Kihagyott büntető és kiállítás volt, gól nem az Eszék rijekai meccsén

Vágólapra másolva!
2021.04.25. 16:55
null
Küzdelem volt, gól nem (Fotó: nk-rijeka.hr)
A horvát labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában az Eszék 0–0-ra végzett a Rijeka otthonában. A vendégek Kleinheisler Lászlót eltiltása miatt nem nevezhették, Gyurcsó Ádám csereként a kispadon ülte végig a mérkőzést.

 

1. HNL
31. FORDULÓ
Rijeka–NK Osijek 0–0

Rijeka, zárt kapuk mögött. V:
Jovic
Rijeka:
Nevistic – Tomecak, Capan, Galovic, Smolcic – Stefulj (Menalo, 76.), S. Loncar – Muric, Andrijasevic, Pavicic – Drmic (Kulenovic, 71.). Edző: Goran Tomic
NK: Osijek: Ivusic – D. Loncar, Skoric, Cseberko (Lopa, 74.) – Igor Silva, V. Jugovic, Pilj, Bockaj – Erceg (Santini, 74.) – Bohar, Miérez.Edző: Nenad Bjelica

ÖSSZEFOGLALÓ

Néhány héttel ezelőtt a két csapat a Horvát Kupában találkozott egymással, s akkor ugyan az NK Osijek hamar vezetést szerzett, végül a Rijeka került az elődöntőbe. Az eszékiek most is nagy lendülettel kezdtek, ám a gól elmaradt, hiába alakította szorította kapujához ellenfelét Nenad Bjelica csapata. A hazaiak félóra elteltével vezették első támadásaikat, ám a kaput ők sem találták el, így az első félidő – bár mozgalmasra sikeredett, de – gól nélkül zárult.

Fordulás után jobbára a hazaiak akarata érvényesült, akik bő tíz perc játék után büntetőhöz jutottak, mert Jevgen Cseberko megrúgta a tizenhatoson belül Robert Muricot, ám a sértett rosszul helyezett tizenegyesét Ivica Ivusic jó irányba vetődve hárította.

A folytatásban mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, ám kilencven perc alatt egyik csapat sem tudott kaput eltaláló lövést bemutatni – leszámítva a kimaradt tizenegyest. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a 92. percben a vendégek megfogyatkoztak, miután Danijel Loncar megkapta a második sárga lapját, ám a hátralévő fél perc kevés volt a hazaiaknak, hogy emberelőnyüket kihasználják.

Maradt tehát a 0–0, vagyis az eszékiek 2017 októbere óta nem tudnak győzni Rijekában, és ezzel együtt, azt is jelenti, hogy az NK Osijek ugyan egy pontra csökkentette a lemaradását a Dinamo Zagreb mögött a tabellán, de a fővárosiak két meccsel kevesebbet játszottak az eszékieknél.

PERCRŐL PERCRE

Köszönjük olvasóink figyelmét.

93. perc: Vége a mérkőzésnek.

92. perc: Benne volt a levegőben, hogy előkerül a piros lap: Danijel Loncar kapta a második sárgáját követően, miután lekönyökölte Galovicot.

91. perc: Bockaj balról adott szögletet, Santini fejese 6 méterről fölé szállt

90. perc: Három perc lesz a hosszabbítás.

88. perc: Hazai szöglet, Muric teszi be jobbról, támaszkodás miatt szabadrúgás kifelé.

86. perc: Igor Silva ésTomecak különböztek össze egy összecsapás után, Jovic játékvezetőnek kellett rendet rakni küzöttük.

83. perc: Két nagy vendéglehetőség egymást követően: előbb Bohár lövésébe veti bele magát Smolcic az ötös jobb sarkánál, majd a szögletet követően Pilj húz középre a tizenhatos vonalánál, végül a jobb felső sarok mellé helyez.

81. perc: Igor Silva jobbról beszálló beadása veszélyesnek tűnt, de végül elkerülte a csapattársait középen.

79. perc: Smolcicnak nem volt sárgája. Eddig.

77. perc: Santini is besárgult.

76

. perc: Stefulj helyén Menalo.

76. perc: Danijel Loncar kapott sárgát.

75. perc: Jobbról Bockaj adott középre jó, az üresen érkező Bohar azonban 10 méterről kapásból a kapu fölé lőtt.

74. perc: Erceg és Cseberko le, Santini és Lopa be.

71. perc: Drmic helyett Kulenovic a pályán.

68. perc: Ilyet se láttunk ma még: les. Drmic volt a védőknél előrébb.

66. perc: Szabadrúgás a vendégeknek, középről, 28 méterről: Bockaj roppant gyengén méterekkel a kapu fölé csavarta.

61. perc: Stjepan Loncar kapott sárgát veszélyes játék miatt, fejbe rúgta Piljt.

58. perc: Ivusic kivédte! Muric helyezte rosszul.

57. perc: Munkában a VAR... Nem biztos, hogy ok nélkül... A játékvezető ki sem ment megnézni, jöhet a büntető! Jugovic meg kapott egy sárgát, valószínűleg reklamált.

56. perc: Tizenegyes a hazaiaknak! Cseberko rúgta meg Muricot a tizenhatoson belül.

52. perc: Stefulj a tizenhatos bal sarkánál megforgatott két védőt, majd jobbal lőtt, de rosszul találta el a labdát, ami így veszélytelenelszállt a kapu előtt keresztbe.

48. perc: Csere nem volt a szünetben.

46. perc: Rögtön egy sárga: Andrijasevic kapta egy könyökösért.

46. perc: Folytatjuk.

Jönnek a csapatok, a hazaiak már a pályán, hamarosan folytatódik a találkozó. Megjöttek az eszékiek is.

45. perc: Vége az első félidőnek.

43. perc: Drmic balról laposan lőtte középre a labdát, a becsúszva tisztázni igyekvő D. Loncar lábáról majd a saját kapujába vágódott a labda, oldalháló.

41. perc: Pilj ívelt középre balról, a védők mögül kilépő Erceg csak centikkel maradt le róla, így NEvisicé lett a labda.

35. perc: Drmic cselezgetett a tizenhatos bal oldalánál, majd közeépre húzott és laposan lőtt, a labda Skoric érintérével került Ivusichoz.

31. perc: A túloldalon Erceg válaszol egy lövéssel: 20-ról a jobb alsó mellé.

30. perc: Pályán vannak azért a hazaiak is: előbb Pavicic cselezgetett sokáig a tizenhatos előterébenm ám lövésre már nem maradt ereje a végén, majd Stjepan Loncar hozta fel a labdát, s 18 méterről a jobb felső sarok mellé lőtt.

29. perc: Silva laposan lőtte középre a labdát jobbról, a berobbanó Miérez elől Galovic takarított, Nevistic ölébe pattant a labda.

26. perc: Újabb sárga: Capan rántotta le a félpályánál a kitörni készülő Bohart. Villant a sárga, csak úgy mint a pirosat reklamáló Nenad Bjelicának is.

23. perc: Bohar végezhetett el szabadrúgást 21 méterről, a sorfalról az alapvonalon túlra pattant a labda. A szögletet könnyedén tisztázta a védelem.

17. perc: Bohar próbálkozott 20 méterről, lövése nem volt veszélyes a kapura.

14. perc: Némi meglepetésre nem hazai játékosé az első sárga: Erceg kapta, miután Galovic odacsúszott neki a tizenhatoson belül, s a játékvezető műesésnek ítélte helyzetet.

13. perc: Capan és Smolcic mutat be fél percen belül egy-egy nagyon agresszív szerelést, nincs sárga egyik esetben sem.

12. perc: Bockaj újabb szöglete, jobbról, nincs veszély ebből sem: a védők által kifejelt labdát Silva ágyúzza vissza egyből, de egy blokkó védőt talál el.

10. perc: Alaposan belekezdett az Eszék, a hazaiak erejéből eddig csak a védekezésre futotta.

7. perc:MostMiérez próbálkozik, kissé balról rátűzött lövése után Nevistic paskolja szögletre a labdát.

6. perc: Újabb hazai szöglet, megint Bockaj adta be

4. perc: Bockaj szöglete után Skoric fejese szállt alig mellé.

3. perc: Igor Silva dott be jobbról, Smilcic estében kifejelte, de rövviden, Pilj elé, akinek 10 méterről leadott lövése az előtte fekvő védőről pattant szögletre.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Köszöntjük olvasóinkat. A vendégeknél az elmúlt hetekben remek formában lendült Kleinheisler László eltiltása miatt kimaradt a keretből, Gyurcsó Ádám a kispadon kapott helyet.

ÉRDEKESSÉGEK

A kilenc forduló óta veretlen NK Osijek a legutóbbi hat bajnoki meccsét egyaránt megnyerő Rijeka vendége lesz vasárnap a horvát élvonalban.

A két magyar válogatott labdarúgót, Kleinheisler Lászlót és Gyurcsó Ádámot is alkalmazó eszékiek versenyben vannak a bajnoki címért, s ahhoz, hogy továbbra is nyomás alatt tartsák a címvédő és listavezető Dinamo Zagrebet, nyerniük kell a Rijeka otthonában. Ami 2017 októbere óta egyszer sem sikerült...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik