Afrika: Eto'o nélkül kínos helyzetbe sodródott Kamerun

Vágólapra másolva!
2012.09.08. 23:03
Kamerun válogatottja szombaton afrikai kontinensselejtezőn meglepő, kétgólos vereséget szenvedett a Zöld-foki-szigeteken, így a visszavágón nehéz feladatot kell megoldania, ha ott akar lenni a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája jövő évi fináléjában.

A négyszeres ANK-győztes Kamerun támadójátéka vérszegénynek bizonyult a vezetőséggel kialakult nézeteltérése miatt a csapattól távol maradó Samuel Eto'o nélkül, s mivel a hazaiak Ricardo és Djaniny révén betaláltak, jó esélyekkel készülhetnek a visszavágóra. Kamerun támadójátéka vérszegénynek bizonyult a vezetőséggel kialakult nézeteltérése miatt a csapattól távol maradó Samuel Eto'o nélkül, s mivel a hazaiak Ricardo és Djaniny révén betaláltak, jó esélyekkel készülhetnek a visszavágóra.

Elefántcsontpart hazai pályán kétszer is hátrányban volt Szenegál ellen, azonban előbb Salomon Kalou, majd Gervinho révén egyenlíteni tudott, sőt a hajrában Didier Drogba a Gervinho által kiharcolt tizenegyesből fordított. Max-Alain Gradel záró találata a továbbjutás szempontjából is lényeges lehet.

Az első két Afrikai Nemzetek Kupája mini mezőnyében jelen lévő két rivális nyolcgólos meccsén Szudán legyőzte Etiópiát. A vendégek kétgólos hátrányból felálltak, de a hajrában a szudániak két tizenegyest is rúghattak: Muhannad el-Tahir az elsőt belőtte, a másodikat elrontotta – viszont a kapusról kipattanó labdát már a helyére küldte.

A kontinens két hagyományos erőssége, Tunézia és Nigéria csak döntetlent ért el, ám a két-két idegenben szerzett gól révén jó eséllyel pályázik a továbbjutásra. Mali alighanem eldöntötte a továbbjutást.

29. AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Szombat
Sierra Leone–Tunézia 2–2
Zöld-foki-szigetek–Kamerun 2–0
Elefántcsontpart–Szenegál 4–2
Mali–Botswana 3–0
Szudán–Etiópia 5–3
Libéria–Nigéria 2–2
Korábban közölt eredmények
Zambia–Uganda1–0
Közép-afrikai Köztársaság–Burkina Faso1–0
Gabon–Togo1–1
Ghána–Malawi2–0
Vasárnap
Kongói DK–Egyenlítői-Guinea
Zimbabwe–Angola
Mozambik–Marokkó
Guinea–Niger
Líbia–Algéria
A visszavágókat október 12-én, 13-án és 14-én rendezik meg.
Dél-Afrika házigazdaként tagja a döntő mezőnyének. A 16 csapatos finálét 2013. január 19. és február 10. között rendezik meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik