A Sepsi jól játszott, de kikapott a helyzeteivel jobban gazdálkodó FCSB-től

Vágólapra másolva!
2023.05.08. 19:50
null
A két csapat közül az FCSB gazdálkodott jobban a helyzeteivel (Fotó: Getty Images)
Megszorongatta Bukarestben az FCSB-t, de nem tudott királycsináló lenni hétfő este a Sepsi OSK a román Superligában: a hazai csapat két késői góllal nyerte meg a mérkőzést, így még maradt esélye a bajnoki címre.

ROMÁN SUPERLIGA
RÁJÁTSZÁS, 7. FORDULÓ
FCSB–Sepsi OSK 3–1 (1–0)

Bukarest, Arena Nationala, 11 000 néző. Vezette: Birsan
FCSB: Tarnovanu – Pantea (Cordea, 72.), Dawa, Tamm, Radunovics – Ov. Popescu, Sut, Olaru – Sorescu, Miculescu (Oct. Popescu, 60.), Coman (Cristea, 83.). Vezetőedző: Eliasz Haralambusz
Sepsi OSK:
Niczuly – Ciobotariu, Ninaj, Balasa, Ispas – Matei (Varga R., 85.), J. Rodriguez (Francisco Junior, 85.), Paun (Papa, 66.), Stefanescu – Rondón (Tudorie, 66.), Safranko (Nistor Á., 90+3.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Gólszerző: Miculescu (28.), Ov. Popescu (74.), Cordea (79.), ill. Tudorie (68.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A bukaresti csapat szurkolói ezúttal is liszttel és tojással dobálták meg a Sepsi buszát a mérkőzést megelőző éjszakán a háromszékiek szálláshelyén. A pályán már a játékosokra zuhogott az eső, de rossz időben is jó iramú, helyzetekben gazdag futballt játszott a két csapat. A Sepsi átengedte ugyan a kezdeményezést a hazaiaknak, viszont jól használta ki, hogy az FCSB hajlamos szétszakadni, és könnyen átrohant a középpályán.

Az első helyzet ugyan még a hazaiaké volt, David Miculescu fejese után Niczuly Roland ütötte ki a jobb alsó sarok felé tartó labdát, utána viszont tíz perc alatt hármat is lőhetett volna a Sepsi. Azonban Stefan Tarnovanu, aki bő egy éve éppen egy sepsiszentgyörgyi meccsen játzsotta be magát a FCSB kezdőjébe, válogatott formában védett: Mario Rondón két közeli, majd Nicolae Paun távoli lövése is elakadt benne, Pavol Safranko pedig négy méterről lőtt az üres kapu fölé. Florinel Coman balról beívelt szabadrúgása után Miculescu második fejese pedig már bement a szentgyörgyi kapu bal sarkába, lábbal viszont már nem tudott túljárni Niczuly eszén. Az első félidő végén szentgyörgyi szögletből kontráztak a bukarestiek, Niczuly akasztotta a kapura törő Deian Sorescut, majd gyorsan javított is, kivédve Riszto Radunovics büntetőjét.

A szünet után az előnye konzerválására törekedő FCSB visszavett a tempóból, a második félidő első fele volt a mérkőzés legsterilebb időszaka, de Coman lécre bikázott szabadrúgása után újra felpörögtek az események. A Rondónt váltó Alexandru Tudoriének egy perc sem kellett az egyenlítéshez: bár elsőre még a kapusba lőtte Safranko csúsztatott labdáját, a kipattanót már bekotorta.

A feltüzelt Sepsi a gól után két újabb veszélyes támadást vezetett, ám közben a védelme hat perc alatt kétszer is kapitulált: Ovidiu Popescu 16 méteres, lapos lövése meglepte Niczulyt, majd Coman betörése után Andrei Cordea talált be. A másik oldalon Tudorie lövése egy védőről ment mellé, ám a Sepsi nem kapott szögletet. A múlt héten az éllovas Farultól pontot szerző szentgyörgyiek így az idény negyedik meccsét is elbukták az FCSB ellen. A bukarestiek pedig fellélegezhettek, három fordulóval a bajnokság vége előtt, hárompontos hátrányban továbbra is maradt esélyük a nyolc éve áhított bajnoki címre. 3–1

PERCRŐL PERCRE

VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. perc: Safranko helyére Nistor Ákos érkezik a Sepsinél. A 18 éves, saját nevelésű játékos a második meccsét játssza az első csapatban.

90+2. perc: Stefanescu is megpróbálkozott egy lövéssel, a labda az oldalhálóban kötött ki.

Öt perc lesz a ráadás.

A Sepsi részéről érdekesség, hogy Tudorie góljainak nagy részét csereként szerezte: a tízből összesen hetet.

85. perc: Kettős csere a Sepsinél: Rodríguez és Matei le, Francisco Junior és Varga Roland be.

84. perc: HELYZET! Tudorie rázta le Radunovicsot, majd lőtt kapura az ötösről – a labda egy védő lábáról szédült ki, de a játékvezető érthetetlen módon kirúgást ítélt.

79. perc: Itt a harmadik hazai GÓL, a második bukaresti találat után szétestek a vendégek, Coman szolgálta ki Cordeát, aki Niczuly hálójába passzolt.

74. perc: Hat percig tartott a Sepsi öröme, szemrevaló akció végén szerez GÓLT a FCSB. Egy gyors kényszerítőzés után Ovidiu Popescu lőtte ki a jobb alsót – Niczuly kővé dermedve figyelte a hálóban kikötő lövést.

72. perc: Csere a hazaiaknál, Pantea le, Cordea be.

A cserecsatár Tudorie beállása után két perccel zörgette meg a hazaiak hálóját – ebben az idényben ez a tizedik találata.

68. perc: GÓÓÓÓÓL! EGYENLÍT A SEPSI! A bal oldalról érkező beadást Safranko csúsztatta Tudorie felé, aki a kapura lőtte a labdát – Tarnovanu bemutatott ugyan egy bravúrt, de a kipattanóra ugyanaz a Tudorie érkezett és a hálóba passzolt.

66. perc: Kettős csere a Sepsinél:Paun és Rondón le, Papa és Tudorie be.

64. perc: KAPUFA! Coman lövése védhetetlen, de az irgalmatlan erővel megküldött labda visszapattan a keresztlércől.

63. perc: Denis Ciobotariu is besárgul, miután buktatta Sorescut. Veszélyes helyről rúghat szabadrúgást a FCSB.

60. perc: Kényszerű csere a hazai csapatnál, a megsérülő gólszerző, Miculescu helyére Octavian Popescu érkezett.

55. perc: Sut kapott sárga lapot, miután Stefanescu sípcsontjára talpalt – a VAR nem nézte vissza az akciót, pedig lehet, hogy megért volna egy piros lapot is.

51. perc: Olaru és Rodríguez is a földön maradt, az argentin viszonylag hamar meggyógyult, a hazaiak irányítóját egy darabig ápolni kellett.

48. perc: Ciobotariu hozott össze egy szabadrúgást a hazaiaknak, de Coman jó helyről az égbe bombázta a labdát.

FOLYTATJUK! NINCS CSERE EGYIK OLDALON SEM.

VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+3. perc: NICZULY KIVÉDTE! Radunovics gyenge, félmagas lövését oldalra ütötte a Sepsi kapusa, a kipattanót Coman a kapu mellé bikázta.

45+2. perc: a tizenegyest összehozó Niczuly sárga lapot kapott.

45+2: TIZENEGYEST kap a FCSB! Egy időn túli Sepsi-szögletet követően kontráztak a hazaiak, Sorescu egyedül vezette rá a labdát Niczulyra, majd fennakadt a Sepsi kapusán – Birsan habozás nélkül befújta a büntetőt.

Egy perc a ráadás.

A várakozásoknak megfelelően irányítja a mérkőzést a FCSB, a Sepsi a kontrákban bízik.

33. perc: MAJDNEM ÖSSZEHOZTA A MÁSODIK BUKARESTI GÓLT A SEPSI! Ciobotariu hazaadása borzalmasan rövid volt, így az gyakorlatilag gólpassz lehetett volna a szemfüles Sorescunak – a Rakow Czestochowa kölcsönjátékosa azonban a kifutó Niczuly mellett feldobta magát, az ismétlést pedig védeni tudta a Sepsi kapusa.

31. perc: Radunovics osztott ki egy sallert Mateinek, sárga lap a jutalma.

28. perc: Hazai GÓL, vezet a FCSB. Coman ívelt be egy szabadrúgást a pálya bal oldaláról, a labdát Miculescu bólintott a a kapu bal alsó sarkába, Niczuly tehetetlen volt.

20. perc: Balasa kapott sárga lapot.

20. perc: MI MARADT KI?! Safranko várta a labdát az ötösön, az meg is érkezett, de a szlovák támadó nem tudta az üresen tátongó kapuba rúgni a labdát – csúnyán fölélőtt, Tarnovanu verve volt.

17. perc: ZICCER! A Sepsi kihasználta a hazai védelem megingását, Rondón egy lövőcsellel lerázta magáról Panteát, majd túl sokat várt a lövéssel, így Tarnovanu zárni tudta a szöget.

14. perc: NICZULY! Miculescu bólintott az ötösről, bravúrral védett a Sepsi kapusa.

13. perc: Rondón fejelt össze Panteával, a pályán kívül pihent egy kicsit, majd visszaengedték a játéktérre.

11. perc: Balasa maradt a földön, miután a labdát kiütni próbáló Tarnovanu ráesett a hátára. A rutinos játékos némi ápolás után folytatta a találkozót.

5. perc: Matei robogott el a jobb oldalon, beadását Dawa fejelte szögletre. A sarokrúgást begyűjtötte Tarnovanu.

Elkezdődött a mérkőzés! Pirosban a haziak, zöldben a Sepsi.

Ez pedig a bukaresti együttes kezdője.

Itt látható a Sepsi kezdőcsapata.

Köszöntünk mindenkit a FCSB–Sepsi OSK román bajnoki mérkőzés élő közvetítésében! A mérkőzés hamarosan elkezdődik.

ELŐZMÉNYEK

Az előző fordulóban a Farul elleni utolsó perces pontszerzéssel már megtréfált egy bajnokjelöltet a szentgyörgyi együttes a Superliga rájátszásában, hétfő este pedig Bukarestben szólhat ismét bele a nagyok versenyfutásába. A második helyen álló FCSB immár az egyetlen csapat, amely ellen nem szerzett pontot ebben az évadban a székelyföldi gárda – bár erre valamennyi alkalommal megvolt az esélye.

„Mindig optimista vagyok. Néhány játékosunk nem edzett a héten, de mindenképpen versenyképes csapatot tudunk pályára küldeni” − mondta sajtótájékoztatóján Cristiano Bergodi, a hátvéd Tamás Márkot és a csatár Varga Rolandot is soraiban tudó Sepsi vezetőedzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik