz (Oostende, kv.), Julian Jeanvier (Royal Mouscron-Péruwelz, kv.), Maki Tall (Red Star 93, kv.), Ronny Rodelin (Royal Mouscron-Péruwelz, kv.), Sehrou Guirassy (Stade Laval)
Távozott: Abdoulaye Diaby (FC Bruges, 2.000.000), David Rozehnal (Oostende, i.), Simon Kjaer (Fenerbahce, 7.650.000), Rony Lopes (Manchester City, kv.), Divock Origi (Liverpool, kv.), Jonathan Delaplace (Caen, 600.000)
LORIENT
Érkezett: Pape Paye (Dijon, i.), Maxence Derrien (Avranches, kv.), Rémi Mulumba (Auxerre, kv.), Enzo Réale (Arles-Avignon, kv.), Alain Traoré (AS Monaco, kv.), Louis Nganioni (Lyon B)
Távozott: Fabien Audard (visszavonult), Pedrinho (Rio Ave, i.), Cheick Touré (szl.), Fabien Robert (szl.), Mathieu Coutadeur (szl.), Sadio Diallo (FC Stade Rennes (Stade Rennes, kv.), Gianni Bruno (Évian, kv.)
OLYMPIQUE LYON
Érkezett: Jérémy Morel (Olympique Marseille, i.), Claudio Beauvue (Guingamp, 5.000.000), Jérémy Frick (Servette, kv.), Louis Nganioni (Lyon B)
Távozott: Yoann Gourcuff (szl.), Mouhamadou Dabo (szl.), Jérémy Frick (Biel-Bienne), Fares Bahlouli (AS Monaco, 3.500.000), Sidy Koné (szl.)
OLYMPIQUE MARSEILLE
Érkezett: Yohann Pelé (Sochaux, i.), Georges-Kevin N’Koudou (Nantes, 1.500.000), Gaël Andonian (Olympique Marseille B), Karim Rekik (Manchester City, 5.000.000), Laurent Abergel (Ajaccio, kv.), Modou Sougou (Évian, kv.), Fued Kadir (Real Betis, kv.), Dória (Sao Paulo, kv.), Lucas Ocampos (AS Monaco, 7.000.000), Szaber Khalifa (Club Africain, kv.), Bouna Sarr (Metz, 1.500.000)
Távozott: André Ayew (Swansea City, i.), Jérémy Morel (Olympique Lyon, i.), Fued Kadir (Real Betis, 600.000), Rod Fanni (szl.), Momar Bangoura (szl.), André-Pierre Gignac (Tigres, i.), Dimitri Payet (West Ham United, 15.000.000), Giannelli Imbula (Porto, 20.000.000), Lucas Ocampos (AS Monaco, kv.), Szaber Khalifa (Club Africain, 1.000.000)
AS MONACO
Érkezett: Fabinho (Rio Ave, 6.000.000), Guido Carrillo (Estudiantes, 8.800.000), Thomas Lemar (Caen, 4.000.000), Paul Nardi (Nancy, kv.), Jessy Pi (Troyes, kv.), Marcel Tisserand (Toulouse, kv.), Delvin N’Dinga (Olympiakosz, kv.), Munir Obbadi (Hellas Verona, kv.), Gaetano Monachello (Virtus Lanciano, kv.), Nicolas Isimat-Mirin (PSV, kv.), Falcao (Manchester United, kv.), Edgar Salli (Académica Coimbra, kv.), Borja López (Deportivo La Coruna , kv.), Lucas Ocampos (Olympique Marseille, kv.), Quentin N’Gakoutou (Lausanne, kv.), Fares Bahlouli (Lyon, 3.500.000), Mario Pasalic (Chelsea, k.), Corentin Jean (Troyes, 4.000.000), Yarouba Cissako (Monaco B), Corentin Tirard (Monaco B)
Távozott: Dimitar Berbatov (szl.), Abdou Diallo (Zulte Waregem, k.), Geoffrey Kondogbia (Inter, 30.000.000), Nicolas Isimat-Mirin (PSV, 2.400.000), Fabinho (Rio Ave, kv.), Maarten Stekelenburg (Fulham, kv.), Matheus Carvalho (Fluminense, kv.), Alain Traoré (Lorient, kv.), Lucas Ocampos (Marseille, 7.000.000), Wallace (Sporting Braga, kv.), Aboubakar Kamara (Kortrijk, i.), Borja López (FC Arouca, i.), Falcao (Chelsea, k.), Corentin Jean (Troyes, k.), Valere Germain (Nice, k.)
HSC MONTPELLIER
Érkezett: William Rémy (Dijon, i.), Rami Benszebaini (Paradou, k.), Riad Budebuz (Bastia, 1.700.000), Jérome Roussillon (Sochaux, kv.), Jasszin Dzsebbur (Varese, kv.), Mamadou N'Diaye (Montpellier B), Ellyes Skhiri (Montpellier B)
Távozott: Lucas Barrios (Szpartak Moszkva, kv.), Jasszin Dzsebbur (Bastia, k.), Siaka Tiéné (szl.), Karim Ait-Fana (szl.)
NANTES
Érkezett: Adrien Thomasson (Évian, 800.000), Wilfried Moimbé (Stade Brest, i.), Adryan (Flamengo, k.), Birama Touré (Stade Brest, kv.), Abdoulaye Touré (Le Poiré-sur-Vie, kv.), Amin Udriri (Arles-Avignon, kv.), Fernando Aristeguieta (Philadelphia Union, kv.), Kolbeinn Sigthórsson (Ajax, 3.000.000)
Távozott: Serge Gakpé (Genoa, i.), Kian Hansen (Midtjylland, 1.500.000), Vincent Bessat (Caen, i.), Erwin Zelazny (Rodez Aveyron Football, i.), Georges-Kevin N’Koudou (Olympique Marseille, 1.500.000), Nassim Badri (szl.)
OGC NICE
Érkezett: Jean Michaël Seri (Pacos de Ferreira, 1.000.000), Hatem Ben Arfa (egyesület nélkül), Maxime Le Marchand (Le Havre), Albert Rafetraniaina (Nice B), Said Benrahma (Nice B), Jordan Astier (Fréjus-Saint-Raphaël, kv.), Stéphane Bahoken (Racing Strasbourg, kv.), Lucas Rougeaux (Fréjus-Saint-Raphaël, kv.), Jérémy Pied (Guingamp, kv.), Said Benrahma (Nice B), Valere Germain (Monaco, k.)
Távozott: Didier Digard (szl.), Eric Bauthéac (Lille, 2.400.000), Carlos Eduardo (Porto, kv.), Joris Delle (Lens), Souleymane Diawara (szl.), Xavier Pentecote (szl.), Lloyd Palun (szl.), Moussa M'Bow (szl.), Jordan Astier (szl.), Fabien Dao Castellana (szl.), Didier Digard (Real Betis, i.)
PARIS SAINT-GERMAIN
Érkezett: Presnel Kimpembe (PSG B), Serge Aurier (Toulouse, 10.000.000), Alphonse Aréola (Bastia, kv.), Jordan Ikoko (Le Havre, kv.), Youssouf Sabaly (Évian, kv.), Hervin Ongenda (PSG, kv.), Lorenzo Callegari (PSG B), Alec Georgen (PSG U18), Antoine Conte (Stade Reims, kv.), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt, 9.500.000)
Távozott: Zoumana Camara (visszavonult), Alphonse Aréola (Villarreal, k.), Mory Diaw (szl.), Serge Aurier (Toulouse, kv.), Antoine Conte (Stade Reims, i.), Yohan Cabaye (Crystal Palace, 14.000.000)
STADE REIMS
Érkezett: Atila Turan (Kasimpasa, kv.), Gaëtan Courtet (Stade Brest, kv.), Antoine Conte (PSG, i.)
Távozott: Chris Mavinga (Rubin Kazany, kv.), Valentin Roberge (Sunderland, kv.), Antoine Conte (PSG, kv.), Gaëtan Courtet (Auxerre), Sacha Bastien (szl.), Christopher Glombard (Paris FC, k.)
FC STADE RENNES
Érkezett: Ludovic Baal (Lens, i.), Yacouba Sylla (Aston Villa, 1.500.000), Pedro Mendes (Parma, i.), Giovanni Sio (FC Basel), Sadio Diallo (Lorient, kv.), Abdoulaye Diallo (Le Havre, kv.), Cédric Hountondji (Chateauroux, kv.), Wesley Said (Stade Laval, kv.), Adrien Hunou (Clermont Foot, kv.), Edvinas Gertmonas (Atlantas Klaipeda, kv.), Dimitri Kevin Cavaré (Lens, kv.),
Axel Ngando (Angers, kölcsönből vissza)

Távozott: Vincent Pajot (Saint-Étienne, i.), Philipp Hosiner (1.FC Köln, k.), Christopher Dilo (Dijon, i.), Jean II Makoun (szl.), Sadio Diallo (Bastia)

AS SAINT-ÉTIENNE
Érkezett: Vincent Pajot (Stade Rennes, i.), Kévin Théophile-Catherine (Cardiff City, 2.000.000), Pierre-Yves Polomat (Stade Laval, kv.), Benoit Assou-Ekotto (egyesület nélküli)
Távozott: Franck Tabanou (Swansea City, 4.900.000), Baptiste Valette (Royal Excelsior Virton), Ricky van Wolfswinkel (Norwich City, kv.), Kévin Théophile-Catherine (Cardiff City, kv.), Landry N'Guemo (szl.)
FC TOULOUSE
Érkezett: Yann Bodiger (Toulouse B), Serge Aurier (PSG, kv.)
Távozott: Serge Aurier (PSG, 10.000.000), Zacharie Boucher (Auxerre, 500.000), Dragos Grigore (al-Szailija, k.), Marcel Tisserand (Monaco, kv.), Amadou Soukouna (szl.), Lionel M'Pasi (szl.), Florian David (szl.)
AC ES TROYES
Érkezett: Lossémy Karaboué (Nancy, i.), Christian Bekamenga (Stade Laval), Georges Gope-Fenepej (US Boulogne, kv.), Mickaël Barreto (US Avranches, kv.), Khassa Camara (US Boulogne, kv.), Corentin Jean (Monaco, k.)
Távozott: Florian Jarjat (visszavonult), Stéphen Drouin (szl.), Salimo Sylla (Auxerre, i.), Mickaël Barreto (US Orléans, i.), Jessy Pi (AS Monaco, kv.), Christian Bekamenga (Stade Laval, kv.), Corentin Jean (Monaco, 4.000.000), Khassa Camara (szl.), Khassa Camara (szl.)
Vastaggal az elmúlt hét igazolásai, lezárva csütörtökön délben
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik