Két kiállítás, tíz sárga lap és négy gól az Eszék győztes meccsén

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.11.26. 18:02
null
Kleinheisler László a kezdőben kapott helyet az eszékieknél (Fotó: NK Osijek)
Az NK Osijek őrült, fordulatos mérkőzésen nyert 3–1-re hazai pályán a Lokomotiva Zagreb ellen a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (1. HNL) 17. fordulójának nyitó mérkőzésén, pénteken. A magyar válogatott Kleinheisler László kezdőként lépett pályára.

HORVÁT 1. HNL
17. FORDULÓ
NK Osijek–Lokomotiva Zagreb 3–1 (1–1)
Eszék, Városi Stadion. Vezette: I. Pajac
NK Osijek: Malenica – Bartolec (Cseberko, 79.), Skoric, Loncar, Bockaj (Daku, 79.) – Zaper, Nejasmic, Kleinheisler, Hiros (Jurevic, 79.) – Fiolic, Toplagic (Mierez, 65.). Vezetőedző: Nenad Bjelica
Lokomotiva: Nevistic – Pivaric (Hoxha, 90.), Soldo, De Haas, Vranjkovic – Cokaj, Maric (Tuci, 90+4.) – A. Ibrahim, Kacavenda, Gorican (Dijra, 90.) – Kulenovic. Vezetőedző: Silvijo Cabraja
Gólszerző:
Nejasmic (40.), Daku (88.), Fiolic (90+6.), ill. Kulenovic (9.)
Kiállítva: A. Ibrahim (72.), Cokaj (90+2.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A sérüléséből felépülő magyar válogatott Kleinheisler László visszatért az éllovas eszékiek kezdőjébe. Jól is kezdte a meccset az NK Osijek, hét percen belül kétszer is odakerültek a vendégek kapuja elé, a vezetést mégis a Lokomotiva Zagreb szerezte meg: egy szögletet követően a 21 esztendős horvát Sandro Kulenovic talált be (0–1).

BJELICA SZERINT IZGALMAS MECCS VOLT
„Ha jó mérkőzést szeretnénk, két jó csapatra van szükség a pályán és a Lokomotiva is bizonyította, hogy remek együttes, hiszen korábban legyőzte már ebben az idényben a Dinamót, valamint a Rijekát is – értékelte a találkozót Nenad Bjelica, az NK Osijek 50 esztendős vezetőedzője. - Sok jó játékosuk van. Az első félidőben jobban voltunk, bár a korán megszerzett vezetésük azért kissé meglepett minket. A második játékrész eleje az ellenfelünké volt, hiszen volt két-három olyan lehetőségük, melyek akár más mederbe is terelhették volna a mérkőzést, de a találkozó vége ismét a miénk volt és szerencsések is voltunk, hogy az összecsapás végén megszereztük mindhárom pontot. Ha a teljes 90 percet nézzük, úgy vélem, megérdemeltük a sikert.”
Az eszékieknek 28 kísérletük volt a mérkőzés során. Ez még akkor is tekintélyes, ha a hazaiak emberelőnyben játszhattak a 72. perctől (a zágrábiak második kiállítását már nem is számítva...), vagyis a vendéglátó fehér-kékek (Kleinheisler Lászlóval gyakorlatilag végig a soraikban) sokat tettek az újabb három pontért, mellyel veretlenség mutatójukat is tovább nyújtották. P. L.

Ezt követően nem volt kérdés, melyik csapat irányít majd a továbbiakban, sorozatban jöttek a próbálkozások a hazaiak részéről, de olykor a Lomokotiva kapusa, olykor a kapufa mentett. A 40. percben aztán összejött az egyenlítés: Darko Nejasmic 19 méterről eresztett el egy lövést, ami előbb a kapufára, majd a hálóba pattant, így 1–1-es állással vonulhattak a felek szünetre.

A folytatásban egyre durvábbá vált a mérkőzés, a gyakori sárga lapoknak pedig ára lett: a vendégek középpályását, Aliyu Ibrahimot ugyanis a 72. percben kiállították. Ezután Zaper találatával vezetést szerzett az Eszék, de ezt a videóbíró segítségével érvénytelenítette a játékvezető.

Öt perccel később már elkerülhetetlen volt a Lokomotiva számára az eszéki gól: Mirling Daku pofozta be a kipattanót Mierez lövése után. A hajrában aztán a vendégektől Enis Cokajt is kiállították, míg a 96. percben Ivan Fiolic végleg eldöntötte a meccset. 3–1

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

Fiolic küzdötte be magát a tizenhatoson belülre, majd higgadt befejezést választott.

90+6. perc: GÓÓL, ELDŐLT A MECCS! Fiolic talált be. 3–1

90+4. perc: Maric helyére Tuci állt be a Lokomotivánál.

90+2. perc: EZ MÁR A MÁSODIK KIÁLLÍTÁS! Cokaj is megkapta második sárga lapját, kettős emberhátrányba kerültek a vendégek.

90. perc: Hoxha és Dijra állt be csereként Pivaric és Gorican helyettt a Lokomotiva Zagrebnél.

Mierez lövése kipattant a Lokomotiva kapusáról, a labda Daku elé került, ő pedig góllal fejezte be az akciót.

88. perc: GÓÓL! EZ MÁR ÉRVÉNYES, vezetést szereztek az eszékiek Mirlind Daku góljának köszönhetően. 2–1

84. perc: a VAR is visszanézte a gól előtt történteket, NEM ÉRVÉNYES A TALÁLAT, a labda ugyanis nem haladt át a gólvonalon.

83. perc: Zaper betalált, úgy tűnt, átveszi a vezetést az NK Osijek, de videózás jön.

79. perc: Jurevic, Daku és Cseberko is beállt az Eszéknél. Hiros, Bockaj és Bartolec hagyta el a pályát.

76. perc: Elszabadultak az indulatok a mérkőzésen! Ezúttal a hazaiak részéről Bockaj, a vendégektől Soldo kapott lapot. Ez már a 9. sárga lapos figyelmeztetés a meccsen.

72. perc: KIÁLLÍTÁS! A vendégek középpályása, Ibrahim megkapta második sárga lapját, Pajac játékvezető pedig felmutatta neki a pirosat is. Emberlőnybe került az NK Osijek.

70. perc: Csak öt perce állt be, de máris begyűjtött egy sárga lapot Mierez.

65. perc: Az Eszék változtat először – Topcagic helyére Mierez állt be csereként.

59. perc: Bockaj átlövése megpattant Fiolic fején, így pedig elkerülte a kaput a próbálkozás.

58. perc: A játékvezető alaposan osztogatja a lapokat, ezúttal Cokaj kapott egy sárgát.

56. perc: Kétszer is veszélyeztettek a vendégek! Előbb Gorican lövését kellett védenie Malenicának, majd Kulenovic fejelhetett jó helyről, s az eszékiek kapusán túl is jutott a labda, de Bartolec a gólvonalról menteni tudott.

54. perc: Ezúttal Nejasmic fejelhetett, de jócskán fölé ment a próbálkozása.

52. perc: Fiolic felhúzta magát a sárga lapos figyelmeztetésen és 20 méterről eleresztett egy lövést, de Nevictic ezúttal is védett.

51. perc: Az eszékiek játékosa, Ivan Fiolic is begyűjt egy sárga lapot.

FOLYTATÓDIK A MÉZKŐZÉS!

Az eszékiek többet birtokolták a labdát az első játékrészben és 13 lövéssel próbálkoztak, míg ellenfelük csak néggyel.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

44. perc: Tovább támad az Eszék, ezúttal Hiros próbáékozott meg egy lövéssel a tizenhatoson kivülről, és nem tévedett sokat.

Nejasmic nagyjából 19 méterről eresztett meg egy lövést, ami először a kapufát találta el, majd a kapuba pattant. Érett az egyenlítés.

40. perc: GÓÓL! EGYENLÍT AZ NK OSIJEK, Darko Nejasmic jegyzi a találatot. 1–1

39. perc: Mostmár egy hazai játékosnak is van sárga lapja, Bartolec kapta.

37. perc: Immár két sárga lapnál járnak a vendégek – ezúttal Maricot figyelmeztették.

31. perc: A Lokomotiva gólját szerző Kulenovic ismét fejjel próbálkozott, de ezúttal nem találta el a kaput.

29. perc: Fiolic a tizenhatos széléről próbálkozott meg egy lövéssel, de Nevistic résen volt és védett.

25. perc: KAPUFA! Nem járt messze az egyenlítéstől az Eszék – Bartolec szabadrúgása után Topcagic fejelhetett, próbálkozása pedig a kapufán csattant.

21. perc: NINCS BÜNTETŐ! A magyar válogatott Kleinheisler László beadása után kezezést reklamáltak az eszékiek a Lokomotiva tizenhatosán belül, de Pajac játékvezető nem ítélt 11-est, a VAR pedig nem vizsgálta az esetet.

16. perc: Nagy lehetőség adódott az eszékiek előtt – Bockaj adta be a labdát Zapernek, ő pedig rá tudta azt fejelni, de Nevistic védett. Szöglet következhet.

12. perc: A vendégek játékosa, Aliyju Ibrahim gyűjtötte be a mérkőzés első sárga lapos figyelmzetetését.

Cokaj végezte el a vendégek sarokrúgását, a 21 éves horvát Kulenovic pedig parádés mozdulattal, fordulásból lőtt az eszékiek kapujába.

9. perc: GÓÓL! A Lokomotiva Zagreb szerezte meg a vezetést, Sandro Kulenovic talált be. 0–1

7. perc: Ezúttal Nejasmic adott jó labdát Fiolicnak, de ő nem tudott vele mit kezdeni, rossz volt az átvétel.

1. perc: Azonnal veszélyeztetnek az eszékiek – Bockaj remek beadása után Fiolic elé került a labda, de nem tudta jól befejezni a helyzetet.

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

ELŐZMÉNYEK

A tabellán jelenleg elfoglalt helyezésünk egyelőre lényegtelen, számtalanszor elmondtam már, hogy csak a munkára, a következő feladatra, mérkőzésre, illetve arra szabad koncentrálnunk, hogy minél jobbakká váljunk – fogalmazott az Osijek–Lokomotiva meccs előtti sajtótájékoztatón az Eszék 50 éves vezetőedzője, Nenad Bjelica.– Örülünk, hogy újra a Gradski vrt lelátói előtt játszhatunk, s reméljük, hogy szurkolóink is támogatnak minket az újabb itthoni győzelmünk megszerzésében. Talán egyre inkább kezd kirajzolódni, hogy négy csapat lehet igazán harcban az első helyért, s azért vívjuk az ilyen bajnokikat, mint amilyen a Lokomotiva elleni is, hogy bizonyítsunk, joggal vagyunk abban a bizonyos négyesben. Lehet, hogy egyesek szerint a múlt heti, Dinamóval szembeni találkozónkon nem a legszebb arcunkat mutattuk, ugyanakkor aki nyomon követi együttesünk játékát, tisztában van vele, hogy azért az elejétől a végéig igyekszünk nyomás alá helyezni ellenfelünket. Ha ez ezúttal nem így történt, az azt jelenti, hogy nagyon jó ellenlábassal találkoztunk Zágrábban. Ráadásul a meccs nyolcvanadik percéig vezettünk, tehát közel álltunk a győzelemhez.”

Már csupán azért is lényeges a zágrábi „Lokosival” szembeni otthoni találkozója Nenad Bjelica eszéki szakvezető legénységének, mert azt követően a ligában még Gorica–Osijek, Rijeka–Osijek, valamint Hajduk Split–Osijek összecsapást is rendeznek, s ezek közé ékelődik be majd egy Osijek–Sibenik meccs – december 12-én.

A listavezető eszékieknek a horvát főváros „vasutas klubja” ellen sem lesz egyszerű dolguk, hiszen a Lokomotiva is az első négybe tart – csakúgy, mint a Gorica –, és a kiváló utánpótlásbázissal rendelkező, egyben a Dinamo „fiókcsapatának” is tekinthető Kajzerica-negyedbeliek – ötödik helyezettként – biztosan nem feltett kézzel érkeznek Eszékre.

A fehér-kékek sérültjei közül Ivica Ivusic kapus, Ante Erceg, illetve Adrian Leon Barisic még a sérültek listáján szerepel, Kleinheisler László és Mato Milos viszont a hétközi felkészülési találkozón ismét bizonyíthatta, hol is tart az ideális állapotához viszonyítva.

ÜDVÖZÖLJÜK OLVASÓINKAT AZ NK OSIJEK–LOKOMOTIVA ZAGREB LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik