Afrika: Adebayor fontos góllal adott reményt hazájának

Vágólapra másolva!
2012.09.08. 19:41
Címkék
Togo labdarúgó-válogatottja Emmanuel Adebayor hajrábeli góljával döntetlent harcolt ki idegenben Gabon ellen a jövő évi Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőjében, a 2. forduló szombati „odavágóján".

Két évvel ezelőtt elhatározott önkéntes száműzetése feladása óta a csapatkapitány, Adebayor harmadszor lépett pályára Togo válogatottjában, és a lefújás előtt nem sokkal ő válaszolta meg a vendégek részéről a gaboni Daniel Cousin nem sokkal korábban fejelt gólját. Az idegenbeli találat reményt keltő a döntőbe jutásról határozó októberi visszavágó előtt.Togo válogatottjában, és a lefújás előtt nem sokkal ő válaszolta meg a vendégek részéről a gaboni Daniel Cousin nem sokkal korábban fejelt gólját. Az idegenbeli találat reményt keltő a döntőbe jutásról határozó októberi visszavágó előtt.

A címvédő Zambia – Kenneth Kaunda államelnök jelenlétében – nagy fölényben játszott Uganda ellen, a csapatkapitány, Christopher Katongo közeli góljával a 20. percben meg is szerezte a vezetést, de be kellett érnie ennyivel, Katongónak csak lesgólra és kapufára futotta a későbbiekben. Uganda 2004 októbere óta nem veszített hazai pályán, izgalmasnak ígérkezik a visszavágó.

Ugyancsak egygólos előnnyel várja a visszavágót a korábbi kecskeméti légiós, Foxi csapata, az előző körben nagy meglepetésre Egyiptomot búcsúztató Közép-afrikai Köztársaság. A Burkina Faso elleni meccs egyetlen gólját Vianney Mabide szerezte az első félidőben.

A legutóbbi ANK-n negyedik helyen végző Ghána Chris Atsu révén korán vezetést szerzett Malawi ellen, majd a második félidőben Anthony Annan megszerezte a továbbjutással kecsegtető második gólt is.

29. AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Szombat
Zambia–Uganda 1–0
Közép-afrikai Köztársaság–Burkina Faso 1–0
Gabon–Togo 1–1
Ghána–Malawi 2–0
Sierra Leone–Tunézia később
Zöld-foki-szigetek–Kamerun később
Elefántcsontpart–Szenegál később
Mali–Botswana később
Szudán–Etiópia később
Libéria–Nigéria később
Vasárnap
Kongói DK–Egyenlítői-Guineax–x
Zimbabwe–Angola x–x
Mozambik–Marokkó x–x
Guinea–Niger x–x
Líbia–Algéria x–x
A visszavágókat október 12-én, 13-án és 14-én rendezik meg.
Dél-Afrika házigazdaként tagja a döntő mezőnyének. A 16 csapatos finálét 2013. január 19. és február 10. között rendezik meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik