Afrika: büntetés Kenyának koronavírusos játékosok szerepeltetése miatt

Vágólapra másolva!
2021.01.25. 14:45
Az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) eltiltotta a kenyai szövetség (FKF) két tisztségviselőjét, az FKF-et pedig megbírságolta, amiért négy válogatott játékosa koronavírusosan lépett pályára az Afrikai Nemzetek Kupájában, a Comore-szigetek csapata elleni tavalyi selejtezőn – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

Az insidethegames.biz beszámolója szerint a kenyai szövetséget irányító Barry Otieno és a nemzeti együttes menedzsere, Ronny Oyando fél évig nem láthatja el feladatkörét, az FKF-nek pedig 20 ezer dollárt kell befizetnie büntetésül azért, mert a novemberi válogatott mérkőzés előtt – az előírásokat megsértve – három órán át akadályozták a Covid–19-tesztek elvégzését, amire végül csak közvetlenül a meccs kezdete előtt kerülhetett sor.

A CAF megállapítása szerint a késleltetés következtében Kenya csapatában négy olyan játékos is szerepelt, aki fertőzöttnek bizonyult. Otieno és Oyando vitatták a pozitív teszteredményeket és széttépték a dokumentumokat, mielőtt azokba a mérkőzés ellenőre belenézhetett volna.

„A meccs után megszerzett PCR-tesztmásolatok szerint négy játékos pozitív eredményt szolgáltatott, mégis pályára lépett, kockáztatva ezzel, hogy megfertőzi saját és az ellenfél csapatának futballistáit és tisztviselőit” – közölte a CAF.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik