1. HNL: Kleinheisler akár lehetőséget kaphat a Dinamo ellen

POLGÁR LÁSZLÓPOLGÁR LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2021.11.19. 15:51
null
Kleinheisler László lehetőséget kaphat a Dinamo Zagreb ellen (Fotó: NK Osijek)
Szombaton igazi értékmérő bajnoki következik az NK Osijek számára, hiszen 15 órától a zágrábi Maksimir-stadionban mérkőzhet meg a zágrábi Dinamóval a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (1. HNL) 16. fordulójában.

Nenad Bjelica eszéki csapata jelenleg a tabellán a második helyen áll három ponttal a Dinamo előtt, igaz, a fővárosiak egy találkozóval kevesebbet játszottak.

Egy ilyen győzelem biztos, hogy meg tudná keverni a lapokat a bajnokságban, s még nagyobb önbizalmat adhatna nekünk” – fogalmazott a 16. forduló, egyben az egész liga egyik legnagyobb rangadója előtti sajtótájékoztatón az NK Osijek vezetedzője, Bjelica. Abban biztos vagyok, hogy futballistáink a maximumot nyújtják majd, ez mindig így van, bárkivel, bármikor is mérkőzünk meg. Ellenfelünkön bizonyára nagyobb nyomás lesz, hiszen a minőséget tekintve ők a legjobbak Horvátországban. Ugyanakkor az utóbbi két hónapunk alapján mi is magabiztosak vagyunk, bízhatunk saját erőnkben, hogy azzal is remek eredményt érhetünk el a fővárosban. Támadóink mögött olyan középpályások vannak, akik kellő támogatást tudnak nekik nyújtani, ráadásul ők is eredményesek tudnak lenni.”

Miként azt Bjelica hangsúlyozta, ezúttal a horvát első liga valóban úgy alakulhat, hogy négy alakulat is a tabella első helyéért küzdhet (az NK Osijek is egyértelműen e négyesben található), de a HNK Goricát, valamint a Lokomotiva Zagrebet sem lehet ebben a versenyfutásban félvállról venni.

Az eszéki gárda soraiból a magyar válogatott középpályását is kiemelte a szakvezető.

Ugyan csupán a hét közepe óta, de Kleinheisler László már teljes értékű munkát végezhet velünk. Ugyanakkor egy teljes mérkőzésnyi erő még aligha van benne. Az a lényeg, hogy több más játékostársához hasonlóan már visszatérhetett, s a meccs alakulása alapján meglátjuk, milyen és mekkora szerepet adhatunk nekik.”

HORVÁT 1. HNL
16. FORDULÓ
SZOMBAT
15.00:
Dinamo Zagreb–NK Osijek (Eszék) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik