Ajánló: megjelent a FourFourTwo magazin decemberi száma!

Vágólapra másolva!
2021.11.12. 08:43
Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 141., avagy 2021. decemberi száma!

A lapszám fókuszában a milliárdeurós játszma: a Paris Saint-Germain mindent feltett a sikerre. Lionel Messi újra együtt harcol régi barcás barátjával, Neymarral. Harmadik társuk, Mbappé azonban egyéni sikerekre (és idő előtti távozásra) hajt. Vajon fényes siker vagy borítékolható bukás vár az MNM-társulásra? A lapszám fókuszában a milliárdeurós játszma: a Paris Saint-Germain mindent feltett a sikerre. Lionel Messi újra együtt harcol régi barcás barátjával, Neymarral. Harmadik társuk, Mbappé azonban egyéni sikerekre (és idő előtti távozásra) hajt. Vajon fényes siker vagy borítékolható bukás vár az MNM-társulásra?

A MNM előtt is voltak nagy támadótriók a futballtörténelemben, például a Barcelona híres MSN-je (Messi, Suárez, Neymar). Vagy a Puskás, Gento, Di Stéfano Madridban. Vagy a Maradona, Giordano, Careca hármas Nápolyban. Az FFT számbavette az álomtriókat.

A brazil Ronaldo már tudja, milyen nehéz a klubtulajdonosok élete, de még a Real Valladolid kiesése sem szabott gátat ambícióinak. A 45 éves brazil arról beszélt a FourFourTwo-nak, hogy eltökélt, és Anglia lehet a következő állomás.

George Graham annak idején majdnem megőrjítette az Arsenal védősorát, de ezzel megmentette a klubot a bukástól. Harmincöt évvel az után, hogy először ült a Highbury kispadjára, a skót mester társaságában felidézzük, hogyan élte meg a változás éveit, a hajszál híján megszerzett címeket, és hogyan barnult le Terry Venablesszel...

Az Oldham szurkolói megelégelték, hogy csapatuk hosszú évek óta a harmadosztályban ragadt. Most, amikor a klub válsága elmélyült Abdallah Lemszagam tulajdonos alatt, az Athletics lehet az első korábbi Premier League-csapat, amelyik kiesik az English Football League-ből.

A világ legnagyobb klubjai is nyeltek egy nagyot, amikor Kína őrült terjeszkedésbe kezdett a labda­rúgásban. A robbanás gyors és látványos volt: őrült költekezés, elnöki beavatkozás és mindent lenullázó járvány egyaránt jellemezte az elmúlt éveket. De tényleg van-e jövője a kínai futballnak?

A Bajnokok Ligája legelső és máig egyetlen francia győztese a Marseille lett 1993-ban. A PSG akár példát is vehet róla, ha leszámítjuk a korrupciót, hazugságokat és árulást, amiknek következtében nemzetközi botrány kerekedett a klub körül.

Döglött akták sorozatunkban hónapról hónapra leporolunk egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal bizonyítjuk, mennyire körültekintően kell ellenfelet választani: a 2012-es, Izrael elleni barátságos meccs utóhatásait máig a bőrünkön érezzük…

Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldozott dokumentumok segítségével. A legújabb részben arról ír: „Bakos Miklós” fedőnevű ügynök páratlan ügynöki karriert futott be, előszeretettel jelentett mindenről és mindenkiről – természetesen a futballisták sem voltak kivételek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik